Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok ember miért mondogatja...

Sok ember miért mondogatja itt, hogy szakma nélkül nem lehet külföldön munkát találni?

Figyelt kérdés

Kérdezik itt sokan, hogy érettségivel kapnak-e valamit Németországban, vagy Angliában.

Erre mindenki írja, hogy csak WC pucolás vagy Meki..

Nekem kb. 6-7 ismerősöm ment ki (AT, D, UK) csak érettségivel és normális munkájuk van. Havi 100-200 ezer Forintok tudnak megspórolni..

Minek kell terjeszteni itt ezeket a hülyeségeket?

2013. ápr. 23. 19:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

ma 20:21

Hülyeséget beszélsz..Bécsben már kapni 350 euroért egész normális lakást.Szobát pedig már 200-ért is.Az egyik ismerősöm konyhai kisegítőként keres 1300 eurot,munkahelyén a kaja jó részben meg van így keveset kell költeni arra 100 euro max.Szállás 350 rezsivel együtt,szórakozni 150,ruhászkodni 100-as a maradékot pedig félre teszi.Legalábbis az elmondása szerint.Én is kint dolgozom bár én szakmával és nem élek az átlag alatt,a munkáltató fízeti a szállásomat,ha nem fízetné akkor is teljesen jól kijönnék az otthonihoz képest pedig össze se lehet hasonlítani.

2013. ápr. 23. 22:48
 22/28 anonim ***** válasza:
És semmi pénzzel a kezükben mentek ki kérdező? Úgy mentek ki hogy nincs kint ismerősük egy se elmentek aztán valahol találtak ingyen szállást és elkezdtek dolgozni. Nem hinném. Biztos volt a kezükben egy kis pénz, 500 ezer forintból, meg egy angol nyelvtudással nulla ismeretség nélkül na akkor ki lehet menni Angliába és dolgozni is lehet. De akinek itthon nincs pénze annak repülőre sincs még pénze. Itthon nem találsz munkát a szülők nem segítenek ismerősők nem segítenek így nem lehet kimenni külföldre.
2013. ápr. 26. 03:47
 23/28 bumbi02 ***** válasza:

És semmi pénzzel a kezükben mentek ki kérdező? Úgy mentek ki hogy nincs kint ismerősük egy se elmentek aztán valahol találtak ingyen szállást és elkezdtek dolgozni. Nem hinném. Biztos volt a kezükben egy kis pénz, 500 ezer forintból, meg egy angol nyelvtudással nulla ismeretség nélkül na akkor ki lehet menni Angliába és dolgozni is lehet. De akinek itthon nincs pénze annak repülőre sincs még pénze. Itthon nem találsz munkát a szülők nem segítenek ismerősők nem segítenek így nem lehet kimenni külföldre.

Példának okáért, én így jöttem ki. Annyi pénzem volt félretéve, hogy a benzinköltséget tudtam állni, amiből apám kihozott, illetve fél hónapot 50 euróból kellett megoldanom. (míg meg nem jön az első havi fizetés). Szóval valljuk be, nem egy nagy félretett összeg( kb 40 ezer forint). A hotel adott ingyen szállást, és enni. És elkezdtem dolgozni Ausztriában.

Másrészt pedig, lehet találni Bécsben 300-350 euróért WG-ket, amik elég jó állapotúak. Magyarországon 60 ezer forintból pont kijön egy albérlet, és akkor lemondasz mindenről (új ruha, könyv, szórakozás, étterem). Ausztriában minimálbérből tudsz félretenni és megengedheted magadnak hogy étterembe járj, vagy szórakozz.

Aki meg még nem volt idekint, az ne írogasson baromságokat.

2013. ápr. 26. 05:00
 24/28 anonim ***** válasza:

Az én ismerőseim is mind normális munkát végeznek végzettség nélkül.

Sofőr, idősgondozó, folyami hajón pincér, szobalány, mosogató...

De van, aki mást sem csinál, csak utcazenészként kaszál nagyokat, van, aki bábozik egymaga a strandon...

Van aki illegálisan kolbászt tölt és füstöli is őket...

Van lovász és kerti segédmunkás etc...

Én is kinnt voltam 4x is (minden évben 4-6 hónapot). Amennyit megspórolok, annyiból itthon mindig épül valamit a házikónk és pihizek fél évig...

Ja és magamról: Nekem van bölcsész diplomám, de azzal kitörölhetem. A munkáim ezek voltak külföldön:

Három alkalommal:

BMW hivatalos márkaszervízben el kellett vinnem a javított autót a tulajdonoshoz (itt ugyanis házhoz viszik az elkészült autót) és utána az odáig csomagtartóba hajtott elektromos kismotorral visszafurikázni a műhelybe.

Egyszer pedig a KFC-ben sütöttem a szárnyasokat...

Sem nyelvtudást, sem szaktudást nem igényelt egyik sem és nem is várták el. És aljamunkának sem éreztem soha. Ennél az, hogy itthon tanár legyek és cigány kölykökkel kínlódjak sokkal aljább munkának tűnik.

2013. ápr. 26. 12:35
 25/28 anonim ***** válasza:

Utolsó: most bölcsész vagy tanár? Mert a kettő azért nem ugyanaz.

Egyébként valaki írta, hogy kajára külföldön minimum 250 euró kell. Hm... Hát jó gyomra lehet. Nagyon meg kéne erőltetnem magamat, hogy 250 eurónyi kaját meg tudjak enni. Jó mondjuk én abból indulok ki, hogy magamra főzök...

2013. ápr. 26. 17:05
 26/28 bumbi02 ***** válasza:
Havi 250 euró minimum? Eljárok Burger Kingbe heti 1-2 alkalommal, 4 eurót szoktam ott hagyni, és egy étkezésnek bőven megfelel. (1 sajtburger 1 euró) Ha minden nap ebéd és vacsora a Burger kingben lenne, akkor jönnék ki 240 euróból (8 euró/nap * 30 nap )... És azért fogjuk rá, hogy lehet olcsóbban is étkezni, mint gyors étkezdében.
2013. ápr. 26. 19:23
 27/28 anonim ***** válasza:

Hát a Burger Kingnél van olcsóbb, az biztos... :)

Max 150 euróból ki lehet hozni egy főre, ha az ember magának gondoskodik az étkezésről. És ez szerintem nem spórolás, hanem ésszerűség, bár lehet én vagyok túl konzervatív.

2013. ápr. 26. 19:50
 28/28 anonim ***** válasza:

25-ös

Szeretem a lényeglátó embereket...

Bölcsészkaron felveszel egy-két pedagógiai stúdiumot és máris tanári képesítésed is van. Ennyi.

Kajáról, meg annyit, hogy tényleg simán kijön 150 euróból úgy, hogy minőségi ételeket eszel és nem kell összejárkálni 6 üzletet, hogy hol mi akciós...

2013. ápr. 29. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!