Nem értek pár dolgot elmagyaráznátok?
1. amit nem értek: Hogy, hogy szavaznak még a MSZP-re a 8 év után is?
2. A jobbikot miért titulálják "náci"-nak?
Ennyi lenne, üdv.
Na ,de a cigánybűnözés nem azt jelenti, hogy csak a cigányok bűnöznek meg, hogy minden cigány bűnöző.
Azt jelenti, hogy vannak tipikusan olyan bűntettek amiket az esetek jelentős többségében cigányok követnek el.
Az más kérdés már, hogy 10-ből 9 bűnöző.
De mint tudjuk, ez a "10 cigányból 9 bűnöző" is csak egy régi-régi rasszista refrén, aminek _országos szinten_ nincs valóságalapja.
A kérdésre:
1. a., Mert sok ember úgy látja, hogy a visszásságok ellenére is még mindig az MSZP lett volna a jobb megoldás.
b., Mások pedig nem valami mellett, hanem valami ellen szavaznak. Jelen esetben a jobbos pártok ellen vagy csak az ellen, hogy a Fidesznek ne legyen 2/3-a stb.
2. Mert az emberek egyszerűsítenek, és a nyelv is egyszerűsít. Sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy "náci párt", mint azt, hogy "egy párt, amelynek igen sok jellemzője olyan, mint az egykori náciké; a nácikéval azonos elveket vallanak ebben és ebben a témakörben" blablabla.
Könnyebb hazudni, mint elmondani az igazat? könnyebb keverni és tudatlanságot hirdetni?
Nem hiszem, hogy erről lenne szó 76% ...
Azért ne akarjunk körtéből almát csinálni, mert az könnyebb kimondani különben is hasonlítanak egymásra.
Azzal, hogy mszpre teszi a voksát már is letette valaki mellett a voksát. Szerintem ezzel a legtöbb szavazó tisztában van, hogy ha szavaz valakire, akkor annak súlya van és következményei.
OFF: Van fiatalkorú bűnözés is, most akkor a nagykorúak nem is bűnöznek?
Jól írta az egyik hozzászóló: Bizonyos bűncselekmények nagy százalékban a cigányságra jellemző (pl. idős emberek 200 Ft-ért való megverése, megölése, fémtolvajlás, stb.)
Nyilván vannak minden rasszban bűncselekmények. Azt is elítéli mindenki. Nem tudom milyen következtetés az, hogy mi nem ítéljük el, ha egy magyar, svéd, holland, bárki bűnözik?! DE! Elítéljük azt is.
ON: 1. Én se értem, bukott párt, ahogy a DK, meg a E2014, vagy hogy hívják őket most.
2. Primitív emberektől mit vársz? A hazaszeretet=nácizmussal (náluk...)
Kedves 10-es és a cigánybűnözés.
Látom nem vagy tisztában a gypsy crime fogalommal. A cigánybűnözés az nem azt jelenti hogy csak a cigányok bűnöznek hanem hogy vannak olyan bűnözési formák amelyeket leginkább vagy csak ők csinálnak. Ilyen például a körbeállunk, megkéselünk több helyen stb. Na remélem világos lett a dolog. Egyébként meg van egy smasszer ismerősöm és mondta hogy a börtönben több a cigány mint a fehér és ez úgy h a lakosság 10-12 százalékát teszik ki. Ez azért így sokkoló.
"A cigánybűnözés egy jelentéssűrítő szóösszetétel, amelyet szakmai fogalomként használtak a demokratikus átalakulás előtti magyar kriminalisztikában, főként a rendőrség, illetve a bűnüldöző szervek. (...) Használói a kommunizmus idején és most is egyrészt a cigányok által elkövetett bűncselekményeket értik alatta, másrészt azokat a bűncselekményfajtákat, amelyeket főképp cigányok követnek el."
Forrás: [link]
@ 13.:
Ha a "76%" alatt engem értettél, akkor légy szíves a kérdéseidet és a mondókádat pontosan és informatívan megfogalmazni, mert így érthetetlen.
A nevem pedig Wooster. Berta Wooster. :D
Ha már egyszer - sokakkal ellentétben - vagyok annyira gerinces, hogy engedélyeztem a nickem megjelenítését, akkor célszerű és illendő ezt használni a megszólításokban.
Nem, nem jutott el.
Akkor még egyszer: "légy szíves a kérdéseidet és a mondókádat pontosan és informatívan megfogalmazni, mert így érthetetlen."
Tehát PONTOS és INFORMATÍV szöveget írj, ha beszélgetni vagy vitázni akarsz. Nem vagyok hajlandó találgatni, hogy vajon mire gondoltál.
Ha pedig nem tudsz egy egyszerű nevet megjegyezni, használd a CtrlC + CtrlV kombinációkat. Máskor nem fogom átnézni az összes választ, hogy vajon van-e még másik 76%-os válaszoló is rajtam kívül, csak azért, mert te lusta vagy.
Értem, tehát volt egy hozzászólás rögtön utánad és egyértelmű volt, hogy rólad van szó ...
Próbáltam idézni a te gondolkodásodat is, miszerint egyesek azért nevezik náciknak mert könynebb leírni különben is hasonlítanak rá ... Szóval ha ezek után se tudod, hogy kiről beszél a hozzá szóló, akkor feltételezhető, hogy nem is akarod tudni .
Vannak % és vagyunk oylan értelmesek, hogy felismerjük, hogy ki kinek válaszol . Te esetedben pedig nem kell túl következetesnek lenni.
Mint írtam, te magad is felfogtad, hogy neked írtam amit írtam. így az üzenet célba ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!