Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Segítség! Elmagyaráznátok...

Segítség! Elmagyaráznátok nekem pár dolgot?

Figyelt kérdés
Ma voltam templomban,és az evangéliumi olvasmányban felfigyeltem egy részre: Amikor a Sátán utoljára megkísérti Jézust,azt mondja neki,hogy vesse le magát a jeruzsálemi templomtoronyról,mondván,hogy az angyalok úgyis vigyáznak rá.Erre feleli Jézus,hogy ,,írva vagyon : Ne kísértsd Uradat,Istenedet." Ez mit jelent pontosan ? Ezt még sose hallottam,de a Biblia olvasása közben sem találtam meg. 16 / F
2013. febr. 17. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:
5Móz 6.16, ami 2Móz 17.1-7 szakaszra utal.
2013. febr. 17. 20:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt jelenti, hogy hülyeség fölöslegesen keresni a veszélyeket és/vagy felelőtlenül élni azon az alapon, hogy "Isten úgyis vigyáz rád".
2013. febr. 17. 20:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. febr. 17. 21:28
 4/4 Hazardteam ***** válasza:
48%

Azt jelenti, hogy ha pl. Airton Senna vagy 94-ben (ráadásul keresztényként) és megkér a feleséged, hogy ugyanmár ne kockáztasd feleslegesen az életed 350Km/h-val repesztve utolsó versenyeden egy kompozit alapú vékonyka forma1-es járgányban, kísérleti légterelő "szárnyakkal", mert totál fölösleges (már; világelsőként főleg) meg amúgyis "Istenkísértés", akkor hallgass Istenre, a feleségedre, meg a józan paraszti eszedre és hagyd a fenébe. Istenkísértés az, amikor tudod, hogy Isten "megmenthet", mert módjában áll, ezért olyasmikre ragadtatod magad, amik szükségtelen károsodással járnak (például) Aztán Isten kegyelmén múlik, hogy megúszod e, vagy sem, de semmiképpen NEM az Ő tökéletes akarata. Senna kocsijában pl. meghibásodtak a(z egyébként szabálytalanul beépített) kísérleti kütyük, fékezni sem tudott, mert elemelkedett a jármű a talajtól, a kormánykerék a kezében maradt, a vége pedig az lett, hogy a világon valaha volt legjobb F1-es versenypilóta az így irányíthatatlanná vált száguldó koporsójával frontálisan ütközött hajmeresztő sebességgel és felnyársalta a kormányrúd a koponyáját.

Bocs, ha túl realisztikus, de az élet is "realisztikus" és talán így könnyebben megérthető, hogy ami verset hallottál/idéztél az nem "csak egy vers" hanem nagyonis örökérvényű és nem egy "költői frázis" vagy ilyesmi.

2013. febr. 17. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!