Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok ember miért mondogatja...

Sok ember miért mondogatja itt, hogy szakma nélkül nem lehet külföldön munkát találni?

Figyelt kérdés

Kérdezik itt sokan, hogy érettségivel kapnak-e valamit Németországban, vagy Angliában.

Erre mindenki írja, hogy csak WC pucolás vagy Meki..

Nekem kb. 6-7 ismerősöm ment ki (AT, D, UK) csak érettségivel és normális munkájuk van. Havi 100-200 ezer Forintok tudnak megspórolni..

Minek kell terjeszteni itt ezeket a hülyeségeket?

2013. ápr. 23. 19:23
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Hát te vagy eltévedve elég rendesen..

Nekem ezeket ismerősök mondták! Nem a hasamra ütöttem! 250 Euróért már találsz Bécsben szobát, a kaja pedig annyiba kerül mint itthon.

Legközelebb szerintem olvass utána mielőtt hülyeséget írsz.

2013. ápr. 23. 20:08
 12/28 anonim ***** válasza:
89%
250 Euróért bécsben? Persze. Hetente 250-ért. ;)
2013. ápr. 23. 20:10
 13/28 anonim ***** válasza:
89%

250 euro???

Persze, mert az ismerősök azt mondták:D

2013. ápr. 23. 20:14
 14/28 A kérdező kommentje:

Jól van srácok, akkor szerintem lezárhatjuk a beszélgetést, mert úgy látom nem vagytok kompetensek a témában. Azt már nem is mondom, hogy kapcsolatokkal valaki csak 180-at fizet érte. Még a végén felrobbantok a dühtől.. :)

Na minden jót!

2013. ápr. 23. 20:20
 15/28 anonim ***** válasza:

Szakma nélkül nem tudsz külföldön sem lényegesen jobban élni. Bécsben meg ne akard nekem bemesélni, hogy kapsz szobát. Egy kis szoba minimum 400 € rezsivel, akkor legalább 250 € kell kajára, közlekedés mondjuk olcsó, csak 45 € a bérlet. 1000 €-ból olyan nagyon nem élsz jól. Megélsz, de messze nem jól!

Szakmával, nyelvtudással valóban nagyon jó életszínvonalat lehet elérni Nyugaton. Szakma nélkül előrelépési lehetősége nem nagyon van, azaz megragadsz az 1000-1300 € közötti fizetési sávban. Aki szakma nélkül jön, annak érdemes képeznie magát, nagyon sok lehetőség van tanulni, és ezek után esély van a valódi életszínvonalbeli különbséget megtapasztalni. Pincérként, árufeltöltőként, stb, erre nincs esély, mert ugyanúgy a szegény társadalmi osztály tagja maradsz.

2013. ápr. 23. 20:21
 16/28 anonim ***** válasza:
Milyen szobát kapsz Bécsben 250, pláne 180 €-ért? Egérlyukat? Nézz meg egy szoba kiadó oldalt, láthatod mi mennyi! Magyar "ismerősök" segítségére meg akinek szüksége van, annak úgy kell.
2013. ápr. 23. 20:23
 17/28 anonim ***** válasza:

Ki mit ért alja munkán?

Ami a németeknek alja munka, az lehet, hogy nekünk már nem!

Valaki itt említette pl. a mekis kruplisütést!

Azzal pl. mi a baj?

Itthon is csak azért nem szeretik, mert lóf...t se kapnak érte!

De odakint azért sem 60k-t kapsz forintban, hanem jó 300-500k-t...

2013. ápr. 23. 20:48
 18/28 anonim ***** válasza:

Am bécsben nem tudom, milyen a helyzet a lakásokkal, viszont édesapám hollandban dolgozik!

Én is kérdeztem tőle, hogy ilyen drágák a lakások?

Mert hogy nézegettem, hogy 600 euró körül kezdődik!

Mondta, hogy alapból igen, viszont ha megvan a 3 hónap munkaviszonyod, akkor kérhetsz rá az államtól támogatást, ami annyit takar, hogy a felét fizetik, és 20 év után a tiéd!

Persze ebben a rezsi nincs benne!

2013. ápr. 23. 20:55
 19/28 anonim ***** válasza:

Ettől függetlenül egy nyelvtudás, és egy szakma nem árt, de anélkül is lehet munkát találni!

1000-1500 eurót a legalja munkáért is megkapsz!

Az jellemző tévhit, hogy a kaja drágább kint, nem kerül többe!

Viszont a lakáson, és a rezsin tényleg sok elmegy!

1 fizetésből nem sok marad!

Az már más kérdés, hogy ha kimentek többen, és úgy béreltek 1 lakást, egész szép összegeket lehet félre tenni!

2013. ápr. 23. 21:03
 20/28 anonim ***** válasza:
Én láttam már Bécsben lakást - 40 nm körül - hirdetni 350 euróért... Szóval el tudom képzelni amit a kérdező mond, csak kurv@ nagy szerencse kell hozzá. Az más kérdés, hogy a kauciót is ki kell fizetni, meg a berendezésért.
2013. ápr. 23. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!