Most hogy 18 éves lettem elvileg majd szavzhatok. De kire? Bövebben lent.
Lehet, hogy az lesz a legjobb ha nem szavazok senkire mert nem látom még át a dolgokat. Szüleimről tudom, hogy MSZp-sek, de barátom szerint az MSZP és a Fidesz ugyanaz majdnem ezért csak egymásnak passzolgatják a hatalmat, hogy mindig ők legyenek trónón és ne legyen feltünő az állandóság és kamuvitákat idéznek elő egymás közt.
Észrevettem, hogy amikor Gyurcsány volt hatalmon mindig őt szidták az emberek. Most Mindenki Viktort szidja. Akkor mi értelme szavazni hogyha akárki is kerül hatalomra őt szidják az emberek?
Személyem szerint voltam egyx Jobbikos rendezvényen, az tetszett és csakezért rájuk szavaznék, de szüleim szerint a Jobbik rasszista párt. De én meg attol nem vagyok rasszista hogy Kárpátiát hallgatok. Anyám szerint ne hallgassak Kárpátiát mert olyan a szövegeik nagyrésze hogy nagymagyarországot foglaljuk vissza és tűnjenek az országbol a külföldiek. Van benne némi igazság, de a szövegekben is van némi igazság... Kire szavazzak, tudom hogy az én dolgom, de könnyebb idegenektől tanácsot kérni mert ők általában meg is indokolják.
"érettségihez kötném"
Az érettségi nem jelent semmit, ugyanis sem jogi, sem kézgazdaságtani alapismereteket nem tanítanak minden gimnáziumban, így egy átlag érettségizettnek púza nincs arról, hogy miért kell jogállam, meg miért nem jó az egykulcsos adó recesszióban.
Egy biztos ne a tv-ből tájékozódj. Ha teheted menj ki külföldre néhány hónapot és itthon már csak nevetni fogsz a lejárató hazai sajtón. Egyszerűen vicc amit csinálnak...
EGy valamit rendszeresen elfelejtenek közölni az emberekkel, hogy Európa válságban van hanyatlik, akinek nem csökkent a gdp-je annak a hiánya bőven 3% fölötti volt. Persze, mindig vannak kivételek, de azokat nem ebben a régióban kell keresni.
Szerintem ne szavazz senkire, mert fölösleges. Az MSZP és a Fidesz tényleg jól elvannak egymással, az LMP egy egyszerű SZDSZ utódpárt, a Jobbik pedig.... hahahahaha. Egyszerű poplista "nácik". Ők arra lettek kitalálva, hogy elszívják a radikális szavazókat és nem arra, hogy hatalomra kerüljenek.
Az eddigi történelem során is mindig így volt. Régen Németországban is volt még az első világháború után egy a Jobbikhoz hasonló párt akikre elég sokan szavaztak és ugyanaz lett a sorsa, mint a korszerű magyar változatának. Eltűnt a süllyesztőben. Utcáról indultak, nagy szónoklatok közepette és amikor beültek a parlamentbe besimultak szépen az akkori közéletbe.
Én nem fogok elmenni szavazni. Főleg azért nem, mert még lehet, hogy abban az évben el is hagyom az országot. (diplomás, más szakmával is rendelkező, két idegen nyelvet beszélő fiatal vagyok...)
4-es vagyok!
Látod, Kedves Kérdező!
Amelyik válaszoló azt mondja, hogy erre szavazz, vagy amarra, vagy azt tanácsolja, hogy erre ne, inkább arra, stb. stb. azok a válaszolók mind-mind valamelyik pártnak a tagjai, és már ahogyan írtam is "agymosottak" = köti őket a pártjukhoz való hűségi kötelezettség.
Vagyis amit írtam: hallgasd majd meg egyiknek is a választási igéreteit, hallgasd meg a másikét, harmadikét stb. stb. ... és majd akkor te magad eldöntöd, hogy hova is rakod be az x-et!
Persze az is egyfajta döntés, választás lesz a részedről, ha úgy döntöl, hogy nem mégy el szavazni, választani. Azzal azt döntötted el, hogy kiengeded sorsod irányítását a saját kezedből, rábízod másokra, teneked mindegy, nem akarsz állást foglalni. Ez a legrosszabb választás!!!!!
JOBBIK!!!!!!!!!!
megvan az oka hogy miért és ezt legbelül mindenki tudja!
" barátom szerint az MSZP és a Fidesz ugyanaz majdnem ezért csak egymásnak passzolgatják a hatalmat, hogy mindig ők legyenek trónón és ne legyen feltünő az állandóság és kamuvitákat idéznek elő egymás közt. "
a barátod nagyon intelligens, hallgass rá, magam is erre jöttem rá, ezért kellett a kétharmad, hogy kiderüljön mit tesz a Fidesz, semmit nem tett, és még csalódtunk is benne, olyan primitívek.
vannak akik még Jézus Krisztust is szidnák, nem ez számít; az számít ki szid kit, és legfőképpen miért.
ha egy kicsit többet foglalkozol a világgal, magad is rájössz majd idővel bizonyos dolgokra, amik segítenek tájékozódni a világban.
a Jobbik nem rasszista párt, én magam is találkoztam Bp egyik kerületében cigány jobbikos párttaggal, meg is lepődtem, de nehogy már olyan nüanszonok dőljön egy ország sorsa, ki rasszista ki nem, bűnözésről beszél, te még nem találkoztál sztereotip cigánnyal? nem a jó modorukról és nem az eszükről, olvasottságukról híres a magyarországi cigányság, és számuk csak egyre nő, majd ha cigányország legyünk akkor aggódjunk miatta, olyannyira, hogy a választásokat befolyásolhatják majd, de amíg az ország neve magyar, addig nehogy már ilyen kérdés politikailag befolyásolandó dolgok közé kerüljenek, próbáljunk meg fontossági sorrendet felállítani, a korrupció megszüntetése, a tolvajok, politikai gyilkosok, a bíróság átvilágítása és reformja, az média átvilágítása sokkal fontosabb, mint egy rasszista tulajdonság.
én a Jobbikra fogok szavazni és ha kormányra kerülnek, figyelek majd, hogy nem-e olyan leányvállalatok, mint amilyen az szdsz, fidesz, mszp volt az mszmp-nek, és amilyen az lmp az szdsz-nek. a jobbik lehet a fidesz és a miép leánypártja, de ezt csak akkor tudjuk meg, ha megnézzük a cselekedeteiket. ez csak akkor lehetséges, ha kormányra kerülnek.
ne foglalkozz a szüleiddel, nyilván nekik 1956 semmit nem jelent, pedig a maygaroknak ez fontosnak kéne lenni, de akinek 56 fontos, az alapból nem szavaz a komcsi utódpárt mszp-re.
Már bocs de olyan mintha a szüleid antimagyarok (magyar ellenesek) lennének nekem is az egyik szülőm nem ért velem egyet pártilag de ez így van helyén nem nem mindenki azonos gondolkodású ezért van a demokrácia ha mindeki úgyanúgy gondolkodna akkor ,,zombik lennénk" és elég lenne egy valakinek szavazni
Az pedig h magyar érzetű vagy azzal szerintem semmi baj nincs így van jól
Én inkább egyébként az internetes tájékozódást javaslom a TV-s médiában jobbikost csatornát nem találsz se LMP-set inkább csak MSZP-s és Fideszes csatornák vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!