Dolgoznál-e, ha ha a segélyből el lehetne vegetálni?
Sokat kell dolgoznia az embernek egész életében napi 8-10 órákat, hogy megéljen, de ha nem kellene táplálékot bevinni az életbenmaradáshoz, dolgoznál ?
A segélyből futja a rezsire és a netre. Ételre pedig nem kell kőlteni, akkor dolgoznál-e.
Úgy értem, hogy vállalnál-e munkát, mert sokan valóban nem dolgoznak munkaidőban, míg mások halálragályázzák magukat.
A rezsi kijön a segélyből. 1 ember 35 nm-es lakásban a 28.500 Ft segélyből telik a rezsire és digitv+netre. Telefon ingyen van :)
Nagyobb lakásban többen vannak így additíve a rezsire futja a segélyekből.
Igaz, hogy luxuscikkekre, mint benzin meg jó ruha nem telík, de végülis egy kevés idénymunkával vagy ideiglenes munkavállalással megkereshető az apénz is.
Végülis most is netezel, egyáltalán nem rossz virtuális életet élni és itt ismizni is lehet és akkor nem kéne kaja szünetet sem tartani !
Angliában élek az össz. munkanélküli segélyem (adókedvezménnyel és egyéb juttatásokkal) kb. 200.000 forintnak felel meg egy hónapra, és fedezi minden kiadásomat. Mégis néha 5-6 órát eltöltök a városban mászkálva álláskereséssel, kibuszozok más városokba munkát keresni, meg interneten is szétdobok vagy 20 önéletrajzot heti szinten.
Félreértés ne essék, a segély, amit kapok, elég mindenre, még iszogatásra is a haverokkal, de azért én személy szerint nem elégszem meg a legszükségesebb létminimummal. A leghulladékabb idénymunkákat is bevállalom, csak kerüljek le a segélyről, és kapjak kicsit többet, és ezzel szinten mindenki így van, akit ismerek, és szintén segélyen van. De persze vannak itt emberek akik rátelepszenek a bőkezűen osztott segélyre, és azon élnek évekig, munka nélkül. Hozzá tenném, ezek egy kisebbség a kisebbségen belül, mert ugye segélyből nem fogsz autót venni, házat felújítani, nyaralni menni, stb. tényleg csak a minimumot fedezi, max. félrerakhatsz 30-40 fontot havonta, ami azért nem valami eget rengető összeg.
Ha Magyarországon is kapna annyi segélyt az ember, hogy a létminimum fedezve legyen, akkor valszeg ugyanaz lenne, mint itt: néhány ember rátelepedne, és ugyan semmit nem csinálna, viszont mindenki, akinek az ambíciója tovább terjed a vegetáláson, ugyanúgy hajtana, mintha kisebb segélyt kapna, csak nem nyomorogna közben, nem kapcsolnák ki a vizét, villanyát, gázszolgáltatását, meg úgy maradna benne emberi méltóság...
Igen. Egyrészt szeretek dolgozni, az irodában nyüzsögni, másrészt nekem nem elég az elvegetálós élet.
Épp gondoltam arra,hogy ha nyernék a lottón valami olyan brutális összeget, hogy még a dédunokáimnak se kéne o, én akkor is dolgoznék: persze a saját cégemet irányítanám napi 6 órában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!