Mi is vajon a baj a gárdával, és mivel állunk valóban szemben? Szerinted mindenér a jobbik a hibás? Nem lehet, hogy csak rámutat hogy hol tartunk? És ráfog még sokmindenre!
Furcsa az ember, hisz annyira formálható a lelke, annyira, hogy néha szemének sem hisz!
Civilizált európai 1000 éves nemzet lévén, talán természetes hogy akadnak nagyon jó és mély érzésű honfitársaink, akik a végtelenségig a jót keresik mindenben és mindenkiben.
Komolyan csodálom őket minden tiszteletem az övék, mert néha nehezebb, mint ahogy az ember hinné, meg akkor is hinni és akkor is bízni, amikor már úgy érzed, oka fogyott!
A gond csak egy apró tévedés, amit talán inkább egy halk, de folyamatos és mindenen áthatoló, állandóan búgó hang, ami nem engedi hogy az egészséges határon ne menjen túl. Ahol talán láthatnák, ami annyira nyilvánvaló, ahogy az is hogy ki is áll mellettük és kiknek nem érdeke, hogy egymás mellett álljunk. Kérlek benneteket jóemberek, csak nézzétek végig és gondolkodjatok.
Én nem akarok senkit meggyőzni az igazamról, csak hogy legalább gondolkodjon!
Vajon miért nem szereti az emberek egy része őket?
Akik magyarok is meg nem is, és akkor kik is ?
http://www.youtube.com/watch?v=_fNOPA7Z9F8&feature=related
a védelem hangja
http://www.youtube.com/watch?v=CYg1qi96PKI&feature=related
Talán megérted hogy ezt nem lehet!
http://www.youtube.com/watch?v=v1VDl6kxBPU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=8ubC6_XM5UI&feature=related
És hogy mi is a legnagyobb baj ? Talán ez a fajta szocializálódás.
Amire ha nem vigyázunk, akkor mi lesz 20 év múlva?
http://www.youtube.com/watch?v=vTzxdPktV9g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=yYUScY49VfQ&feature=related
És akkor mi is a baj a gárdával?
Csak rakd össze és gondolkodj!
Hogy mi az ÉN bajom a gárdával?
Az, hogy ez elméletben egy hungarista csoportosulás. Ez így önmagában nem is lenne probléma, (bár nem szimpatikus a velejáró kirekesztés rasszizmu stb.) sőt kifejezetten hasznos lenne, ha tényleg hűek lennének a saját elveikhez (értem itt: magyar összetartás és nemzet erősítése). Nem lenne velük semmi problémám, ha egy ingyenkonyhán kaját osztogatnának vagy éppen árvízkárosultakat szállásolnának el. De az, hogy fennhangon ordibálják, mennyire szeretik is a hazájukat, közben pedig TÉNYLEG rendfelforgató elemek éscsak a széthúzást erősítik, (nem beszélve az adónkból rájuk pazarolt pénzről) na az nem szimpatikus. Nagyon nem.
"Nem lenne velük semmi problémám, ha egy ingyenkonyhán kaját osztogatnának vagy éppen árvízkárosultakat szállásolnának el."
Pedig ilyesmiket is csinálják. Ott segítenek, ahová hívják őket elsősorban. Nyáron a viharkárok helyreállításában is többször segítettek, árvíz idején is nyugodtan lehet számítani a segítségükre. Elsődlegesen viszont arról ismertek, hogy megvédik az embereket, már aki hajlandó kérni a segítségüket (bizonyos "rendfenntartó" szervekkel ellentétben). Az a baj, hogy a média is nagyon egyoldalúnak állítja be a dolgot, az érme másik oldala emiatt sokakat nem is érdekel.
"De az, hogy fennhangon ordibálják, mennyire szeretik is a hazájukat, közben pedig TÉNYLEG rendfelforgató elemek és csak a széthúzást erősítik, (nem beszélve az adónkból rájuk pazarolt pénzről) na az nem szimpatikus. Nagyon nem."
Ez sincs teljesen így. Nem felforgatják a rendet, hanem komoly problémákra hívják fel a figyelmet, amit idáig sikerült a szőnyeg alá söpörni. A széthúzás a kérdéshez való hozzáállásból adódik (ami az ország egyik felének komoly probléma, az a másiknak "rasszizmus"/ami az egyik félnek sikkasztás a másiknak végkielégítés) és senki sem érti a másik álláspontjának miértjeit. Az adóból meg garantáltan egy fillér nem jut a Gárdához, hisz ez egy civil kezdeményezés, semmi köze az államhoz.
