Magyarország villanyáramának egyharmadát adja a Paksi Atomerőmű? Miért nem építünk még kettőt, hogy legalább ebben önellátóak legyünk?
szántóvető
17-es vagyok, 1 éve volt egy olyan szabvál tárgyam egyetemen, hogy környezetpolitika, ott tanultam. Most meg nem keresek neked hozzá forrásokat, de nem hinném, hogy az egyetemi oktatóm átvert volna.
Mindenki mondja itt a biomasszát, amivel semmi bajom nem is lenne, ha nem párosulna a magyar hülyeséggel. Biomassza címszóval ugyanúgy irtják ki az erdőket; csak annyi a különbség, hogy nem a kályhába megy a fa, hanem összeszecskázzák és az megy az erőműbe. (Nem, ez alatt nem az energiaerdőkre gondolok, hanem konkrétan a nagyon értékes tölgyre, bükkre, ami, ha már jó minőségű fákat vágunk ki, igazán mehetne a bútoriparba inkább)
Ha tényleg az lenne, hogy a lehullott gallyakat gyűjtenék össze, meg az egyéb növényi hulladékot, semmi bajom nem lenne vele. De így elég problémásnak tartom ezt.
Igaz, hogy a szél és napenergia kiszámíthatatlan, de egy szóval sem mondtam, hogy csak azokra kell támaszkodni. Az pedig, hogy télen mi van a nappal, amikor nem süt? A modern napelemek már akkor is tudnak valamennyi energiát termelni, ha nincs közvetlen napsütés. Éjjel pedig.... szerintem az emberek nagy része alig fogyaszt éjjel. Úgyhogy arra maradhat a szélenergia, vagy bármilyen más konvencionális forrás.
#23 éjszaka alig fogyasztunk áramot, az a 4000 MW az csak standby a nappali 6000 MW-os csúcsoz képest... vagy nem?
Szántóvető! Én egyetemen tanultam villamos energetika szakon és mást mondtak. Szerinted kinek lehet igaza?
25-ös nem látom a korábbi válaszaidat(59%)
kétségtelen hogy a nap-és a szélerőmű teljesítményét befolyásolja az időjárás.
#25 vagyok. Bocsánat a második sort #21-nek akartam címezni.
Szántóvetőnek a #2 válaszára pedig csak annyit, hogy folyamatosan újítva van, pl pár éve villamos teljesíménynövelést is csináltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!