Miért növekedett a magyar gazdaság az első negyedévben? Mi váltotta ki ezt a trend fordulót? Jegybank elnök cseréje vagy a "túlzott deficit szigor", amit ránk erőltettek?
Csak tudnám, hogy német első negyedéves zsugorodás, hogy jön ide. Kevesebbet buktunk mint ők?
Amúgy nem növekedtünk, jobb ha lenyugszol, csak kevesebbet buktunk mit amire számítottak:
Az hogy a Brüsszeli bürokraták, meg a Bank of America szerint a nyakunk kilóghat a vízből, még ne fogadj rá, hogy nőni a GDP. Pláne, hogy már kormányzat se ilyen optimista hivatalosan.
igaz én a trend fordulóra akartam felhívni a figyelmet ... valahogy valamiért jobban teljesítünk, mint az előző negyed éves adatok ... ez csak azzal magyarázható, hogy valami eddig visszafogta a gazdaságot ... még nem tört ki a recesszióból, de más országokban továbbra is csökkenő trend jellemző ... nálunk mi változott?
sehol se lehet látni ilyet, hogy az előző éves adatoktól jobb számokat produkáljunk ...
"sehol se lehet látni ilyet, hogy az előző éves adatoktól jobb számokat produkáljunk ..."
De, Nagy-Britannia.
Mert több országban tavaly komoly növekedést értek el ami most mérséklődött. Szal ők még így is jobban állnak mint mi.
Nyilván ez egy túlzó kijelentés volt a részemről ... De azt szokták mondani, hogy a magyar gazdaság a németektől függ a legjobban, ha ott jól mennek a dolgok, akkor nálunk is javulhatnak a számok ...
Nem gondoltam, hogy ennyire sokat jelenthet egy autógyár ...
autógyártás nyomta meg, és még nyomni fogja, ha beindul majd az Audi nyár felé.
Egyébként azt még hozzá teszem, hogy a tavalyi recessziós adatok azért is történtek, mert hatalmas szárazság volt, ami tönkretett egy csomó mezőgazdasági munkatervet.
Én nem mondom, hogy itt akkora növekedés lesz, de az biztos, hogy a mezőgazdasági adatok idén jobbak lesznek, és az Audi aktiválása is. Ezek ketten bőven elegendőek ahhoz, hogy ez a 0, valahány százalék ne menjen lejjebb, esetleg elérje a 0/+0, valahány%-ot is.
2010 óta (több mint 20 hónapja) folyamatosan csökken a
gazdaság teljesítőképessége.
Most volt 4 hónap, mikor éppen növekedett.
Lám, máris hatalmas hírverés van, és bizonygatja a kormány, hogy mindenki rosszul ítéli meg a munkájukat, itt a bizonyíték, hiszen itt növekedés van, akárki láthatja!
Kissé nevetséges.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!