Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Cigányok tüntetnek a munkáért,...

Cigányok tüntetnek a munkáért, vagy a kekszgyár elővigyázatos?

Figyelt kérdés

[link]

Itt az van, hogy a Detki kekszgyár nem akar felvenni cigányokat, ők meg a munka miatt tüntetnek.

Most akkor kinek van igaza? A cigányoknak, hogy munkát akarnak, de nem kapnak, vagy a kekszgyárnak, hogy elővigyázatosak, hogy nem vesznek fel cigányokat?

Mi a véleményetek erről az esetről, és a videóról?

2013. júl. 24. 15:34
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
21%

Roma dolgozni akar: LOL BIZTOS LOPNÁNAK ÉS LÁTSZIK RAJTUK HOGY LUSTÁK ÉS MÁSOK PÉNZELIK ŐKET

Roma nem akar dolgozni: LOL BIZTOS LOPNÁNAK ÉS LÁTSZIK RAJTUK HOGY LUSTÁK ÉS MÁSOK PÉNZELIK ŐKET

Nyuszika meg a sapka esete, csak ezen az elkövetők se röhögnek, mert vérkomolyan gondolják, hogy amit mondanak annak értelme van.

Tényleg tök jó, hogy ebben az országban mindenki egyenlő esélyekkel indul!

2013. júl. 24. 23:50
 22/38 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Mindenki egyenlő esélyekkel indul. Ha egy nem roma származású ember hasonlóan lépne fel, hasonlóan viselkedne, mint a videón szereplő romák, akkor nem alkalmaznám őket.

Van egyetemista roma ismerősöm. Soha eszembe sem jutott, hogy cigány. Többször söröztünk együtt, ültünk egymás mellett órákon. Nekem ő ugyanolyan ember volt, mint bárki más. Egyszer ő hozta fel témaként, hogy roma származású, egyszerűen észre sem vettem, mert az embert láttam benne, nem az ingyenélő, műveletlen senkit. Hiszem, hogy neki tisztességes, jól fizető munkája lesz.

2013. júl. 25. 00:22
 23/38 anonim ***** válasza:

1. Detk és Halmajugra szomszédos települések, kb. 5 km távolságra egymástól.

2. A Detki Kekszgyár a második legnagyobb az országban. Frissebb adatot nem találtam, de 2009-ben 130 alkalmazottat foglalkoztatott.

[link]

Lehet, hogy már jelenleg is több alkalmazott van, mert 2013 májusában 530 millió forintos fejlesztés történt:

[link]

Most pedig további 35 munkahely létesítésére kapott pénzt a gyár.

3. A tüntetésről szóló hírekkel tele van a net, például:

[link]

[link]

4. A szelektív hallásban szenvedőknek javasolnám, hogy nézzék meg még egyszer a videót: a kisfiú pénzt és KENYERET mondott.

A közel 4 perces filmben pedig többször is elhangzott másoktól is, hogy munkát szeretnének.

5. Én semmi megbotránkoztatót nem látok a viselkedésükben. Éltek a tüntetéshez való jogukkal, mint oly sokan mások ebben az országban; és sokkal kulturáltabban tették ezt, mint némely csoportok.

Többüknek a beszéde is példaértékű, a köznyelvi sztenderdnek megfelelő, alig hallatszik tájszólás; közönséges szó pedig csak egyszer, nem kellett kisípolni pár másodpercenként, mint hasonló helyzetekben szokásos.

6. A vonatkozó jogszabályok szerint tilos a munkaerőfelvételnél bármiféle hátrányos megkülönböztetés (származás, nem, vallás stb. alapján).

Amennyiben a gyár vezetősége valóban megtette az említett kijelentést, akkor hibázott.

7. Az "elővigyázatosság" elvileg jogos lehet, de nem ilyen formában. Nem tudom, a gyárban kilépéskor van-e ellenőrzés; általában a nagyobb gyárakban, üzemekben szokott lenni. Van, ahol mindenkit ellenőriznek, máshol szúrópróbaszerűen, akinél jelez a gép. Pedig a dolgozók többnyire magyarok, de a munkahelyről való kisebb-nagyobb lopásokat a magyarok többsége még mindig nem tartja helytelennek. (Az előző rendszerben volt szlogen, hogy "az államtól lopni nem bűn"; most kisebb mértékben ugyan, de sokan még mindig így állnak hozzá "adóvisszatérítés" vagy hasonló címeken, és visznek haza mindent, ami mozdítható, az irodaszerektől kezdve az anyagokig, kinek mi esik keze ügyébe.)

Tehát ha egy alkalmazott lop, vagy hanyagul dolgozik, fel lehet bontani a szerződését; akár próbaidőt is ki lehet kötni, de adott esetben annak letelte után is fel lehet mondani rendkívüli felmondással.

