Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire releváns, ha kijavíto...

Mennyire releváns, ha kijavítom a barátaimat a politikában, ha nem értek hozzá, ellenben kimagasló I. Q-m van?

Figyelt kérdés

Barátaim politikai észrevételeit nagyon elfogultnak tartom. Sok baráti tenisz, golf party hangulata romlott el egy nyers szóhasználattal élve heves politikai vitától. Véleményem szerint, annyira elfogultak, hogy ezt már nem nézhetem tovább és nekem is ki kell osztanom őket.

Előrebocsájtom, a politikához nem értek akadémiai források szintjén, csupán a napi média és privát sport clubbok kötetlen beszélgeti szintjén. Úgy érzem, az átlaghoz képest kimagasló intelligenciám feljogosít arra, hogy egyenrangú állásfoglalást nyílvánítsak ki ilyen vitákban, sőt akár gátlástalanúl kiabálhassak, mint club társaim, akik egyben évfolyamtársaim is és barátaim valamint üzlettársaim is.

Bártortalan vagyok kissé, mert politikában még ilyen szinten nem foglaltam állást és nem oktattam ki eddig senkit, ama területem, melyben nem volt szerencsém kellő ismeretet magamévá tennem. Ugye "leolthatom" őket?

2013. máj. 28. 01:25
1 2 3
 11/23 Antimod ***** válasza:
Megítélésem szerint környezetedből a kimagasló IQ-hányadosod által kiemelkedvén sem érezheted magadat feljogosítva ama kevéssé nemes cselekedetre, hogy kedves barátaidnak politikai nézetét megfelelő tárgyi tudás híján befolyásolni próbáld.
2013. máj. 28. 08:43
 12/23 anonim ***** válasza:
" Úgy érzem, az átlaghoz képest kimagasló intelligenciám feljogosít arra,......." Kicsit pontositanál? Te érzed ugy, hogy kimagaslo az intelligenciád, vagy a bizonyitottan kimagaslo intelligenciád alapján érzed ugy, hogy feljogositott vagy valamire? Egyébként olyan átlagos itelligenciával is tudhatnád, hogy más emberek "leoltásához" semmi sem jogosit fel!
2013. máj. 28. 09:04
 13/23 anonim ***** válasza:

Szerintem más megközelítésből kellene megközelíteni az ügyet.

Leírásod alapján arra a következtetésre jutottam, hogy

a) Zavar a körülötted lévő társaságokban kialakuló politikai nézetkülönbség okozta feszültség.

b) Nem vagy járatos a politikában, csak annyit tudsz róla, amennyit a médiában mondanak, bár ez manapság eléggé megbízhatatlan forrás. Mondjuk az is kérdés, hogy milyen médiáról beszélsz.

c) Nincs kiforrott politikai meggyőződésed.

d) Nem folytattál eddig senkivel politikával kapcsolatosan vitát.

Kérdésem a következő:

a) Mi a célod?

b) Úgy gondolod, hogy ha te is beszállsz az "üvöltözésbe", akkor jobb lesz a csapathangulat, netán a tiéd?

c) Te szereted, ha "kioktatnak", "leoltanak"?

Meglátásom pedig az alábbiak

a) Az alapvető probléma az, hogy az emberek nem tisztelik mások nézeteit, nagyon intoleránsak főleg a politikában.

b) Még ha a tiéd a bölcsek köve is, és mindent tudsz a politikáról, és mindent logikusan le tudsz vezetni, akkor sem biztos, hogy hitelesnek fogják tartani az álláspontodat, érvelésedet, hiszen mások annyira elvakultak, indulatosak, hogy nem képesek józan ésszel mérlegelni az érveket, a tényekkel pedig nem tudnak szembesülni.

c) Szerintem jobb, ha a problémádra koncentrálsz, és azt próbálod MEGOLDANI.

- Zavar a feszültség: mondd meg, hogy golfozás közben szeretnél felszabadultan békességben kikapcsolódni, arra kérd meg az embereket, hogy ne politizáljanak a társaságodban.

- Zavar, hogy a környezetedben élő emberek (politikai vagy másmilyen) állásfoglalásai SZERINTED logikátlanok? (Miért zavar az hogy mások mit gondolnak rólad vagy bárki másról?) Próbáld megismerni a gondolkodásmenetüket lépésről lépésre - ők hogyan jutottak arra az álláspontra, de maradj tárgyilagos. És esetleg annyit mondj, hogy szerinted hol a tévedés. Azt azonban tudnod kell, hogy senki (legalábbis kevesen) sem szeret szembesülni, pláne beismerni a tévedéseivel, hibáival, pláne nyilvánosság előtt, ezt tapintatosan, csakis indulatmentesen lehet, de kérdés, hogy megéri-e, hatásos-e.

- Ha az a célod, hogy jobbá tedd a világot, és ennek az egyik része a politika, és ez lenne a missziód, akkor tessék minél jobban tájékozódni, és mások iránti türelemmel, és szeretettel viseltetni. Keresd meg azt a csoportot, ami szerinted hozzád a legközelebb áll, legyen az párt, vagy jótékonysági szervezet, és dolgozz. Viszont ne feledd, hogy a szerénység a türelem és alázat erényét. A politikai is szolgálat. LENNE ;)

Megjegyzések:

- A történelemben és a politikában is kevés a logika.

- A kérdésedben bár szerepel a politika szó, a vajában nem a politikai témakörbe tartozik, inkább kapcsolattartás, kommunikáció, társaság... - ha van ilyen.

- Meglehet, hogy egy teszt alapján intelligens vagy, de az intelligencia csak egy dolog, hol az empátia, a kommunikációs készség, érettség, tapasztalat, tudás, megfontoltság, bölcsesség...?