A hangoskodás meg azért van, mert minden jel szerint jelen kurmányunk állandó jelleggel inzultálja őket (méghozzá látványosan (és) szakszerűtlenül), miközben látványosan nem csinálnak semmi rosszat, csak vannak. Néha csúnyán néznek, de ha mindenki 2 rohamosztag lerohanna akárhányszor csúnyán néz, akkor az ország 85%-a már rég a sitten élne.
„Ez itt kérdés (vö. "gyakori kérdések pont hu") vagy már a kampány?”
Még így sem veszed észre ami körülötted történik, és amit látsz azt sem hiszed el.
Csak próbálok egy szemüveget adni neked, de úgy látom hasztalan.
Nem a szemeddel van a gond, hanem valami más testrészeddel, ami megöli az éleslátásod minden feltételét. Igyekszem a szerény lehetőségeim és képességeim lehetőségeinek határát átlépve meg mutatni hogy mi is a valóság, de sajnos egy ilyen „ mátrixal „ szemben csak szélmalom harc amit vívhatok.
Szerencse hogy nem vagyok egyedül!
"Még így sem veszed észre ami körülötted történik, és amit látsz azt sem hiszed el.
Csak próbálok egy szemüveget adni neked, de úgy látom hasztalan.
Csupán gyengéden jelezni akartam, hogy ez az oldal nem ingyen kampányfelület hibbant pártprédikátorok részére. Nem Hyde Park Corner, hanem kérdésfeltevő oldal. Mondjuk neked azt hiszem, hiába magyarázok ilyen bonyolult dolgokat, szerencsétlen kretén.
08:47es vok
ad1 - Ezt hívják önkénynek. Egy államban a törvényeket (még ha baromságok is) be kell tartani. Ha megvernek az utcán, (és még ismerem is azt aki megvert) akkor nem hívom a haverokat, hogy gyújtsuk fel a házát, hanem szépen elmegyek a rendőrbácsihoz, mert ez a jogrend szerinti teendő. Ha felgyújtom a tag házát, az igenis rendfelforgatás.
ad2 - Nem mindegy, hogy hogyan hívják fel a figyelmet. Lehet azt kulturáltan csinálni. Utcakövek nélkül. Én még emlékszem egy riporterre akit egy gárdista fejbedobott egy üveggel és kórházba kellett szállítani.
ad3 - A rasszizmus a hungarizmus egyik velejárója. Szálasi barátunk (a hungarizmus szellemi atyja) is deportálni akarta cigányokat, zsidókat. Azóta annyi változott, hogy nem deportálják, hanem simán megverik őket. (Ide nem tudom, hogy miért mondtad a sikkasztást).
ad4 - Nem úgy értettem, hogy közvetlenül hozzájuk jut a pénz. Úgy értettem, hogy miattuk kényszerülünk kiadásokra (rendőri felügyelet, kordon, utcalezárások, elterelés stb.)
ad5 - Lehet, hogy szakszerűtlenül "inzultálja"(?!) az állam a Gárdát, de szerintem igenis jogosan. Az állam feladata betartatni a törvényeket és fellépni az ellen, aki ezt nem teszi meg.
ps.: Nem értem, hogy miért pontoztatok le engem és a többieket. Én megpróbáltam válaszolni a kérdésre. Ez számomra azt mutatja, hogy az embernek még a politikát csak részben érintő kérdésben sem lehet saját véleménye.
"Nem értem, hogy miért pontoztatok le engem és a többieket."
Én meg igen. A jobbikos csürhe agyvérzsírtolulást kap minden kritikától, ami imádott führerét, Gülüszemű Gabikát és nyomorúságos pártját éri. Úgyhogy lepontoz minden önálló gondolkodásra valló és nem ájultan jobbikimádó választ, abban a reményben, hogy ezáltal a válasz eltűnik. Mert a simaagyú jobbikos hülyéje úgy látszik, azt sem tudja, hogy a "Nem hasznos válaszokat is akarom látni" négyzet beikszelésével a nem vonaimádó válaszok is, fájdalom, ismét előtűnnek.
11:55-ös vagyok.
Kösz a kultúrált választ, jó tudni hogy az utolsóval ellentétben nem csupa fröcsögő balf@sz áll a túloldalon :)
Mellesleg engem is lepontoztak, gondolom nem tetszik a véleményem, de ezt már egyfelől megszoktam, másfelől leszarom ^^.
