Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobb vagy baloldali érzelmű vagy?

Jobb vagy baloldali érzelmű vagy?

Figyelt kérdés
Indokold is, hogy miért. Pártot nem kell írni.

2013. júl. 17. 21:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
amúgy a kérdésnek mi értelme van ha a balosok alapból lepontozódnak, mármint nem zavar érted, csak akkor inkább Ki az aki nem jobbos? lehetett volna a kérdés
2013. júl. 18. 09:39
 22/29 anonim ***** válasza:
75%

Konzervatív vagyok: mert a szabad piacot, a fair versenyt, a kicsi, de hatékonyan szabályozó államot, és a stabil, igazságos jogrendszert tartom egy társadalom felemelkedésének alapköveinek, fontos a hazám, büszke vagyok magyarságomra, és a német kisebbségemre, fontosnak tartom a magántulajdon védelmét

Nem vagyok konzervatív: mert nem vagyok gátolója semmilyen jónak, csak azért, mert az új, nem vagyok érzéketlen a szociális egyenlőtlenségekre, nem szeretek semmit csak azért, mert magyar

Liberális vagyok: mert minden ember a maga sorsának kovácsa, világpolgár vagyok, nyitott vagyok más országok, nemzetek és közösségek kultúrájára és értékeire, és a pozitív dolgokat szeretem kipróbálni/átvenni/gazdagabbá tenni vele magam és környezetem, világpolgár vagyok, az egyetemes jogokat mindenkinél tiszteletben tartom, és mindenkitől elvárom, az egyetem kötelességeket mindenki felé teljesítem, és mindenkitől elvárom, hogy teljesítsék, az egyetemes értékeket mindenkiben értékelem, fontosnak tartom az egyén szabadságát

Nem vagyok liberális: mert nem majmolom a másságot, és az önmagáért való szabadságot, mert felelősséget vállalok nem csak saját magamért, hanem a hazám, a nemzet, a nemzetiségem, és a bolygónk sorsáért is

Szociáldemokrata vagyok: mert fontosnak tartom a keresztény, nemzetek feletti, embertársi testvériséget és szolidaritást, az élet a legfontosabb érték a számomra, a társadalmat mindenkinek a saját lehetőségeihez képest kell építenie, fontosnak tartom azokat a célokat, amiket csak közösen tudunk elérni (béke, jogbiztonság, közbiztonság, környezetvédelem, honvédelem, infrastruktúra), bolygónk védelmét az egyik legfontosabb dolognak tartom

Nem vagyok szociáldemokrata: mert nem szeretem az erős államiságot, a nehezen, drágán, és bénán működő korrupt közszférát

Röviden: én valahol az origóban vagyok.

Az viszont biztos, hogy a mostani pártok általában egyáltalán nem hűek sem a saját maguk, sem a szavazójuk által vallt ideológiákhoz.

2013. júl. 18. 10:13
 23/29 anonim ***** válasza:
Leginkább valahol középen vagyok, esetleg kicsit balra húzok. Én magamat liberálisnak tartom, de nem tartom ezek közé az ál-liberális őrültek közé... (Magyarországon eddig még nem volt soha valódi liberális párt.)
2013. júl. 18. 10:13
 24/29 anonim ***** válasza:

Egyértelműen baloldal.

Indok: nagyobb hangsúlyt fektetnek a társadalmi egyenlőségekre. A baloldali irányzat nagyobb állami szerepvállalást támogatjak.

2013. júl. 18. 12:42
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Valahol középen, enyhén jobbra húzva, a szó humanista értelmében liberális. Miközben mindig az igazságot keresem, igyekszem nem szélsőséges lenni, akár a saját álláspontom sem szégyellem megváltoztatni, sokkal fontosabb, hogy a a "helyén" tudjam a dolgokat. Sajnos jelenleg nincs olyan párt amiben leképezve látnám az elveim.
2013. júl. 20. 23:34
 26/29 anonim ***** válasza:
Ébren vagyok, a partoskodast meg hagyom a barmoknak, aki előttem riogattak.
2017. márc. 28. 13:43
 27/29 anonim ***** válasza:
Ébren vagyok, a partoskodast meg hagyom a barmoknak, aki előttem írogatnak.
2017. márc. 28. 13:44
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Baloldali konzervatív, szociáldemokrata vagyok. Hogy miért? Egy igazságosabb, újraelosztást támogatnék, ne csak a politikai elit habzsidőzsizzen a befizetett adónkból. Támogatom a béruniót, európai színvonalú fizetés, jóléti társadalom skandináv modell alapján.
2018. dec. 10. 05:33
 29/29 anonim ***** válasza:
Harmadikutas centristra, nem szeretem a megosztottságot. Fontos a nemzeti identitás, és a pénz, a vallás, a hagyomány őrzés, de fontos az egyenlőség, a testvériség, a természetvédelem, a fejlődés, és a jogok meg a szabadság is. Mndenkinek vannak jobb és bal oldali törekvései is, csak nem mindegy hogy milyen arányban. Ugyan akkor nem szeretem a neoliberalizmust, libertarianizmust, az anarchizmus, és az individualizmust sem.
2019. szept. 28. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!