Te igennel vagy nemmel szavaznál egy népszavazáson, hogy nálunk is házasodhassanak a melegek?
Engem ez nem hátráltatna semmilyen formában, szóval miért ne?
Ha akarják...
Annyira aranyosak a válaszolók, akiknek az az érvük a homoszexualitás ellen, hogy NEKIK nem tetszik. Kb. mint a 80 éves nyanyák a villamoson, akik nyaranta beszólogatnak a tinilányoknak, hogy hogy mernek ilyen kihívóan öltözködni :D
Csak persze ti ezt nagyobb létszámban teszitek, ezért már rácsaphatjátok a "társadalmi vita" nevetséges kifejezését.
Hát nem, nagyon nincs senkinek joga megmondani, hogy más mit és hol csináljon. Nem tudom ti milyen melegeket ismertek (esélyesen semmilyeneket), de én egyetlen análbaszást se láttam még fényes nappal a Deákon. Mert tudjátok, az a durva, hogy a melegek is képesek másra gondolni, mint a f asz! Nem ekörül forog minden gondolatuk! SOKKOLÓ!!!
És ha alkalmanként, szórakozóhelyen az ő csókjuk zavar, szólj ám a hetero pároknak is, hogy ők fejezzék be.
Kb. ez olyan, mintha összehoznék egy olyan országot, ahol mindenki csak a pirosat szereti és 30 év múlva arról menne a vita, hogy a zöldet szeretőeket üldözzük-e el közülünk.
Szóval, összegezzük: a melegek KURVÁRA LESZARJÁK, hogy neked tetszik-e az, hogy ők léteznek. Azt is leszarják, hogy te kivel vagy. Egyenlő jogokat akarnak, ami egymás tökéletes ignorálásában teljesedne ki.
Nemmel szavaznék.
Alapvetően semmi problémám nincs azzal, ha valaki meleg. Azzal sincs problémám, ha valaki nyíltan felvállalja a homoszexualitását. Sőt, engem még az sem zavar, ha egy homoszexuális pár úgy viselkedik nyilvánosan mint ahogyan egy átlagos heteroszexuális pár szokott. Attól, hogy két férfi kézenfogva sétál az utcán, neadjisten csókolózik is egymással, még nem fog leszakadni az ég és egyetlen álmatlan éjszakája sem lesz senkinek. A magánéletében csinálhasson mindenki azt amit akar. Akinek ez nem tetszik, annak nem kell más magánéletébe leskelődnie.
Azzal sincs problémám, hogy egy bejegyzett élettársi kapcsolatban élő meleg pár megkapja ugyanazokat a kedvezményeket és szociális juttatásokat mint egy házaspár (azzal ugyan problémám van, hogy léteznek ilyen kedvezmények és bármiféle szociális juttatások, de ez más kérdés).
A házasság azonban teljesen más téma. Amióta az emberi civilizáció létezik a Földön, a házasság fogalmilag mindig egy férfi és egy nő közösségét jelentette és fogja is jelenteni. Ezen törvényekkel változtatni épp akkora marhaság, mint az alkotmányban definiálni a család fogalmát. Egyetlen család sem attól válik családdá, hogy a törvények családnak ismerik el az adott közösséget. Attól lesznek egy család, hogy egymásra családként tekintenek. Épp így egy házaspár sem attól lesz ténylegesen házas, hogy az állami közjegyző házastársnak nyilvánítja őket, hanem attól, hogy a férj és a feleség is kimondja az igent. Legalábbis merem remélni, hogy az emberek többségének a házasság intézménye többet jelent annál a darab papírnál...
Összegezve, egy meleg pár élhet épp úgy együtt mint egy átlagos házaspár, de sosem lehetnek ténylegesen házasok, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy két azonos nemű emberről beszélünk. Az, hogy ők össze akarnak házasodni az épp olyan abszurd, mint amikor az egyébként nem vallásos emberek is szerveznek maguknak egyházi esküvőt. Ha a melegek mindenképp akarnak valami magasabb szintet, amire a kapcsolatukat államilag elismerten tudják emelni, akkor miért nem hozunk létre egy teljesen új - a házassággal jogilag teljesen egyenrangú - intézményt? A melegek köthetnének mondjuk gássazáhot, ami két azonos nemű személy egyesülését jelentené és az egész probléma megoldódna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!