Hogy lehet segélyből sok pénzt szerezni?
Egyetértek az elsővel,az "megoldás " kivételével.
Országos szinten segély összege nem olyan magas,a többi költséghez viszonyítva.
A segélyek összege sem haladja meg családonként a 30-40.000.- Ft-ot. Ebben a szoc. segély,a lakhatási támogatás is benne van. De vannak olyan önkormányzatok,akik még ennyit sem tudnak adni.
A magasabb juttatás a sok gyerekes családoknál a családi pótlék miatt van. Vagy azoknál,ahol valaki rokkantsági nyugdíjat kap. Ott összejöhet a 150.000.- Ft,de NEM a segélyből.
Na mármost van egy 5 gyermekes család. A családi pótlék kb. 66 ezer Ft (pontosan nem tudom), de ez ugye nem segély. Ha min. 3 gyermek van, és a legkisebb még nem 8 éves, akkor az anya lehet főállású anya, ami havi 28 000 Ft körül van. Ez máris nettó 94 e Ft, amit ugye egy 8 elemit végzett egyszerű asszony munkával sosem kapna meg. Az más kérdés, hogy az 5 gyerek elég sokba kerül, de mennek ők lopni, koldulni. Ennyi gyermekkel kaphatnak önkormányzati lakást is. Mellett még ha apuka is munkanélküli, akkor ő is kaphat segélyt. Erről sincsenek pontos infoim, de szerintem az is olyan 30 e Ft körül van. (Most már úgy tudom, hogy 3 hónapnál tovább nem jár, bár, hogy az etnikumra mi vonatkozik, azt pontosan nem tudom.)
Szóval azért ez már több, mint 100 e Ft.
Ha meg a nő esetleg a gyermekszülés előtt dolgozott, akkor kap TGYÁST meg GYED_et is, ami a fizetése 70 %-a kb. (Aki pontosan tudja, javítson ki.) Ha még a GYED alatt szüli a következőt, akkor ez így fog folytatódni.
(Én 1,5 év különbséggel szültem, a második gyerekre is ugyanannyi a GYED-em, mint az elsőre. Előtte dolgoztam. Na, de mi itt megállunk.)
Van egy nő a faluban, aki most szült, minimálbérért dolgozott. Mondta, hogy kapja a GYED-et, a családi pótlékot, meg az apától a gyermektartást, több, mint 100 e Ft, sosem keresett ennyit. Úgyhogy a gyereket 2 éves koráig megtartja, aztán állami intézetbe adja.
Nem vicc a megélhetési gyermekcsinálás.
Sehogy haver.
Nekem soha nem volt még segélyem.
Debreceni vagyok, de van egy házam vidéken is.
A debrecenit kiadtam, mert már nem éri meg dolgozni a szakmámban, annyira alacsonyak a díjjak.
Nem kértem segélyt de nem is tűröm hogy megszabják mit csinálok. Van egy jókora telkem, elgazdálkodom, ételre 1Ft-t sem kell költeni, sőt el is adok belőlle.
Van mindíg egy kevés munkám "persze az 1/4 e mint élesben" amiből magában nem élnék meg.
Sokat kell dolgozni így is, de meg van a magamé.
Viszont a kormányok kussoljanak és hadjanak békén, mert ők teremtették ezt a lehetetlen helyzetet.
Sok hozzám hasonló van ma már, és mikor annyian leszünk hogy a rendszer fogaskerekeibe nem csak porkerűl, mint ma, hanem alapjaiban lesz fenntarthatatlan, akkor én eszem iszom, autózom, ti meg dolgozzátok agyon magatokat a semmiért.
Ma már felfogtam hogy a túlélés csak ez lehet, bár a városi életről a maga teljességében nem volt egyszerű leszokni.Ma nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok, nem járok multikba, egészségesen táplálkozom és élek, bánom hogy nem hamarabb döntöttem így.
"éljen a kommunizmus! le a zsarnok tőkével! le a kulákokkal, mi nem leszünk a rabszolgáik!"
Még jó, hogy a kommunizmusban csak rabszolgák vannak.
"Még jó, hogy a kommunizmusban csak rabszolgák vannak."
A kapitalizmusban van rabszolgaság! a tőkések és az állam elnyomják a népet, alacsony bérekért dolgoztatják őket 12órában.minden 3. forintjuk a magyar embereknek adóba megy el! A kommunizmusban mindenkinek van normális munkája amiből meg tud élni,nincsenek az emberek ilyen kilátástalanságba mint napjainkban, a bűnözés sem ölt akkora méreteket mint napjainkban, a cigány kisebbségnek is volt munkája. A dolgozó átlag embereknek össze kell fogniuk és le kell győzni a zsarnok tőkéseket! Egyenlőséget kell teremteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!