Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nektek nem furcsa néhány...

Nektek nem furcsa néhány dolog Gyurcsány Ferenc személyét és ügyét illetően? Sok megválaszolatlan kérdés.

Figyelt kérdés

Nem vagyok rajongója de ezek a kérdések érdekelnek.

Miért akarta az MSZP kitenni Gyurcsányt?

Nem lett volna muszáj nyilvánosságra hozni a beszédét.

Az az összeesküvés elmélet , mely szerint beépített ellenzéki beépített "alvó ügynökök" hozták nyilvánosságra azt a bizonyos beszédet , nem hiszem el.

Mit csinálhatott Gyurcsány ,hogy ilyen módszerrel kellett eltávolítani?

Igen , azon a beszéden kimondta az igazat.Na és?Ez akkora bűn a politikában?A hazugság szabaddá tesz?

Egyébként Gyurcsány nem is zsidó ,egy interjún mondta még a TV-ben , hogy ő katolikus.Gyurcsány volt elsőáldozó és bérmálkozó is de valamiért elvesztette a hitét.A másik , hogy a régi rendszerben a vallásosság nem volt annyira polkorrekt.

Egy friss interjúban , amikor a kettős állampolgárságról kérdezték ott is nagyon furcsa volt.

Szerinte a Fideszben van amerikai-magyar kettős állampolgár is.

Az izraeli-magyar viszonynál , amikor erről beszélt akkor nagyon furcsa volt ,hezitált ,nem találta szavakat , főleg akkor amikor kijelentette , hogy "Izrael a barátunk" , mintha valamit még mondani akart volna.

Mi lehet az igazság Gyurcsányról?

2013. jún. 16. 22:58
 1/4 anonim ***** válasza:
56%

Nem az öszödi beszéd a gond szerintem, hanem amit előtte és utána tett. Kb. 1,5 évig várt a megszorításokkal, hogy megnyerje a választást. A kiszivárgás után pedig rengeteget ártott szerintem a magyar politikának, hogy nem mondott le azonnal (ez a megtehetek bármit, semminek nincs következménye mentalitás részben innen ered). Ezt követően pedig nem tudott érdemi reformokat hozni, elutasítottsága miatt. Ezért került az ország egy belső gazdasági válságba egy évvel a világgazdasági válság előtt. Nagyrészt ő tehet a FIDESZ 2/3-áról is.

Igen vannak rejtélyek a személye körül, de engem őszintén már nem érdekel ki szivárogtatta ki a beszédét, milyen volt a viszonya az MSZP-vel, főleg nem milyen vallású. Bukott ember már, remélem 2014-ben nem jut be a parlamentbe, és eltűnik a közéletből.

2013. jún. 16. 23:18
 2/4 anonim ***** válasza:
86%
Ezekre a dolgokra én is nagyon kíváncsi vagyok. Egyébként akkoriban a beszédnek a tartalmán nem lepődtem meg különösebben, addig is tudtam, hogy a politikusok hazudnak, mint a vízfolyás. Nekem a durva szóhasználata volt a legmeglepőbb, bár erre a média is rájátszott rendesen, "ügyesen" összevágták ezeket a részeket.
2013. jún. 16. 23:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Az a vicc az egész Gyurcsány históriában, hogy az a beszéd ha komolyan volt gondolva, akkor valójában az első értelmes miniszterelnök volt, az első olyan ember aki tenni akart valamit, mégis elhajtották.

Valójában ott arról beszélt, hogy az MSZP érdekeit nem szabad az ország elé helyezni, erre mi történt? Szivárogtatás, ellehetetlenítés, kipakolás.

Érdekes nem? Valójában szokása a magyar népnek nem az igazságot megragadni a dolgokban, hanem azt, hogyan hőzönghet, és fikázhat. Akkor, egy józan gondolkodással akár még egy hatalmas lehetőség is adott lehetett volna, de a józanság elég messze állt akkor az országtól...

2013. jún. 17. 12:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Az MSZP-ben 2006 előtt sem volt már senki akivel választást lehetett volna nyerni. Gyurcsány alkalmas volt a feladatra, vállalkozott is rá és megnyerte nekik a választást.

A választások után Gyurcsány nekiállt, hogy végre valami reform elinduljon az egészségügyben, nyugdíjrendszerben stb.

A Fidesznek az volt az érdeke, hogy ne sikerüljön neki semmi.

A régi MSZP-s motorosoknak pedig az volt az érdeke, hogy a Fidesszel megkötött hallgatólagos kompromisszumok ne sérüljenek. Kilökték az őszödi beszédet és várták, hogy Gyurcsány lemondjon és betegyenek a helyére egy régi MSZP-s bútordarabot, aki választások előtt lök egy kis nyugdíjemelést és már meg is nyerték a következő választást.

Két dologban nem lett igazuk:

- Gyurcsány nem tette meg nekik ezt a szívességet és

- bejött a válság és nem volt már mód szociális juttatásokat adni.

A Fidesz pedig aki 2008 óta tudta, hogy ő adja a következő kormányt olyan helyzetbe lavírozta magát, hogy semmilyen előremutató változást nem volt képes tető alá hozni.

Gyurcsány valójában egy olyan helyzetet hozott létre, amiben a két régi nagy párt mindegyike hosszú távon bukásra van ítélve.

2013. aug. 14. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!