Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyit kell keresnie egy...

Mennyit kell keresnie egy átlagos,25-28 éves párnak ahhoz, hogy ha egy szülőktől kapott 12 milliós panellakásból 35-38 éves korukra 30 milliós családi házban szeretnének élni?

Figyelt kérdés

Ugyanez szülői segítség nélkül albérletből indulva?

Hitellel és hitel nélkül. Ha hitelhez nyúlnak, mikorra szabadulnak?

2012. okt. 18. 11:12
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ha jól számolom, havonta 150 ezer Ft-ot kellene félretenni ehhez, ami nem tudom, hány párnak adatik meg az élet költségei mellett. Ez nagyon abszurd és szomorú.
2012. okt. 18. 11:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi (én 25,párom 19) nettó 300-at keresünk,+cafeteria (10ezer kajajegy,évi 400ezer szépkártya),de ez növekedni fog,pályakezdő fizunk ez.

Albérletben élünk,nem pest, igy havi 120-140-et félre tudunk tenni.

Szülői segitség maximum 1-1 ebéd erejéig van.

5 év múlva kb 10 milliós megtakaritás +kamatokkal tudunk venni egy tizenmilliós házikót nagyváros melletti faluban,ahova lehet gyereket és minimális hitelt vállalni.

Szerintem reális.

2012. okt. 18. 11:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az a nagy büdös helyzet, hogy nagyon kevesen keresnek ennyit.

A havi 150 ezres megtakarítás még reális lenne ilyen céloknál, a gond az, hogy pl. tisztán két minimálbér nincs ennyi összesen.

Az a bizonyos többség pont ezért vesz fel lakáshitelt: nincs más lehetősége a saját lakásra.

Hitelből akkor szabadulsz, amennyi időre felveszed, ez jóformán a te anyagi korlátaid határozzák meg. Ha sok törlesztőt tudsz fizetni, akkor 5 év is lehet, ha csak keveset, akkor akár 35 év is. Más kérdés, hogy sajnos 35 éves kor felett nemes egyszerűséggel túl öreg vagy, hogy ilyen futamidőt engedjen a bank.

A pár helyében eladnám a panellakást, az árából vennék egy kisebb, de jó helyen fekvő családi házat, és a következő 10 évben beépíteném a tetőteret és/vagy bővíteném, megoldanám a szigetelést, tetőcserét, stb. Így fel lehet tornázni az ingatlan árát 30 millára, és bízhattok az inflációban is.

Apámék még ötszáz ezerért vettek házat, most meg egy tíz milliós házban lakunk. :P

2012. okt. 18. 11:40
 4/11 anonim ***** válasza:
27%
Bőven kivitelezhető! Gondos és alapos tervezés kell hozzá, emellett pedig okosan kell gazdálkodni a pénzzel és nem hülyeségekre költeni. Nyílván egy prolinak, aki 60-70 ezerért gürizik a gyárban, annak soha nem lesz 30 milliós háza, persze aki keveset keres, annak az igénye se legyen magas. Viszont egy középosztálybeli családnak elérhető mindez.
2012. okt. 18. 11:44
 5/11 anonim ***** válasza:
35%

"A havi 150 ezres megtakarítás még reális lenne ilyen céloknál, a gond az, hogy pl. tisztán két minimálbér nincs ennyi összesen. "

Két minimálbéres ne is akarjon 30 milliós lakást! Mindenkinek tudnia kéne, hogy mit engedhet meg magának. A kis keresetű ne akarjon olyat, amire esélye sincsen! Nagyon sokan azért buktak bele a hitelbe, mert jóval nagyobb volt az igényük, mint amit a pénztárcájuk engedett!

2012. okt. 18. 11:47
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
A szülői és családi segítség elengedhetetlen. Nálunk/nálam kötelező is. Több egymást követő generáció szorgalmasan dolgozik és nem szúrja el az életét vagy nincs tragédia akkor a fiataloknak nem kell aggódnia.
2012. okt. 18. 11:52
 7/11 A kérdező kommentje:
#2 - Tök jók vagytok, grat nektek. Ha megcsináljátok, csak magatoknak köszönjétek, a politika inkább szembeszelet ad.
2012. okt. 18. 13:15
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekem úgy tűnik, hogy ha egy pár nem tudja kitermelni kb. az előtakarékossági összeget megtakarításba, akkor lakáshitelnek sincsen sok értelme, sőt, valószínűleg, nem fog kapni, max nagyon sok évre plusz kezessel, fedezettel.
2012. okt. 18. 13:19
 9/11 Komplikato ***** válasza:

"tisztán két minimálbér nincs ennyi összesen."

Hát ez az. Szvsz minimálbéresnek ne legyen nagyobb igénye? És ki a fene akar minimálbéres lenni? Nem tudom feltünt e, hogy van egymillió munkanélküli és kutyát nem érdekli hány szakmád, meg diplomád van vagy elfogadod a minimálbért vagy dögölj éhen téma van jelenleg ... és folyamatosan csökkenek az órabérek is.

De oké, minimálbéres. Egy minimálbéres nem akar 30 milliós lakást, de minimálbérből mennyit tud félretenni egy 7-10 milliós lakásra? Jéééé, semennyit.

A poszthot: Egy 12 milliós panellakás sajnos most ér vagy 8-at, a két éve még 10 milliós paneleket alig tudják 6-6.5 fölött eladni. Ami meg 7 millió volt, jelenleg 4-5-öt ha ér ... A jó hír viszont az, hogy 20 milliótól jól körülnézve már elég sok nagy, szép és viszonylag új családi ház kapható, más kérdés, hogy azok meg két éve 30 fölött voltak.

2012. okt. 18. 13:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Én kaptam a szüleimtől egy 20 milliós lakást Budán, de még nekem is bőven kell keresnem ahhoz, hogy egyszer egy házam legyen.
2012. okt. 19. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!