Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik nem támogatják a szegregá...

Akik nem támogatják a szegregált oktatást, azok hogy számolnak el azokkal akik szeretnének tanulni csak nem hagyják őket?

Figyelt kérdés

Tényleg ez a rendszer a jó, ahol azokat büntetik akik szeretnének tanulni, csak akiket le kellene választani a főáramú rendszerről azok nem hagyják őket.

Milyen érdekesek a libsik, az áldozatok nem számítanak.

2013. ápr. 30. 19:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk anno általános iskolában az én évfolyamomon 4 osztály volt. A 4-ből egy osztályba voltak összeválogatva a jobb képességű kölkök, az évfolyamból tanulmányi versenyre járók ~95%-a innen került ki, itt volt ( iskolai szinten ) a legmagasabb tanulmányi egyéni és osztályátlag, elég magas volt a sportversenyre járók aránya is.

Volt két osztály, ahol már voltak kilengések, de még ott is akadt egy két jobb képességű gyerek. Majd volt a negyedik osztály, ami szó szerint csőcselék volt, itt volt a sok agyhalott, gyökér, kisebbségi( szerencsére itt is csak páran, mert a városban egy másik iskolát favorizáltak a rézbőrűek ).

Furcsa mód teljesen jól működött a rendszer - gyerek szemmel nézve is. Nálunk a reál tárgyakból ( matek, fizika, kémia ) lehetett szerezni órai munkával akár 5-öst is, ez abból állt, hogy kiadták a feladatot és egymással versenyeztünk, mert csak az első 3 kapott valami pozitív értékelés, amiből ha megvolt 10-15 akkor jött az 5-ös. Na most hogy nézett volna már ki, ha tök kussban 22 kölyök számol mint a gép(számológépet nem használhattunk persze), szöget szerkeszt stb stb, 4-5 purgyé meg játssza a zacskóját.

Végül is kimondható, nálunk szegregáció volt és jól működött. Azóta eltelt jó pár év. Ismerek olyat aki akkor a szefós osztályba járt és már akkor szipuzott,cigizett, lopott, felgyújtotta a rétet meg a panelban a villanyóra szekrényt,4-szer ismételt osztály és még a szakmunkás képzőt sem végezte el, hát nem telibes*@rom, hogy mi lett belőle? Én sem örülnék, ha esetleg eljutok végre a gyerekvállalásig, hogy majd a kölykömnek ilyen padtársa legyen..

Én támogatom a KÉPESSÉG szerinti szegregációt. Ha meg a gyerek nem üti meg a szintet, de látszik rajta, hogy van akarat, akkor kerüljön a jobbak közé, mert talán húzzák majd magukkal, nem pedig lerontják.

2013. máj. 1. 01:42
 22/25 anonim ***** válasza:
40%
Feltettem egy kérdést. Mégis ki nem hagy itt kit tanulni?
2013. máj. 1. 10:58
 23/25 anonim ***** válasza:
81%

sokan válaszoltak ... te tudsz úgy tanulni, ha közben beszélnek hozzád, dobálóznak, megszégyenítenek, ha válaszolsz, kiközösítenek ha tudásodat megvillantod ... vagy egyéb körülményeket nézzük, ha üvöltözik a tanár, sír a tanár, kirohan vagy éppen orra alá motyog ....

Megváltozott az oktatás .... nincs eszköze a tanárnak a fegyelem fenntartására és ezt a legtöbb fegyelmezetlen diák ki is használja. ...

kevés falubeli vagy kisvárosban lakó teheti meg hogy másik iskolába hordja a gyerekét reggelente ...

2013. máj. 1. 11:37
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
72% miért nem úgy teszed fel a kérdést mi értelme az iskolának?... hiszen tanulni könyvből is lehet... így gondoltad? ezt akartad megfogalmazni? vagy egyéb a zavaró tényezők nem is léteznek az iskolákban, erre akarsz kilyukadni?
2013. máj. 1. 11:43
 25/25 anonim ***** válasza:

"sokan válaszoltak ... te tudsz úgy tanulni, ha közben beszélnek hozzád, dobálóznak, megszégyenítenek, ha válaszolsz, kiközösítenek ha tudásodat megvillantod"

Találó volt a jellemzésed a közoktatásról, sőt, az én személyes múltam nagy részéről is - pedig nekem még nem is voltak cigány osztálytársaim.

De mégis túléltem, és az első diplomám mindjárt megvan. Nem hagytam magam lehúzni a mocsárba.

Az egy dolog, hogy valaki szarul érzi magát az osztályközösségen belül, de olyan nincs hogy emiatt nem tud tanulni.

Ezzel együtt szerintem az iskolára szükség van, akár szívás, akár nem, a közösséghez szokás miatt (inkább, mintsem a tanulásért) ezen át kell esni.

2013. máj. 1. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!