Mit ér egy olyan csúcsprocesszoros számítógép, amihez nincs megfelelő szoftver?

- Ha akár valóban, akár csak szerinted intelligensebb vagy másoknál, és ezt folyton mások orra alá dörgölöd, akkor magányos maradsz.

2013. máj. 28. 09:14
 14/23 anonim ***** válasza:
Magas IQ-val is mondhatsz idiotasagot. Vagy azt hiszed hogy egy agysebesznek mindig igaza van?
2013. máj. 28. 10:10
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Válaszolók, azt ugye érzitek, hogy a kérdező csak trollkodik?"

Nem minden rosszul sikerült kérdés troll. Sztem én viszonylag hamar kiszúrom őket, de ezúttal én inkább egy kicsit felvágós, kicsit egoista, de mégis bizonytalanabb embert látok, aki abban reménykedett hogy itt majd megerősítik, hogy az IQ fontosabb annál, hogy mennyire ismered a politikai híreket. Meg hogy sok ember, aki sok politikai hírt olvas, ki van téve az agymosásnak, míg egy ember aki nem érdeklődik annyira, az így "kívülről" objektívabb véleményt alkothat. Ami kicsit igaz is, csak a kérdésből jobban átsütött az ego, mint kellett volna.

2013. máj. 28. 12:50
 16/23 A kérdező kommentje:

Közben rájöttem, hogy megkérdem azt az embert, akinek a karrierem kiépítését köszönhetem. Apu azt javasolta, hogy bátran oltsak le bárhól bárkit, csupán a nálunk elitebb helyzetbe levőkkel nem szabad konfrontálódni.

Azt javasolta, hogy tegyem meg a szárnyaim bontogatását, már akár itt is, hiszen, hogyan fogok a vállatát átvenni, ha még bírkákra sem tudom ráerőltetni az akaratomat. Hozzátette, hogy ezen a fórumon nincsenek emberek, tojjam le a válaszokat.

2013. máj. 28. 23:50
 17/23 anonim ***** válasza:

Én meg rájöttem, hogy te nem vagy intelligensebb, hanem hülyébb és bunkóbb vagy az átlagnál.

Nem csak azért, mert hemzseg a szöveged a helyesírási hibáktól, és idegen szavakat nem megfelelően használsz, hanem azért is, mert - és ebben ezek szerint apádra ütöttél - úgy gondolod, hogy helyén való az, hogy a nálad gyengébbeket, elesettebbeket eltaposhatod, játszhatod velük szemben az agyadat, de akitől valami jót remélhettek azoknak a s€ggében forgatni kell a nyelveteket.

Tulajdonképpen az sem vall egy intelligens emberre, hogy olyanokkal áll le vitatkozni, akiknek a véleményére nem ad. te csak játszod az agyad.

Tudod, hogy egy igazi vitának mi a célja? hogy közelebb kerüljenek a vitázó felek az igazsághoz!

Tudod, hogy mi kell egy jó vitához? Egyik fél állít valamit, a másik fél kifejezi azt, hogy miben tér el a véleménye, aztán mindkét fél tényekkel, érvekkel támasztja alá a saját érveit és cáfolja meg a másikét. Nem az a cél, hogy végül kié lesz az utolsó szó, kinek van nagyobb arca, bár téged az apád erre nevel, ahelyett, hogy helyesírásból korrepetáltatna, és illemórára járatna.

Sebaj.

2013. máj. 29. 01:40
 18/23 anonim ***** válasza:

Azt elfelejtettem írni, hogy abban különbözik a vita a veszekedéstől, hogy míg a vita célja az, hogy a felek közelebb kerüljenek az igazsághoz, a veszekedés célja az, hogy kiderüljön, kinek van "igaza" vagyis ki tudja elnyomni a másikat, egy szimpla hatalmi harc az egész.

Apád sem lehet valami intelligens, mint ahogy te is csak beképzeled azt. Az igazán intelligens ember örül, ha a vállalkozásának az alkalmazottjai is intelligensek, és jól érzik magukat, nem pedig elnyomva. Tiszteli az alkalmazottait, mert tisztában van azzal, hogy szimbiózisban vannak egymással. Apád viszont az elmondásod alapján kikövetkeztethető, hogy megveti azokat, akikből él. Így nem is csoda ha demoralizálódnak, és nem teljesítenek maximálisan.

(Tudod, aki lesz@rja az alkalmazottait, annak a cégét és utasításait is lesz@rják.)

2013. máj. 29. 01:54
 19/23 A kérdező kommentje:

" hogy te nem vagy intelligensebb, hanem hülyébb és bunkóbb vagy az átlagnál."

Sajnos el kell keserítselek, ugyanis rosszul tudod, mert intelligensebb vagyok. A második meglátás irányába viszem az életem, a harmadikra pedig törekszem.

" idegen szavakat nem megfelelően használsz"

Itt mondjál példát, mert ez egyáltalán nem igaz !

"Tulajdonképpen az sem vall egy intelligens emberre, hogy olyanokkal áll le vitatkozni, akiknek a véleményére nem ad"

A sportolás küzben a clubokban olyan beszélgetéseket kezdeményezek, melyekben adok a véleményükre, csak később tolódik el a vita a politika irányába. Ugye mindenki mindenhez nem ért. Te sem értesz.

"(Tudod, aki lesz@rja az alkalmazottait, annak a cégét és utasításait is lesz@rják.)"

Mindennap találni új alkalmazottat !

2013. máj. 29. 07:04
 20/23 anonim ***** válasza:
tudod mit jelent a releváns szó? mert így értelmetlennek tűnik a mondat. vagy csak menőn hangzik a szó, és használod?
2013. máj. 29. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!