Ez egy kicsit nem szánalmas?
Utánaolvastam Tomcatnek azaz Polgár Tamásnak és a wikipédián ezt találtam:
/"A Mortimer-ügy kapcsán a Moszkva téren rendezett tüntetésen „Cigányokat bántani tilos” feliratú táblával, és „Támogatom a világméretű zsidó összeesküvést” feliratú pólóban jelent meg.Az erőszakellenes tüntetés résztvevői késeléssel fenyegették meg, majd rátámadtak."/
Erőszakkal az erőszak ellen?
Nekem egyébként ugyan ez a meglátásom a liberálisokkal kapcsolatban: előítéletekkel az előítéletek ellen.
Gyűlölettel küzdenek a gyűlölet ellen:D
Nem különb egyik fél a másiknál.
Igen, mert 1-2 elborult hülye több, mint egymillió ember egybehangzó véleményét képviselte, nem tudtad?
A titkos liberális levlistán szavaztunk és lebeszéltük, hogy ez történjen! Volt 1,2 millió e-mail, sokáig tartott mindet elolvasni!
Barom.
Tudod buci az a kettő között a különbség, hogy nagypofájú, okoskodó Tomcatkét tényleg 1-2 hevesebb vérmérsékletű tüntető vágta csak pofán, viszont ha én kimennék egy szélsőjobbos tüntetésre "Örülök Trianonnak, dögöljön meg minden erdélyi" pólóban, akkor a szépen sorba állna az ötezer tüntető 90%-a, hogy engem megverjen.
Egy kicsit nem szánalmas, hogy nálatok szinte mindenki agyhalott, a demokratáknál pedig alig páran?
"Örülök Trianonnak, dögöljön meg minden erdélyi" pólóban, akkor a szépen sorba állna az ötezer tüntető 90%-a, hogy engem megverjen."
Meg nem verne nem biztos ,de biztos beszólnának.
Nem vagyok homofób ,de ha én melegfelvonulásra elmennék anti-gay ,meg homoszexualitást gyalázó, nagyon negatív írásokkal teli felsőben akkor ott is beszólnának , extrémebb esetben megvernének.
Azért a "demokratáéknál" is van bőven hibbant elméjű, nem kell sokat keresgélni.
Azok, akik manapság szélsőjobboldalinak számítanak , azok sem mind bakancsosok , kopaszok meg turulmániások.
"Egy kicsit nem szánalmas, hogy nálatok szinte mindenki agyhalott, a demokratáknál pedig alig páran?"
Ha jól értem arra célzol, hogy van a "nálunk" meg a "nálatok". "Mi" (ti) vagyunk a demokraták, ti meg a nem-demokraták.
Kicsit sem vagy kirekesztő... áááá nem...
Egy igazi demokrata. Bravó!
Az "Örülök Trianonnak, dögöljön meg minden erdélyi" pólóért lehet, hogy én is csapnék, pedig én aztán már liberális vagyok! :)
Egyébként pedig itt mindkét tábor meg van róla győződve, hogy a másikban komplett elmebetegek vannak és így nehéz megérteni egymást.
Nem látok viszont abban problémát, ha egy kifejezett provokációra bármelyik tábor pár fülessel válaszol. Természetesen csak provokáció esetén, szimpla véleménynyilvánításnál nem gondolom így. De ha bemegyek egy Jobbik tüntetésre egy "a turul egy hülye madár" feliratú pólóban, szerintem ne lepődjek meg, ha fejbe vágnak.
És nem tartom ezt a liberális felfogás elárulásának sem. Én pl. úgy gondolom, hogy az államnak minden körülmények között a liberális felfogást kellene képviselnie, azonban mivel én nem vagyok az állam, csak mezei állampolgár vagyok, szerintem én ilyen esetben eltérhetek attól és véleménynyilvánítás szabadsága ide vagy oda, úgy életszerű, ha provokáció esetén elcsattan az a füles. (fenntartva az állam jogát ahhoz, hogy liberális működésének következményeként megvédje a bántalmazottat és az ő szólásszabadságát és elővegyen a tettemért)
Ugyanúgy, ahogy elvárom, hogy az állam ne kínozza a rabokat, ne verjék őket a rendőrök elfogáskor ok nélkül, azonban ha elkapnék egy betörőt éjszaka, ahogy viszi ki a tévémet, valószínűleg kapna egy fülest, egyszerűen azért, mert ez így életszerű.
A liberalizmus nem bárány lelkületet jelent csak komoly elvárásokat az állam felé.
"Örülök Trianonnak, dögöljön meg minden erdélyi" pólóban, akkor a szépen sorba állna az ötezer tüntető 90%-a, hogy engem megverjen."
Hát aki ilyen ostoba azzal nem tudnak mást csinálni, ne is haragudj...
Az "Örülök Trianonnak, dögöljön meg minden erdélyi" pólóért lehet, hogy én is csapnék, pedig én aztán már liberális vagyok! :)
Egyébként pedig itt mindkét tábor meg van róla győződve, hogy a másikban komplett elmebetegek vannak és így nehéz megérteni egymást.
"Nem látok viszont abban problémát, ha egy kifejezett provokációra bármelyik tábor pár fülessel válaszol."
Könnyű testi sértés.
Természetesen csak provokáció esetén, szimpla véleménynyilvánításnál nem gondolom így. De ha bemegyek egy Jobbik tüntetésre egy "a turul egy hülye madár" feliratú pólóban, szerintem ne lepődjek meg, ha fejbe vágnak.
És nem tartom ezt a liberális felfogás elárulásának sem. Én pl. úgy gondolom, hogy az államnak minden körülmények között a liberális felfogást kellene képviselnie, azonban mivel én nem vagyok az állam, csak mezei állampolgár vagyok, szerintem én ilyen esetben eltérhetek attól és véleménynyilvánítás szabadsága ide vagy oda, úgy életszerű, ha provokáció esetén elcsattan az a füles. (fenntartva az állam jogát ahhoz, hogy liberális működésének következményeként megvédje a bántalmazottat és az ő szólásszabadságát és elővegyen a tettemért)
Ugyanúgy, ahogy elvárom, hogy az állam ne kínozza a rabokat, ne verjék őket a rendőrök elfogáskor ok nélkül, azonban ha elkapnék egy betörőt éjszaka, ahogy viszi ki a tévémet, valószínűleg kapna egy fülest, egyszerűen azért, mert ez így életszerű.
"A liberalizmus nem bárány lelkületet jelent csak komoly elvárásokat az állam felé."
Az "erős állam" koncepció pont, hogy nem a liberalizmus sajátja. A liberális államfelfogás szerint az állam szerepvállalását minimálisra kell szűkíteni, a "gyenge állam" híve.
Másrészről a magyar állam nem működhet liberálisan, mert deklarative az "értéksemlegesség" elvét vallja.
(Az AB ezen álláspontját mai napig nem tudom értelmezni. Mi az, hogy értéksemlges?)
"Gyenge emberek utolsó mentsvára az erőszak."
Egyébként itt mindenki, addig toleráns, míg nem érzi magát fenyegetve, de mikor meglátják az ellentábort, már fenyegetve érzik magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!