Na de válaszolnék pár dologra, hogy mi miképpen látjuk a dolgokat, hátha sikerül eloszlatnom pár sztereotípiát, nézzük sorjában:
- ad1: Ez a szál érdekes, mert én pl egy szóval sem említettem, de ha már beleszőtted a témába beszélhetünk róla. Nem szokás a Gárdánál házakat gyújtogatni. Gondolom a médiából tájékozódsz, mert ez a cigányok házának felgyújtása körül volt téma. Ott sántít a sztori, hogy a cigányok annyira utálják a Gárdát (félnek tőlük talán), hogy mindent ráfognak. Szájhagyomány útján komplett családfákat írtottak már ki gárdisták és természetesen mindenkinek valami rokonát ölte már meg gárdista (múltkor tüntetésen állították többen is), de ez azért kicsit merész kijelentés, nem? A megvédés alatt nem azt értettem, hogy a támadóra rágyújtják a házat, hanem hogy nem engedik, hogy további bántódása essen. Gondolom nem volt még dolgod cigány támadóval, mert ha följelented a komplett család és 30 km-es körzeten belül a cigányok fele meg akar ölni (sajnos ki is nézem belőlük), de gyakran fenyegetőznek minden ok nélkül is, ekkor ha rendőrt hívsz garantáltan ő nem fog semmit tenni amíg fűbe nem harapsz (hogy ez hányszor fordult elő arra a kuruc.info tudna választ adni, ott minden publikus esetet számon tartanak).
- ad2: te nagyon összemosod a legszélsőségesebb hungaristákat a jobbikosokkal általában. Már rég kinőtte a párt a szélsőségesek keretét. Rengeteg normális átlagember tagja már a mozgalomnak és közülük kerül ki bizony a Gárdisták többsége (még mindig a Gárdáról beszélünk nem?). Nem dobálnak köveket, molotovot és még tudja fene, már nem 2006-ban élünk, amikor mindent meg lehetett tenni.
- ad3: Komoly tévedésben élsz, ha szerinted a jobbik célja a cigányok, zsidók kiírtása, deportálása. Nem, itt a törvények betartatásáról lenne szó szimplán, hisz ami rám vonatkozik miért ne vonatkozna másokra. Még csak nem is rasszistákról van szó, mert a törvénytisztelő polgárokkal a legtöbbünknek semmi baja bőrszíntől és vallástól függetlenül. A fogalmak hátterét kéne megismerni, mert elég szerencsétlenül használják őket. Tehát azt cigányozzák (értve ez alatt akikkel problémájuk van), aki lop, késel és félelemben tart másokat és leszarja a törvényeket dacára annak, hogy a többieket is ugyanúgy cigánynak hívják (szerencsésebb lenne talán a bűnözőcigány kifejezés). Illetve azokat zsidózzák agyba-főbe, akik legfelül ülnek és tömik 2 kézzel a zsebüket közpénzekből. Tehát itt se azokkal van probléma, akiknek zsidó a vallásuk, hanem akik sikkasztják a közpénzeket például (a mostani kormányt ezért zsidózzák előszeretettel). Nem szerencsés a megfogalmazás, de így használják és meg kell érteni a különbséget.
- ad4: Ha az indirekt pénzköltésről beszélünk szerintem teljesen felesleges és a kormány erőlködése a feloszlatás céljából (amit nem kicsit elfogult döntés volt egyébként szerintem). Mondom hogy nem csinálnak semmi rosszat, csak vannak, mire a főrendőrök egész Budapest rendőrállományát rájuk küldik helikopterestől. Te mit szólnál, ha a családdal kapálás közben körbevenne az FBI összes bevethető egysége és oszlatni kezdene (pont ennyi értelme van az egésznek), nem éreznéd fölösleges pénzkidobásnak? Eközben persze a vállukat vonogatják, ha valami tényleges probléma miatt fordulsz a rendőrséghez (tapasztalat), ezért mondom hogy ez inzultálás, de már sokkal inkább b@szogatás.
Na jó sokat írtam, remélem pár dolog érhetőbb és kérlek ne vedd a médiát szentírásnak, mert nem az. Tájékozódj a másik oldalról is és döntsd el, hogy a való világ logikája alapján kinek hiszel.
„Én meg igen. A jobbikos csürhe agyvérzsírtolulást kap”
Vannak szép kifejezéseid amiken még mosolygok is!
De ki a f@sznak képzeled te magad hogy egységesen és minden stilizálás, és szofisztika nélkül minden Jobbikost lehülyézz! Én értelmes kérdéseket teszek fel, minden esetben és érdekes hogy soha nem kapok választ semmire. Illetve tisztelet a kivételnek csak nagyon ritkán.
Azokkal viszont érdekes hogy lehet akár 2-3 A4 esen keresztül is érvekkel „ küzdeni”
Érdekes hogy bunkó jobbikos létemre én soha nem degradálok senkit ha engem nem kezd el!
