Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most hogy 18 éves lettem...

Most hogy 18 éves lettem elvileg majd szavzhatok. De kire? Bövebben lent.

Figyelt kérdés

Lehet, hogy az lesz a legjobb ha nem szavazok senkire mert nem látom még át a dolgokat. Szüleimről tudom, hogy MSZp-sek, de barátom szerint az MSZP és a Fidesz ugyanaz majdnem ezért csak egymásnak passzolgatják a hatalmat, hogy mindig ők legyenek trónón és ne legyen feltünő az állandóság és kamuvitákat idéznek elő egymás közt.

Észrevettem, hogy amikor Gyurcsány volt hatalmon mindig őt szidták az emberek. Most Mindenki Viktort szidja. Akkor mi értelme szavazni hogyha akárki is kerül hatalomra őt szidják az emberek?

Személyem szerint voltam egyx Jobbikos rendezvényen, az tetszett és csakezért rájuk szavaznék, de szüleim szerint a Jobbik rasszista párt. De én meg attol nem vagyok rasszista hogy Kárpátiát hallgatok. Anyám szerint ne hallgassak Kárpátiát mert olyan a szövegeik nagyrésze hogy nagymagyarországot foglaljuk vissza és tűnjenek az országbol a külföldiek. Van benne némi igazság, de a szövegekben is van némi igazság... Kire szavazzak, tudom hogy az én dolgom, de könnyebb idegenektől tanácsot kérni mert ők általában meg is indokolják.

2013. aug. 18. 05:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Hagyjuk már ezt az antimagyar sablon dumát, a egyes jobbikosok mindig ezzel jönnek, ha nekik nemtetsző véleménnyel vannak mások.

Kérdező, te pedig olvass utána a dolgoknak. A Jobbikon, a Fideszen és az MSZP-n kívül még rengeteg párt van. Nem az a fontos, hogy az a párt nyerjen amelyikre szavaztál, hanem az, hogy arra szavazzál amelyikkel szimpatizálsz. Azt viszont, hogy ténylegesen melyikkel szimpatizálsz csak akkor tudod eldöntetni, ha utánaolvasol. Az fontos, hogy több nézőpontból vizsgáld a dolgokat. Tehát ne csak Jobbikos-, ne csak Fideszes-, ne csak MSZP-s-, ne csak LMP-s hírportálokat olvass, hanem mindegyikből csemegézz egy kicsit és pl. semleges hírportálokat, blogokat is olvashatsz. A Fideszről pl. már tudsz saját véleményt is alkotni akkor is, ha nem olvastál utána hiszen a bőrödön tapasztalhattad a változásokat. Most lettél 18 éves, ha tovább akarsz menni felsőoktatásba tanulni (most vagy jövőre) akkor mindenféle képen tapasztalni fogod (de az OKJ képzéseket is átformálják, az érettségi követelményeket emelik (pontokat), döntsd el, hogy ez számodra/társadalom számára pozitív vagy negatív következménnyel jár).

A lényeg, hogy ne egy két mézes mázos szöveg alapján tedd le a voksod, mert az nem mérvadó. Tehát fontos, hogy minden párttal szemben fenntartásaid legyenek (pl. ne a kampányszövegek alapján dönts majd).

A két nagy pártot (Fidesz, MSZP (vagy a mostani baloldali összefogás)) már viszonylag egész jól belehet lőni, hiszen már mindannyian bizonyították, hogy mire képesek és mire nem.

A Jobbik is sokat hallatott magáról, itt sem nehéz dönteni.

Akkor ott az LMP és még ennél is kisebb pártok akikről nehezebb infót szerezni és akik nem nagyon hallatnak magukról, de, ha érdekelnek azért mindegyiknek legalább egy weboldala van.

2013. aug. 24. 10:08
 22/23 anonim ***** válasza:
Esetleg nézd meg melyik pártból és hogyan szólaltak fel az európai parlamentben a magyar érdekeket védve.
2013. szept. 10. 17:43
 23/23 terményes ***** válasza:
...Én is úgy gondolom akkor szavazol felelőség teljesen, ha informálodsz,de ha rám halgatsz, szemkilövetökre ne szavaz !
2013. okt. 27. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!