Mennyire képlékeny, mennyire formálható egy átlagos magyar választópolgár politikai tudata?
Ebben az esetben szinte 100%.
Nagyon kevés embernek van saját véleménye, általában azt hangoztatják, amit a legtöbbet hallanak, és megtetszik belőle egy-két mondat.
A magyarok 70% át úgy irányítják ahogy akarják.
Főleg hogy minden kormány eddig csak kudarcba folytotta az embereket. Ez olyan mint a megcsalt feleség gyengeségét kihasználó jóbarát, aki ismeri a szitut és jól tud vígasztalni meg fényezni magát.
nagyon
Kérdésem:
Mi alapján számítod azt,hogy valami saját gondolat-e?
"A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:09"
Értem, hogy mire akarsz kilyukadni, egyet is értünk,de szerintem van olyan is, aki bár eszik gyorséttermi kaját, attól még vannak önálló gondolatai stb.
"Ez a mai napig nem változott és csak arra a pártra szavazok, melynek programjában megtaláltam azt amit én előre elképzeltem."
Tehát más gondolata nem lehet jó, csak a tied ugye? :)
Ezzel magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.
Az átlagpolgár politikai tudata? Irányítható. Mint mindennek, ennek is vannak mesterei.
Elvégre: hány eseménynél van az átlagpolgár saját személyében jelen? Az események elenyésző részénél. Tetszik/nem tetszik, mások tükrén keresztül ismeri meg a valóságot. Ha az a tükör görbe, akkor egy torz valóságot lát.
De az átlagember nem is igényel mást, mint görbe tükröt. Még akkor sem érdekli a valóság, ha karnyújtásnyira van tőle.
Hányan olvasták el például a pártok választási programjait? Én nem ismerek egyet sem közülük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!