Milyen szakmákat érdemes tanulni manapság, amivel jól kereshet az ember szakmunkás/okj végzettséggel? Vagy csak többdiplomásként van esélyem ebben az országban családot alapítani?
Bár nem vagyok sem piackutató sem HR szakember, azonban emberek között mozgok. Azt hiszem, a villanyszerelő szakma az jó választás lehet. Építkezések vannak, áramot szinte minden területén az életnek használunk. Vállalkozóként nyáron légkondi szerelés, télen (fertőzött területen :-)) riasztó berendezések szerelése jól mehet szerintem.
Ha külföldön szeretnél érvényesülni, Ausztrália viszonylatában keresett szakma az épületasztalos, hiszen ott az amerikai típusú házépítés az elterjedt. Szintén Ausztráliában a hajógyártásban is jól lehet érvényesülni ha valami vasas szakmát választasz, hegesztő, ilyesmi.
Hát ezek amolyan laikus gondolatok... Sok sikert.
Ja, remélem pasi vagy, mert ezek nem épp női szakmák.
A hegesztősön gondolkodtam én is, az állítólag osztrák meg német cégeknél menő.
Szoftverfejlesztéshez szerintem én túl hülye vagyok, nekem nincs türelmem megtanulni azt a sok kódot, meg napi 8 órában a monitort bámulni hogy hol hiányzik 12 oldalon egy pontosvessző vagy ilyenek. Meg szerintem oda nem elég az okj, inkább oda is diplomások kellenek. De kösz a tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!