Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali érzelmű emberek...

A baloldali érzelmű emberek miért ítélik el a polgári létet?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem minden baloldali kommunista, de anno a kommunista propaganda ítélte el keményen a polgári köröket.

Mi az ideológiai alapja a baloldalon, hogy a "polgári lét" rossz?

2012. dec. 9. 21:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

A polgári lét nem egy gonosz dolog, az a rossz dolog, ha valakinek úgy van többje, úgy van sok a kezében, hogy más közben nélkülöz... Ez az egyik célkitűzése a kommunizmusnak, hogy ezt megszűntesse. Legalábbis én így értelmeztem.

F17

2012. dec. 9. 21:41
 2/15 A kérdező kommentje:

Tehát a polgári lét egyenlő a gazdagsággal? És mások kizsákmányolásával?

Én is polgár vagyok, városban lakok, civilizált életet próbálok élni, és nem gondolnám, hogy annyira gazdag lennék vagy bárkit elnyomnék.

2012. dec. 9. 21:44
 3/15 tetro ***** válasza:
83%
milyen polgári köröket ítélt el a kommunista propaganda?
2012. dec. 9. 21:44
 4/15 anonim ***** válasza:
82%

Egyáltalán mit értünk polgári lét alatt?

Mi a különbség a proletár lét meg a polgári lét között?

Aki nagyobb családi házban lakik városon akkor az mind polgári létet él?

2012. dec. 9. 21:46
 5/15 anonim ***** válasza:
62%

Ha jobban belegondolsz, te rengeteg embert nyomsz el pusztán a vásárlásoddal. Egy példát mondok, ha kávézol:

A kávét potompénzért vásárolják, a termesztője szegény, míg neked nagy haszonnal eladják, hogy te kávézhass, és közben családok nyomorognak, mert nem fizetik meg őket rendesen (négerek leginkább)

Vagy ha mondjuk veszel egy koptatott nadrágot:

A gyárban dolgozó munkásnak kint a valamiisztánban nincsenek védőfelszerelései, szilikózisban pusztulnak meg, mert rendes ellátást sem kapnak, annyi pénzt kapnak, hogy éppen kihúzzák belőle, és te meg megveszed méregdrágán, míg a cég gazdagszik...

Na akkor te nem okozod mások szegénységét? Tényleg? Itt kezdődnek a problémák, és nem is igazán lehet ellenük tenni... én még nem találtam megoldást.

F17

2012. dec. 9. 21:47
 6/15 anonim ***** válasza:
33%

nagyon nehéz a kommunista ideológiát beleültetni a mai világba, és nem fogom most elmagyarázogatni, hogy itt szapuljatok, ez egy olyan dolog (úgyhiszem) amihez nem érett meg az emberiség...

F17

2012. dec. 9. 21:48
 7/15 A kérdező kommentje:

Burzsoázia: a tőkés társadalom uralkodó osztálya, az alapvető termelési eszközök tulajdonosa. Az európai feudalizmus idején lassanként osztállyá szerveződő iparosok, kereskedők, kölcsöntőkések tevékenysége a kap. termelési viszonyok kialakulásához, a termelőerők viszonylag gyors fejlődéséhez vezetett (ipari forradalom), s a polgárság - növekvő gazd. hatalma alapján - mindinkább részt kivételt a politikai hatalomból is, a polgári forradalom ennek a harcnak a csúcspontja. Ezt követően a kapitalizmus idején a polgárság hatalmának megtartására, profitjának növelésére törekedve, a társadalmi fejlődés gátjává válik.

A Rákosi által irányított "szalámitaktika" részeként is kiemelt szerepet kapott a polgári pártok felmorzsolása.

2012. dec. 9. 21:54
 8/15 anonim ***** válasza:
37%
A kommunista proletároknak az fáj, hogy egyes emberek elkezdtek művelődni, vagyonosodni, értéket és hasznot termelni, racionálisan gondolkodni, nem a származásnak, hanem a munkának köszönhették javaikat. A burzsoázia, a nagypolgárság szerintük kizsákmányolta a munkásokat és a parasztokat, ez a 19. század viszonyaira még igaz is volt. Állítólag az erős középosztály az országok hasznára van. Azért utálják szerintem őket ennyire, mert akinek több van a semminél az már nem akar annyira egyenlősíteni. Meg kell jegyezni a harmadik rend is megvívta a maga véres harcait.
2012. dec. 9. 22:03
 9/15 anonim ***** válasza:
70%

A burzsoázia és a nagy polgárság még a II. VH. előtt is kizsákmányolta azokat, akik dolgoztak.

A kispolgárok is éppen, hogy megéltek.

A polgárság ma nehezen meghatározható fogalom. Magyarországon nincs is ilyen társadalmi osztály.

2012. dec. 9. 22:29
 10/15 anonim ***** válasza:
77%

Ez csak egy kommunista propaganda hogy "csak más kárára lehet belőled gazdag".

Aki feltalál valamit nem hiszem hogy más kárára találta fel.Vagy aki céget csinál az munkahelyeket is teremt és az sem más kárára csinálta.

Nem egyszerű meggazdagodni , meg kell érte dolgozni , aki pedig megdolgozik érte az megérdemli hogy learathassa a munkája gyümölcsét.

Sem a feudalista nemes-paraszt rendszer nem volt jó sem a szoci rendszer.

A kettőben az volt a közös hogy nem tudtál feljebb, magasabb szinte lépni.

Az egyikben a rendszer, kormány tett rád béklyókat a másikban a származásod.

2012. dec. 9. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!