Támogatjátok a külföldön élők szavazását?
A külképviseleteken a szavazást nagyon nehéz, szinte lehetetlen lenne megoldani ennyi embernek, így marad a levélben szavazás. Egyes modern országokban úgy hallottam már interneten is lehet szavazni.
A levélben, interneten szavazás viszont sokak szerint visszaélésekre ad lehetőséget. Sérülhet a szavazat titkossága, illetve akár választási csalás is könnyebben előfordulhat.
Nem.
Én sem akarok a romániai, vagy a szlovákiai választásokon szavazni.
Verjék ők is a saját farkukkal a csalánt, ne a miénkkel.
"A külképviseleteken a szavazást nagyon nehéz, szinte lehetetlen lenne megoldani ennyi embernek, így marad a levélben szavazás."
Csak a "határontúliak" szavazhatnak levélben, a külföldön dolgozók nem. Ők csak a konzulátuson szavazhatnak adott időpontban, amihez több száz kilométert utazhatnak.
Felháboritó!
Itt egy kérdés erről részletesen:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__468..
És hogy a kérdésre is válaszoljak:
A "határontúliak" szavazását nem kéne megengedni, a külföldön dolgozókét meg csak időkorláttal. Tehát ha valaki csak 5-10 hónapra megy ki dolgozni az szavazhasson, de aki már 5-10 éve van kint annál érdemes megfontolni a dolgot.
Nem
Mivel a levélben való szavazást nem lehet ellenőrizni rendesen és a Fidesz így elcsalja az egészet
Igen.
"Nem, mert nem látnak rá reálisan az országot irányítani akaró pártok programjára"
Ez a magyar szavazók nagy részére is igaz.
"Nem, mert fogalmuk sincs, hogyan élünk itthon."
Ez szintén igaz a magyar szavazók nagy részére.
"Én sem akarok a romániai, vagy a szlovákiai választásokon szavazni. "
Tehát ők Szlovákiában/Romániában magyarok, Magyarországon meg szlovákok/románok. Ez aztán az emberi gondolkodás! '920-ban kicsit odébb húzzák a határt, és most lehet, hogy te is kintre esnél. Biztos fantasztikusan éreznéd magad... Reméld, hogy sose kell megtapasztalnod, hogy milyen kisebbségben élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!