Mit szóltok Gyurcsány beszédéhez?
http://www.youtube.com/watch?v=zTCoDelcaLs
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke Nagy Imre kivégzésének az évfordulóján tartott értékelőt.
Mit szólunk hozzá? Akkor kérdezd meg ezt ha egy elfogadható beszédet tart elfogadható stílusban és olyat állít ami megállja a helyét! Na majd akkor meglepődünk és megkérdezheted hogy mit szólunk hozzá. Most csak hozta a szokásosat.
Persze szavazói vannak. Ehhez vezet ha általános választójog van. Egyedüli feltétel, hogy betöltsd a 18-at, utána már senki nem kérdezi meg tőled, hogy ki fia borja vagy és van-e annyi sütnivalód, hogy észrevedd kire nem kéne szavazni többet.
Engem egyvalami foglalkoztat most: ha itt ilyen egyöntetű elutasítás van a beszéddel kapcsolatban, miért van mindenki lepontozva?
Hol vannak ők, akik értékelnek? Miért nincs válaszuk? Miért nem mutatják meg magukat, mondják azt, "igen, nekem szimpatikus"?
A véleményem az, ami már tegnap is feltűnt, hogy nem egy beszédnek néz ki, hanem úgy használja az arcmimikát, a gesztikulációt, a hangszíneket, mintha egy verset adna elő, mintha költeményt szavalna. Ott fordítja el a fejét, ott halkul el, ott gyorsít be, ott válik hangossá, ahol az a szövegben a kívánt érzelmeket eléri. De maga a hangszín váltakozása sem olyan, ami beillene a hétköznapi használatba, nem ad természetes hatást, érezhetően mímelt. Szerintem ez tudatos előadás volt. Más szónokok is játszanak a szavakkal, de ő konkrétan mintha egy színházi monológot mutatna be.
Ilyet nem csak mástól, de tőle sem tapasztaltam eddig.
2:10: "(Nagy Imre) azon gondolkozott: ér-e annyit ez a k...va ország?"
Pl. Egyesült Államokban egy ilyen kijelentésért, ha a saját országáról így beszél, az utcán meglincselnék...
"Nagy Imre kivégzésének az évfordulóján tartott értékelőt."
Gyurcsány anno azt nyilatkozta, hogy elítéli az édesapját, mert retrográd, szélsőségekkel kokettáló kispolgár volt, aki forradalomnak nevezte az 1956-os ellenforradalmat.
Most akkor hogy is van ez?
Egyszer helyeseljük, aztán elítéljük Nagy Imre kivégzését? Egyszer megünnepeljük a halálát a gaz "ellenforradalmi reakciósnak", másszor krokodilkönnyeket hullajtunk a "mártír" emléke előtt?
Ha találkoztok vele, kérdezzétek már meg, hogy fér meg ennyi ellentmondás a fejében.
idézet a beszédből:
"ósdi, ócska, keresztény konzervatív középosztály"
Teljes társadalmi osztályt sikerült an bloc megsértenie.
Ezt hívják "aki nincs velünk, az ellenünk van"-elvnek.
Aztán még ő hirdet toleranciát, elfogadást, mikor a kereszténység és a konzervativizmus "ósdi" és "ócska".
Ha ezt valaki ugyanezt ortodox zsidókra mondta volna...
hajajj, szőnyegbombázás, helyszíni tarkónlövés
A keresztény magyarok meg akasszák fel magukat.
Kedves 17:47-es!
Hol nyilatkozta, mikor? Mutatsz linket hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!