Mit értetek az alatt, hogy "MAGYAR" vagy "MAGYARNAK LENNI"?
Komolyan érdekelne, mivel ezt mostanában elég sokat lehet hallani.
Ki számít magyarnak? Aki Magyarországon született? Aki magyar nyelvterületen született?
Meglehet egy-két mondatban fogalmazni, hogy mi a MAGYAR érdek? És ki dönti el, hogy mi a MAGYAR érdek? Mert ami az egyiknek jó, az nem feltétlenül jó a másiknak is.
„Ja, te meg egy mindenkinekbeszólokmerezzelkompenzálomakisebbségikomplexusom
at-zombi vagy.”
Szerintem ez egy olyan oldal amin az emberek elmondják a véleményüket a feltett kérdéssel kapcsolatban, és ha a válaszok között találnak olyat amivel egyetértenek vagy épp kiegészítik esetleg másként látják, akkor írnak ha van kedvük. Ha te ezt „beszólásnak” tekinted az csak egyfajta önértékelő kritikai megnyilvánulásnak tekintem, ahogy a komlpexusokról szóló fejtegetéseid.
Persze van akinek furcsa, hogy az ember megvitat valamit egy olyan oldalon aminek ez a lényege!
Egyszerűen kihagysz egy apró részletet. Nevezetesen azt hogy ha valaki választ a mai politikai palettáról az nem azt jelenti hogy mindenben egyetért a választottal, csak annyit hogy a preferált által ígértek, és a hitelessége áll a legközelebb a felfogásához. De miként értelmezem az amikor egy olyan kisebbségi eszme képviseli az egyén igényeit ami nem is létezik hivatalos szervezeti vagy párt szinten?
Közben a másikkal van kifogása, hogy komplexusai vannak, és le akarja szabályozni.
Vedd már észre hogy talán nem én vagyok itt a legkisebb, kisebbség, és próbálj inkább te alkalmaszkodni.
Az a magyar, aki annak tartja magát; aki magyarul beszél, aki a szívében is magyar, nem csak az irataiban. Felőlem egy külföldi is mondhatja magát magyarnak: ismerek egy német pasit, aki itt lakik hosszú évek óta, mert szereti ezt az országot: ahogy őrzi a hagyományainkat, talán magyarabb, mint sokat, akik itt születtek.
Viszont a zászlókat lengető, bakancsos (pirosfekete fűző még oké:D) nagymagyaroktól herótom van, vagy a szájukkal hősködnek vagy az öklükkel, de eszük rendszerint semmi.
"Magyar az, akinek más identitás nem terheli a lelkét."
Nem szó szerint idéztem, és nem is emlékszem, ki mondta, de én ezt tartom igaznak.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:39
kifejtenéd, hogy ez alatt mit értesz?
Aki beszéli a magyar nyelvet, ismeri a történelmünket, és ápolja a hagyományokat.
Szó sincs személyiről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!