Köztetek vagy ismerőseitek közt mennyire átlagos a havi 200e ft feleti fizetés?
Nekem van olyan ismerősöm.
A cikkre reagálva pedig szerintem már jövőre el kéne törölni mindent, az adójóváírást, a szuperbruttót és simán 16%-os szja-val kéne számolni.
A közvetlen családom fele-fele (de aki többet keres, az jóval többet), a párom 170 körül bruttó, én szintén + egyéb bevételi forrásaink is vannak.
Az ismerősök között szintén van, aki többet, van, aki kevesebbet, talán fele-fele arányban.
Nekem volt, ezelőtt 2-3 évvel, de az adó és a járulékok 200alá nyomták, 2 igaz nem sokkal". Ma meg ha nem fizetek be semmit, feketézek, akkor jön ki a 120-140.
Ebből meg nem lehet befizetni semmit mert akkor nem élek meg. Majd ha ismét lehetséges lesz, adózva járulékozva 150-200 között keresnem akkor ismét vállalkozom, addig " még ha kellemetlen is" de maradok fekete!
Már én se keresek 200 felett :)
Megmaradt a nettó bérem , de átmentünk szürkébe és csak részben vagyok bejelentve .
Egyébként ismerőseim között kevés ember van akiket nem fognak érinteni a cikkben leírtak .
10ből mondjuk 3 az aki ennyit keres (bruttóban) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!