Jobb vagy baloldali érzelmű vagy?
Konzervatív vagyok: mert a szabad piacot, a fair versenyt, a kicsi, de hatékonyan szabályozó államot, és a stabil, igazságos jogrendszert tartom egy társadalom felemelkedésének alapköveinek, fontos a hazám, büszke vagyok magyarságomra, és a német kisebbségemre, fontosnak tartom a magántulajdon védelmét
Nem vagyok konzervatív: mert nem vagyok gátolója semmilyen jónak, csak azért, mert az új, nem vagyok érzéketlen a szociális egyenlőtlenségekre, nem szeretek semmit csak azért, mert magyar
Liberális vagyok: mert minden ember a maga sorsának kovácsa, világpolgár vagyok, nyitott vagyok más országok, nemzetek és közösségek kultúrájára és értékeire, és a pozitív dolgokat szeretem kipróbálni/átvenni/gazdagabbá tenni vele magam és környezetem, világpolgár vagyok, az egyetemes jogokat mindenkinél tiszteletben tartom, és mindenkitől elvárom, az egyetem kötelességeket mindenki felé teljesítem, és mindenkitől elvárom, hogy teljesítsék, az egyetemes értékeket mindenkiben értékelem, fontosnak tartom az egyén szabadságát
Nem vagyok liberális: mert nem majmolom a másságot, és az önmagáért való szabadságot, mert felelősséget vállalok nem csak saját magamért, hanem a hazám, a nemzet, a nemzetiségem, és a bolygónk sorsáért is
Szociáldemokrata vagyok: mert fontosnak tartom a keresztény, nemzetek feletti, embertársi testvériséget és szolidaritást, az élet a legfontosabb érték a számomra, a társadalmat mindenkinek a saját lehetőségeihez képest kell építenie, fontosnak tartom azokat a célokat, amiket csak közösen tudunk elérni (béke, jogbiztonság, közbiztonság, környezetvédelem, honvédelem, infrastruktúra), bolygónk védelmét az egyik legfontosabb dolognak tartom
Nem vagyok szociáldemokrata: mert nem szeretem az erős államiságot, a nehezen, drágán, és bénán működő korrupt közszférát
Röviden: én valahol az origóban vagyok.
Az viszont biztos, hogy a mostani pártok általában egyáltalán nem hűek sem a saját maguk, sem a szavazójuk által vallt ideológiákhoz.
Egyértelműen baloldal.
Indok: nagyobb hangsúlyt fektetnek a társadalmi egyenlőségekre. A baloldali irányzat nagyobb állami szerepvállalást támogatjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!