Ez most akkor nem rasszizmus?
Én nem vagyok cigányellenes sem pártoló!
De fogjuk már fel végre.
Amíg nem lesz a gazdaságban paradigma váltás, addig a cigányok munkanélküliségét és az ezzel összekapcsolható, a társadalom számára alulszocializálódásukat nem lehet felszámólni!
A vicc, hogy mely pártnak van igaza?
Első: ezzel csak az a baj, hogy hol van az a "haza"? Ők itt élnek, magyarok, nincs más hazájuk.
Amúgy igen, valahol a kérdésfelvetés jogos, elvégre ha a többi magyarországi nemzetiséget nézzük, ők sincsenek a hírekben ilyenkor. (Sváb, szerb, szlovák stb.)
Viszont: engem túlzottan nem érdekel, ha ezt mutatják hírként, őszintén szólva TV-t nem nézek, azokat az újságokat sem olvasom, amikben az ilyesmik szerepelnek. Ellenben ha egy-egy ilyen példa bemutatása csak egyetlen másik roma (cigány, vagy nevezzük bárminek) embert ösztönöz arra, hogy ő is elmenjen dolgozni, akkor meg igen, legyen is tele a sajtó ezzel. :)
A kérdező kommentje:
Most a bűnözést ne keverjük ide, maradjunk annál amit írtam...
Ok!
A médiamágia pszyhoderejes hatása, ami az átlag polgár bannerezhető agyának az alapfelfogásából fakad.
Az az, a példa kiragadásával általánosnak tüntethetünk fel valamit. Ez a tudatbamászás még sikeresebb ha az elenyésző eseteket folyamatosan kimondatlan is átlagosnak mutatják be illetve már már plántlják a média segítségével.
Persze a "csoki"fagyi visszanyalhat ha tényszerű tárgyilagos felmérés kerűl napvilágra egy egy a cigányokat negatívn éríntő eset kapcsán. Hiszen hirtelen bebizonyosodik a parasztvakítás!
"Ők itt élnek, magyarok"
Nem. Ők itt élnek, és cigányok.
Rasszizmus != etnikai diszkrimináció
Értsétek már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!