Nem tartjátok nevetségesnek, hogy az ország nagy része kormányváltást akar, mégis a Fidesz a messze legnépszerűbb párt?
Nem.
Eccerű: van pl. 10 szavazó
3 támogatná a Fityiszt
2 a maszopot és kormányváltást akar
2 a jobbikot és kormányváltást akar
3 kormányváltást akar, de nem tudja kire szavazzon, mert a többit is alkalmatlannak tartja.
Vagyis 10 emberből a 7 kormányváltást akarja, de a pártok közül a legnépszerűbb a fityisz.
(nem kell a számok miatt kötözködni hogy 10 ből 3 vagy 4 támogatja a fityiszt, csak a számolás miatt egyszerűsítettem)
honnan vetted, hogy kormányváltást akarnak az emberek?
A szavazni akaró emberek 50% kormányt támogatja ... ha számításba veszem a rejtőzködőket is és egyik se szavazna a fideszre, akkor ez az arány 40% körül lehet ...
Szóval nem értem miért gondolod, hogy kormányváltást akarnak az emberek ... mszp idején a 12% kormánytámogatottságnál ezt joggal lehetett felvetni, de jelen körülmények között szó sincs erről ...
Figyelj értelmezd ha most lennáének választások, akkor a fidesz a biztos választók között 50% szednének össze. Olvasd el a cikket mielőtt fröcsögsz ....
Az hogy vannak rejtett szavazók, akik nem tudják kire adják a voksukat ez nem újság ... de ez nem jelenti azt, hogy nem szavaznának a fideszre vagy a baloldalra ... csak annyit jelent, hogy nem mondják el ... én se mondanám el ! senkinek smemi köze nincs, ahhoz, hogy én kinek a politikáját támogatom ... Neked sincs hozzá közöd, azt gondolsz amit akarsz ...
Jellemző még én vagyok leértékelve, mert ellenben én vettem a fáradságot és megnyitottam a cikket és el olvasstam mit akar bemagyarázni a kurier testvér lapja ...
de szerencsére a tényeket nem mellőzte a cikkből, ezért bárki számára ellenőrizhető és világos amit mond .. Annyi, hogy a tényeket tipikus baloldali dumával írta körül, mintha a 20%+14% mszp tábor az felérne egy kormányváltással ...
nem ,de miből gondolod, hogy akik nem mondják meg, hogy kire szavaznak azok a szoci időket írják vissza vagy a jobbikra adják a voksukat? Mint már mondtam én se mondanám meg, hogy kit támogatok ... Közvélemény kutatók a választásokat +-2-3% különbséggel megtudták jósolni most sincs másként ... egyedül a jobbiknak volt meglepően nagy tartaléka, de azért mert ciki volt bevallani, hogy valami a főáramú médiának ellentmondóan jobboldalra szavaz ...
most nicns iylen tartalék, a dk mszp bajnai trióban ...
A jobboldal hurráoptimistái el tetszenek felejteni azt amikor 2002-ben hatalmas arccal sikerült nagyot buknia a Fidesznek. Pedig akkor is elég lehetetlennek tűnt, hogy a baloldal nyerjen aztán jött a sírás, meg a hazudozás elcsalt választásokról, meg az Unióhoz szaladgálás... (mert ugye akkor az menő volt, nem hazaárulás).
.
Most mondanám, hogy hibákból kéne tanulni, de ahhoz és is van, márpedig az előre pezsgőt bontóknak abból mindig kevés jut
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!