2013. júl. 25. 01:32
 24/38 anonim ***** válasza:
64%
Ha felvennék Őket dolgozni és az elégtelen munkájuk miatt elbocsátanák, akkor meg diszkriminációról és rasszizmusról üvöltöznének.
2013. júl. 25. 10:06
 25/38 anonim ***** válasza:
81%
A romácskákat védő kommentelőknek üzenném, hogy nem a második kerületi penthouse lakásból kell véleményt alkotni a cigányságról!!! Ti romát eddig csak a tv-ben vagy az interneten láttatok. Ahol persze mindig ők a szegény, elesett, mindenki által kitaszított, lenézett emberek. Vagy a másik véglet a médiában pózoló milliomos sztárcigányok akik hej de milyen jófejek. Gyertek vegyetek egy házat borsodban vagy szabolcsban, költözzetek be egy olyan utcába ahol laknak romák! Garantálom egy hónapig sem bírnátok.
2013. júl. 25. 13:08
 26/38 anonim ***** válasza:
18%
Én nem értem......miért kell folyton "cigányozni"? Egyfolytában le vannak szólva a cigányok, holott ugyanolyan emberek, mint bárki más. Biztos, hogy nagyon sok MAGYARNAK volt már kisebb-nagyobb konfliktusa roma származású emberrel de kérdem én: magyarral nem? Tény, hogy nagyon sok cigány kulturálatlan és jó páran még írni-olvasni sem tudnak de igenis vannak olyanok, akik kiemelkednek közülük, méghozzá kemény tanulással és becsületes munkával. Szerintem mindenkinek jár egy esély.
2013. júl. 25. 18:43
 27/38 anonim ***** válasza:
67%

nem(csak) arrol van szo, hogy lopnak-nemlopnak, lustak-nemlustak, hanem arrol is, hogy a ciganyok nem eppen a higieniai eloirasok betartasarol hiresek, igy elelmiszert eloallito gyarban alkalmazni oket nagy riziko lenne!

legtobbjuk azt sem tudja, mi az angol wc, gondolom mindenki latott sok kepet / videot, amiben a szobaba(!) sz.rtak... aki sajat szemevel akar meggyozodni, az nezzen be pl barmelyik korhaz szuleszeti osztalyara... szemely szerint en nem szeretnek ilyen elelmiszert enni.

2013. júl. 26. 02:55
 28/38 Sertés ***** válasza:
73%

Kedves 25-ös, nagyon igazad van! Én is azt javaslom a pátyolgatóknak költözzenek oda és egész életük munkájával hozzanak létre egy hasonló gyárat. Miután ez az "apróság" megvan, alkalmazzanak cigányokat kedvükre a saját gyárukban, a saját kockázatukra!

Bár, erős a gyanúm, hogy ezek az igen felvilágosult gondolkodók nemhogy cigányt, de még gyárat és kétkezi munkát sem láttak még soha életükben...

2013. júl. 26. 03:50
 29/38 Sóhaj válasza:
71%

Üdv.Tehát,a Detki keksz KFT Halmajugrán található.Valamikori Brám(Bráhm) tanya.Annyiból érdekes hogy Bálint gazda felmenőinek a tulajdonában volt.Tüntetőkről:Aki zította az egészet egy Romániából idetelepült cig roma kétszínű nőszemély,aki életében nem dolgozott.Legalábbis itt Magyarországon.A másik ilyen hangadó 2(kettő) napot nem tudott az önk.-nál közmunkát végezni,nem bírta.Az első tüntetés déltől kettőig tartott,MÁSNAP MÁR KÉSŐBBRE HALASZTOTTÁK,MERT SZÖRNYŰ MELEG VOLT!!!(kekszüzemben akarnak 8 órát ((dolg))lenni...)A rokkantkocsik nem krúzolnak (:D),kérem szépen,azok valóban Tb által kifizetett járgányok,és ők azzal növelték a tömeget.A felsoroltakon kívül pedig látható kik vannak.Terhes nők,akiknek kb hatodik gyerek,illetve olyan aki soha nem is akar dolgozni,mrt megél a drog terjesztéséből.

Off.Dolgoznak,a minap kiszedtek az egyik kertből 40 bokor burgonyát,és könnyítettek a kajszibarack fán is.ja,hogy nem az övék...

On Hozzáteszem,a normális cigányok elítélik amit ez a csürhe művel.Ráadásul a tőlük kiszakadni(értsd csürhe)akaró cigány nőt is kikészítik,aki becsületesen dolgozik.ha őket nem veszik fel,rúgják ki Őt is.Akkor miről beszélünk?

2013. júl. 26. 09:07
 30/38 anonim ***** válasza:
19%

Mindig ezeket a mitikus "normális" cigányokat emlegetitek minden kérdésnél.

Nekem egy kérdésem van: ki a normális cigány? Mert nyilvánvalóan nem az, aki dolgozni akar.

Pár szalmabábú érvelésű zseni bebizonyította, hogy MINDEN cigány mosdatlan és a WC-t sem ismerik (FORRÁS??????), ezért veszélyes lenne felvenni őket. Na meg, hogy meg merték változtatni a saját tüntetésük időpontját és ez már a munkaetikájukra jó irányadás.

Előbb is írtam már, de választ nem kaptam: ha én nyitnék egy olyan céget, ahol bevallottan csak nem-jobbereket vennék fel (jöhet cigány, jöhet zsidó, jöhet bevándorló, jöhet magyar, ha liberális, stb.) akkor vajon 2 vagy 3 hónapig kapnám a napi 20 meggyilkolásomra felhívó telefont és tüntetéssorozatot a gyáram kapujánál, amint ez a kuruttyturulok tudtára jut?

Ja, hogy az jogtalan diszkrimináció lenne a kiválasztott turulcsakra igazai ellen, bezzeg a hülye cék elleni diszkrimáció "valamilyen szinten érthető"?

Aha, kúl.

2013. júl. 26. 12:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!