A cigánygyűlölet miért rasszizmus?
A cigány europid, árja nép, tehát fajilag közel áll az európai népekhez. Akkor a cigányellenesség hogy nevezhető részünkről fajgyűlöletnek? Nincs véletlenül csúsztatás valahol?
Hiszen az a fajgyűlölet, ha például az egész negroid FAJT gyűlölöm, nem mondjuk csak az X afrikai NÉPET.
Fajilag közel áll, de mégsem ugyanaz.
Nincs csúsztatás, te akarsz csak csúsztatni.
Helytelen a megállapításod.
A faj az ember. (Homo sapiens sapiens.) A negroid az nem faj, hanem rassz - azon belül is nagyrassz.
Érdemes ezt átolvasnod:
"fajilag közel áll az európai népekhez"
"Fajilag" a mongolidok, az indiánok és a feketék is közel állnak az europid népekhez. Sőt, mondok még jobbat: úgy képzed el, hogy a világon minden egyes ember ugyanabba a fajba tartozik (homo sapiens sapiens)!
Amint különbséget tudsz tenni a "faj" és a "rassz" között, valamint ha a látókörödbe kerül az "alrassz" kifejezés is, megérted, miért sorolható a rasszizmus alá a cigánygyűlölet.
Tudom, hogy az emberiség egy faj, amely rasszokra oszlik. Rosszul fogalmaztam, elnézést. A "fajgyűlölet" szót használókat miért nem javítjátok ki, hiszen az is helytelen, mivel nem fajokról van szó.
Az alrasszokról: A romaellenesek csak a cigányokat gyűlölik, nem minden indiai eredetű népet, tehát annak még mindig nincs köze a rasszizmushoz.
én nem a származásuk hanem a viselkedésük
miatt itélem el őket
hm, nem értem miért lett kimoderálva az aki leírta részletesen, hogy miért nem szeretik őket az emberek.
Igaz kicsit radikálisabb volt, de hát nah...
azért fajgyűlölet mer azthiszed egy másik fajhoz tartozik embertársad, és alávalóbb stb.
ez egy 16. századi ideológia és a nácik fehasználták a zsidók ellen
Szerintem a cigánygyűlölet nem rasszizmus,sőt igen távol áll tőle.
Mert nem azért utáljuk őket mert külső rasszjegyeik alapján alacsonyabbrendűnek nyilvánítjuk őket.
Hanem azért utáljuk s cigányokat mert jellemző viselkedésformáik(gerinctelenek,hazudnak,lopnak,csalnak a legundorítóbb dolgokat követik el aránytalanul nagy számban stb)alapján nem nevezhetjük őket normális embernek.
Vagyis magyarán szólva a cigányság egy beteg,elmebeteg nép vagy állatok.(Nem fajilag hanem szokásaik,viselkedésük alapján)
Ezt támasztja alá az a tény is,hogy amelyik országban a cigányok kis vagy nagy számban felbukkannak,kivétel nélkül azonnal megutálják őket.
"Szerintem a cigánygyűlölet nem rasszizmus,sőt igen távol áll tőle."
Tpikus rasszizmus, mindjárt meglátod, miért.
"azért utáljuk s cigányokat mert jellemző viselkedésformáik(gerinctelenek,hazudnak,lopnak,csalnak"
Ha nem azokat utálod, akik lopnak és csalnak, hanem az összes cigányt utálod azért, mert sok cigány lop és csal, az a rasszizmus.
Cigányok pl. nem gyakran rabolnak bankot vagy követnek el csődbűntettet. Magyarok már gyakrabban. Ha emiatt (magyarbűnözés) elkezded utálni a magyarokat, az is rasszizmus. Ha csak a csődbűntettet elkövetőket utálod, az bűnözés-ellenesség. Ha a magyarokat, az rasszizmus.
"Vagyis magyarán szólva a cigányság egy beteg,elmebeteg nép vagy állatok."
Egy nép elmebetegnek vagy állatnak minősítése szintén rasszizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!