Ez egy kicsit nem szánalmas?
Utánaolvastam Tomcatnek azaz Polgár Tamásnak és a wikipédián ezt találtam:
/"A Mortimer-ügy kapcsán a Moszkva téren rendezett tüntetésen „Cigányokat bántani tilos” feliratú táblával, és „Támogatom a világméretű zsidó összeesküvést” feliratú pólóban jelent meg.Az erőszakellenes tüntetés résztvevői késeléssel fenyegették meg, majd rátámadtak."/
Erőszakkal az erőszak ellen?
Nekem egyébként ugyan ez a meglátásom a liberálisokkal kapcsolatban: előítéletekkel az előítéletek ellen.
Tudom, hogy könnyű testi sértés lesz, úgy értettem, hogy erkölcsi akadályát nem látom. Ezért is írtam, hogy az állam jogát, hogy ezért felelősségre vonjon, fenntartom. Próbálnám úgy csinálni, hogy rendőr azért ne lássa :).
Az erős állam koncepció szerintem attól még hülyeség, bár talán nem is megfelelő az elnevezése. Egy "gyenge állam" is lehet erős állam, ezzel igazából nem az állam erejét jellemezzük. Sokkal inkább megfelelő lenne mondjuk a "csak szigorúan közügyekkel foglalkozó állam" <-> "mindenbe beleavatkozó állam" párhuzam ezen a téren.
Mivel a dohányzás pl. nem közügy szerintem, ezért elvárom, hogy az állam abba ne szóljon bele, ne akarjon állami eszközökkel leszoktatni. Azonban egy így működő "gyenge állam" rendőrsége, hadserege attól még lehet erős és ütőképes és akkor nem mondhatjuk, hogy az állam gyenge.
Tehát erős elvárások alatt én azt értettem, hogy tartózkodjon a beavatkozástól olyan viszonyokba, amik nem rá tartoznak és minden döntése igazolható legyen jogtudományi úton.
Nevetségesen libsi, úgy XXI sz módra!
A szándékos provokálás, polgárpukkasztás az ok, azzal semmi gond mint akció! Ha viszont reakció követi az már antidemokratikus, fasiszta stb stb.
Emberek!
Ha ez a liberalizmus akkor feledjük el.
Egy ilyen görény ezzel a hozzáállással nem csak a széleket gerjeszti, hanem egy teljesen átlagos magyarban is emeli az adrenalint. Ez nem Jobbik fómia, hanem magyar fóbia, ami már súlyos. Kb olyan mint ha nem csak a homárok gyerek vállalása ellen lennék, hanem börtönnek fenyegetném a homokokat! Kérdezem! Hányan tolerálnák? Mert a nagy átlag nem hiszem.
Na látod, kedves előttem válaszoló, az ilyen élethelyzetek azok, amikor egy liberális is úgy szívesen lekeverne egyet!
Merthogy a kedves válaszolónak szövegértési nehézségei vannak, az egy dolog. De hogy ez még hőbörgési hajlandósággal is párosuljon, az már igazán kiüti azt a képzeletbeli biztit.
De van nekem egy általános iskolás unokatestvérem, ő szokott lenni a kontrollcsoport és ő az ilyesmit megérti, így megpróbálkozom még egyszer, hátha a kedves előttem válaszolónak is menni fog.
Vegyünk egy Jobbikos Trianon megemlékezést pl.. Liberálisként én úgy gondolom, hogy ott joga van valakinek egy táblával megállni a megemlékezés tömegének szélén, azt hangoztatva, hogy neki az a véleménye, hogy egy ilyen megemlékezés nem segít senkin, csak mondjuk a szlovák-magyar viszonyt szítja (nem ez a véleményem, csak kitaláltam egy példát). Ha ekkor erre az emberre a tömeg rátámad, akkor az szerintem rossz, mert neki joga van kifejezni a véleményét.
Azonban ha ugyanez az ember "Éljen a független Szlovákia, éljen Trianon!" feliratú táblával berohan ebbe a tömegbe, amiről tudja, hogy szögellentét véleménye van és ott játssza az agyát, majd az ott lévők kicsit megpüfölik és ezután hozzám, liberálishoz odajön a rendőr, hogy láttam-e valamit, akkor azt fogom mondani, hogy nem.
Mert véleménynyilvánítás szabadsága ide vagy oda, a provokáció szerintem erkölcsi alapot ad a könnyű testi sértéshez, akkor is, ha egyébként azt bünteti a törvény.
Függetlenül attól gondolom ezt így, hogy aki a fülest adja liberális, hungarista, nyugdíjas, kisnyúl stb.
Na ebben mi is az, ami a széleket gerjeszti illetve emeli az adrenalint és miért is leszek görény?
Kedves 00:14-es válaszoló!
"Örülök Trianonnak, dögöljön meg minden erdélyi"
- A párhuzam nem valós. Akkor lett volna valós, ha olyan pólóban megy ki, amin az áll: "Örülök a holokausztnak, dögöljön meg minden zsidó/cigány". De nem ez volt. Ettől függetlenül nem veszem komolyan sem a Tomcat-féléket, sem azokat, akikhez kiment. De a hasonlat akkor is torz.
"Egy kicsit nem szánalmas, hogy nálatok szinte mindenki agyhalott, a demokratáknál pedig alig páran?"
- Amikor ti magatokat demokratáknak határozzátok meg, másokat kizárva ebből a körből, az ugyanolyan, mint amikor arra panaszkodtok, hogy kizárnak titeket a nemzeti érzületből. Pedig mindkettőre lehet alapot adni, mégis kikéritek magatoknak.
---------------
Kedves ConnectCare!
"Mivel a dohányzás pl. nem közügy szerintem, ezért elvárom, hogy az állam abba ne szóljon bele, ne akarjon állami eszközökkel leszoktatni."
- Nem az, hiszen egyfelől a TB-kezelés a közösség pénzéből folyik. Másfelől a passzív dohányzás is egészségre ártalmas. Több szempontból is károsítja tehát a társadalmat, egészségügyi, és anyagi értelemben is.
"Nem az, hiszen egyfelől a TB-kezelés a közösség pénzéből folyik. Másfelől a passzív dohányzás is egészségre ártalmas. Több szempontból is károsítja tehát a társadalmat, egészségügyi, és anyagi értelemben is."
Csatlakozom Pro Patriához!
+ globális felmelegedéshez hozzájárul a füstölgés.
A légkör az egész emberiségé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!