Lehetne olyat csinálni, hogy a szavazójogot "műveltségi" cenzushoz kötik?
Szerintem igen , kellene.
Ne a hülyék döntsenek az országról.
Nem. A szavazójog mindenkire érvényes.
Régebben volt olyan, hogy a gondnokság alá helyezett felnőtt, börtönbüntetését töltő elítélt nem szavazhatott, de már ezt is kezdik eltörölni az EU-ban.
Ausztriában 16 éves kortól lehet szavazni.
A külföldön élők is szavazhatnak.
Ha már mindenkinek jár a szavazójog, szerintem levihetnénk 14 évre is. Sok 14 éves van, aki okosabb, megfontoltabb, mint a felnőttek egy csoportja. Akkor már miért pont az ő jogaikat korlátozzuk? Én szívesen elmentem volna 14-15 évesen is szavazni. (22/F)
nem az oktatás hibája az hogy vannak ennyire lemaradott emberek. szükségtelen mondani, hogy a legtöbb ilyen a cigányság közül kerül ki, és ott nem annyira fontos hogy iskolába, vagy akár óvodába járjon a gyerek általában.
és nem a jobb oldal szünne te utolsó kommentelő, hanem az mszp veszítené el a maradék agyalágyult szavazójának egy nagy részét, sok cigányt.
"Ausztriában ahogy lement 16 évre, hirtelen megnőtt a szélsőjobb támogatottsága"
Azért nőtt meg, mert elegük van a multikultiból.
Itt lakom az osztrák határon , sok osztrák jár erre , szoktak mesélni.
Volt olyan iskola ahova 1 osztrák tanuló járt , meg növekedett a bűnözés , mecsetek...stb
És ebből lett elegük.
A szélsőjobb támogatottsága az EU-ban ,Németország és Nagy Britannia ,Szlovákia , Románia kivételével 10% feletti.
A fiatalok nem akarnak egy olyan országban laki ahol ők , az államalapítók kisebbség.
Ők tisztábban látnak , jobban látják a jövőr.
"76%-os. Én meg legalább 21 éves korra tenném a korhatárt. Ausztriában ahogy lement 16 évre, hirtelen megnőtt a szélsőjobb támogatottsága. Ne éretlen (mert akármilyen okosak, NEM tapasztaltak, NEM érettek, igenis megvezethetők), ne hormonokkal túlfőtött, mindenkire dühös tinik döntsenek az országról."
Van igazság abban, amit mondasz, de a felnőttek között is vannak ugyan úgy megtéveszthető, tapasztalatlan, buta, rosszindulatú emberek. Ha az ő jogaikat nem korlátozzuk, akkor miért pont az ifjúságét kellene? Ez kicsit kettős mérce, erre próbáltam rámutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!