Téged tényleg érdekelnek a pontok ?
„Egy államban a törvényeket (még ha baromságok is) be kell tartani. Ha megvernek az utcán, (és még ismerem is azt aki megvert) akkor nem hívom a haverokat”
Na itt van az első felfogásbeli eltérés közöttünk.
Én nem hagyom magam megverni, ha csak egy hangyányi esélyem van, vagy egy kő ahogy Dávidnak, akkor is már ott, és nem utólag igyexem elintézni a dolgokat.
A gárda ( nem vagyok gárdista) pontosan a megelőzés tekintetében egy óriási előrelépés.
Lehet hogy nem a számodra, de azoknak a számára mindenképp akikhez a rendőrök nem mennek ki, mert annyira nem fontosak a számukra, mert nincs szabad erőforrás stb. Csak 1× lennél a helyükbe és te is lesz@rnád a törvényeket! Lehet hogy igazad van, a törvényeket illetően, de nem minden a törvény és az életösztön sokkal erősebb.
„Nem mindegy, hogy hogyan hívják fel a figyelmet. Lehet azt kulturáltan csinálni. Utcakövek nélkül. Én még emlékszem egy riporterre akit egy gárdista fejbedobott egy üveggel és kórházba kellett szállítani.”
Hogy lehet elvárni egy társadalomtól hogy magasabb értékeket képviseljenek mint az uralkodó elit?
Hány rendőrt is láttál szemet kilőni, agyba főbe verni, stb. Mit vársz ? csodát ?
„ad3 - A rasszizmus a hungarizmus egyik velejárója. Szálasi barátunk (a hungarizmus szellemi atyja) is deportálni akarta cigányokat, zsidókat. Azóta annyi változott, hogy nem deportálják, hanem simán megverik őket. (Ide nem tudom, hogy miért mondtad a sikkasztást). „
Te hol laksz ? Hol élsz ?
Persze hogy van adok kapok,! Vidéken? Ahová a rendőrök ki sem mennek?
Csak rakd össze , hány magyar van és hány cigány és hányakat vernek meg hányan.
Már már pozitívan diszkriminálod őket, mintha az nem lenne gond ha egy magyart összevernek mert belőlük úgy is sok van. Az arányokat 5-600 000 / 9-9,5 millió !
Ha 15× annyi cigányt vernének össze mint magyart még akkor is csak átlagos testi értésekről beszélhetnénk és nem etnikai tisztogatásról! És milyenek az arányok ?
„Nem úgy értettem, hogy közvetlenül hozzájuk jut a pénz. Úgy értettem, hogy miattuk kényszerülünk kiadásokra (rendőri felügyelet, kordon, utcalezárások, elterelés stb”
Talán ha a politikusaink nem lennének ennyire gátlástalanos, és ha már elvesztették a kegyet, a bizalmat,
akkor levonhatnák a konzekvenciákat. És lehet hogy senki nem menne ki az utcákra mert nem lenne rá okuk!
„ad5 - Lehet, hogy szakszerűtlenül "inzultálja"(?!) az állam a Gárdát, de szerintem igenis jogosan. Az állam feladata betartatni a törvényeket és fellépni az ellen, aki ezt nem teszi meg.”
Ez pedig szinte 100% os egyezést mutat az adórendszerünk és a morálunk szinonimájára.
Ebben és ilyen társadalomban élsz te is és én is, és ne akarjuk elvárni senkitől hogy ha még az elvein az értékein, az érdekein, emelkedjenek felül a saját társadalmán.
Ezt nem 2 perc lesz helyrehozni, mert ennek az elkur.lását az elmúlt 20 év idézte elő, nem kis
részben a társadalom torzulására teljesen sz@ró neolíb felfogásából fakadó „ csak a píz „felfogás!
„Én meg igen. A jobbikos csürhe agyvérzsírtolulást kap”
Vannak szép kifejezéseid amiken még mosolygok is!
De ki a f@sznak képzeled te magad hogy egységesen és minden stilizálás, és szofisztika nélkül minden Jobbikost lehülyézz! Én értelmes kérdéseket teszek fel, minden esetben és érdekes hogy soha nem kapok választ semmire. Illetve tisztelet a kivételnek csak nagyon ritkán.
Azokkal viszont érdekes hogy lehet akár 2-3 A4 esen keresztül is érvekkel „ küzdeni”
Érdekes hogy bunkó jobbikos létemre én soha nem degradálok senkit ha engem nem kezd el!
Ha azt mondod, mindennek nem szabadna így történni azzal egyetértek, ez igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!