Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nektek az őseitek "mik/kik"...

Nektek az őseitek "mik/kik" voltak? Bővebben lent (nem hosszú! )

Figyelt kérdés

Egyrészt aki amennyire ismeri a családfáját:

1. társadalmilag, tehát nemesek, jobbágyok...

2. nemzetiségileg, mivel 100% magyar ugye nem létezik...

2013. máj. 2. 20:55
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
84%

Nekem az őseim visszamenőleg ameddig tudom (kb. 100 év) mind földművelő parasztok voltak szerény körülmények között.

Származásilag pontos információim nincsenek, de az biztos, hogy van valami német kötődés, illetve elméletileg horvát kötődés is van.

2013. máj. 2. 20:57
 2/26 A kérdező kommentje:

Példa kedvéért én megadom az első választ,

édesapám felől: középnemesi család, voltak ott magyarokon kívül svábok, tótok, sőt még zsidók is...

édesanyám felől: jobbágyok voltak, nemzetségileg magyarok, tótok, svábok...

2013. máj. 2. 20:58
 3/26 anonim ***** válasza:
84%

Én félig orosz vagyok.

Édesanyám családja nemes volt ,nem olyan magas rangú , mint a Széchenyi dinasztia de nemesek voltak.

Nagyon ironikus , ők gyűlölték az oroszokat ,anyám mégis hozzáment egyhez.

Én magyarnak vallom magam ,magyar állampolgár vagyok , itt születtem és magyar az indentitásom is.

4/26 A kérdező kommentje:
Amúgy ez olyan kérdés ahol persze mindenkinek megy a zöld :) csak kíváncsiságból kérdezem :)
 5/26 anonim ***** válasza:
77%
Kisnemesi család (volt), többfelől van bennem lengyel vér.
2013. máj. 2. 21:03
 6/26 anonim ***** válasza:
77%
Apai dédnagyapám örmény kereskedő volt, tőle örököltem az örményes nevemet, többiek magyar földművesek. Anyai ágról magyar földművesek és németek is voltak, akik szintén parasztok voltak. Dédimamám nem is tudott magyarul, a férje is német volt, de ő beszélte a magyart.
2013. máj. 2. 21:09
 7/26 anonim ***** válasza:
77%
Apai ágon sváb, anyain magyar őseim voltak. Legtöbben egyszerű szegény földművesek voltak, de volt egy-két iparos is (dédapám suszter, ükapám asztalos). Egyik ágon vannak nemesi származású őseim is, de egyáltalán nem voltak gazdagok, az idők folyamán elvesztették a vagyonukat. Apai ágon 1681-ig, anyain 1637-ig tudom visszavezetni a családfámat, sok munkám volt/van benne.
2013. máj. 2. 21:17
 8/26 anonim ***** válasza:
94%

1.

XY: (1694-1779.09.27) mesterember, nobilis iudex (hadnagy).

Nemes XY: gazda (1725-1805.05.13).

2.

Lengyelek voltak. Lengyel földről menekülni kellett. Felső-Magyarországon feleségül vette, egy nemes ember lányát...

2013. máj. 2. 21:32
 9/26 anonim ***** válasza:
70%
Anyai és apai ágon is földművesek, az anyai ágban van egy kis horvát buké, ha jól tudom, ükmamám nem is beszélt magyarul. Apai ágról viszont nem igazán tudok semmilyen más nemzetiségről.
2013. máj. 2. 21:58
 10/26 anonim ***** válasza:
64%

Apai ágon: alföldi magyar, városi, polgári család

Anyai ágon: felvidéki, kisnemesi család és zsidók

2013. máj. 2. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!