Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ellenzik a rezsicsökkent...

Miért ellenzik a rezsicsökkentést a baloldali pártok?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 22. 12:18
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

A mindenkori ellenzék alapból támadja azt, amit az aktuális kormányok tesznek.

A rezsicsökkentés politikai, hatalomtechnikai szempontból tökéletesen bejött a Fidesznek, ha semmi durva nemzetközi vihar nem üt be, akkor alighanem elég is hozzá, hogy a 2014-es választásokat a Fidesz simán, akár újra 2/3-dal megnyerje, nagyrészt ennek köszönhetően. Ezt kár tagadni. Az ellenzék nem is talál fogást rajta, csak szerencsétlenkedik.

Az persze más kérdés, hogy ennek az egész "komcsi-akciónak" milyen iszonyú ára lesz majd 2014 után. Momentán senkit nem érdekel...

2013. ápr. 22. 15:22
 22/36 anonim ***** válasza:

Na fene már a franciák se tudják kifizetni a rezsit ...

Érdekes, pedig ott 4szer többet keresnek az emberek, illetve a magyar villany és gázáram is 10-20% olcsóbb a magyarénál ...

De hát a kapitalizmus már csak ilyen, nem véletlenül van francia állami kézben az edf ... biztos jó profitot hoz nekik a magyar birka

2013. ápr. 22. 15:26
 23/36 MolotovPunk ***** válasza:
80%

Hiába a kis rezsi csökkentés,ha az adók közben meg emelkedtek.Áfát kéne levinni inkább.Ha jól tudom előző kormánynál az Áfa olyan 19-20 % körül volt.

Most jelenleg meg már 27% on van.Akkor miről is beszélnek Orbánék?Megjegyzem: (Ők emelték azt is.)

2013. ápr. 22. 15:45
 24/36 anonim ***** válasza:
39%
25% volt az áfa ..
2013. ápr. 22. 15:50
 25/36 lindmayer ***** válasza:
de volt 17meg 20%-os áfa is(az mszp éra alatt emelték fel 25%-ra)
2013. ápr. 22. 16:14
 26/36 bumbi02 ***** válasza:
81%

Ezt nem is értem. Miért járna adóemeléssel?

Tán csak nem ezt hallottad az ATV n?

Na akkor nézzük szépen tényszerűen.

2010 óta amit "kértek" (a teljesség igénye nélkül):

- chipszadó

- játékgépadó

- online szerencsejátékadó

- szociális hozzájárulási adó

- minimálbér megadóztatása

- tranzakciós adó

- áfanövelése 25-ről 27%-ra

- dohánytermékek jövedéki adója növekedett

- üzemanyag jövedéki adója növekedett

- MNYP megtakarítások államosítása

- fizetős felsőoktatás

2010 óta amit kaptunk:

- 10%-os rezsicsökkentés a lakosság elenyésző részének (például mi van azokkal, akik fával fűtenek? sokan vagyunk, azt miért nem támogatja az állam? Vagy akik gázpalackkal főznek?)

- adócsökkentés a gazdagoknak

Nos kérlek, ezért ellenzik a rezsicsökkentést a pártok. Mert nem rezsicsökkentés, hanem képmutatás. Ha tőled elveszek 100 forintot, majd 10-et visszaadok, isteníteni fogsz, hogy milyen jó fej vagyok, hogy adtam 10 forintot neked, csak úgy? Ugye hogy nem...

2013. ápr. 22. 16:24
 27/36 anonim ***** válasza:
80%

16:24

Ott a pont!

2013. ápr. 22. 16:26
 28/36 anonim ***** válasza:
0%

"Nos kérlek, ezért ellenzik a rezsicsökkentést a pártok. Mert nem rezsicsökkentés, hanem képmutatás. Ha tőled elveszek 100 forintot, majd 10-et visszaadok, isteníteni fogsz, hogy milyen jó fej vagyok, hogy adtam 10 forintot neked, csak úgy? Ugye hogy nem..."

Ki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli. Vagy éppen nagyot érdemel. Mondjuk egy lóét.

2013. ápr. 22. 17:36
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Így beszél egy igazi, elvakult, agyatalan kiskutyus, aki megkajálta a gazdija minden szavát!

Itt nem arról volt szó, hogy csak kicsit adnak, hanem hogy amíg azt a kicsit adják, közben jóval többet vesznek el!

2013. ápr. 22. 17:40
 30/36 bumbi02 ***** válasza:
76%

Ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli?

Gratulálok, akkor örülj neki, hogy kevesebb a rezsid 1000 forinttal, és ne vedd észre, hogy eközben 3000 forinttal többet kell fizetned másokra. (és még keveset mondtam)

Tehát lényegében 2000 forinttal kevesebb van még mindig a tárcádban, mint 2010 előtt. Nem azzal van a baj, hogy ad a kormány. Hanem azzal, hogy ezt hogy tüntetik fel. Összességében bőven mínuszos az emberek számlája (ha egyik oldalra az államtól kapott pluszokat -rezsicsökkentés - , másikra pedig a mínuszokat - adók - tesszük). Ha már csak 500 forintos havi plusz lenne, akkor már nem "nyavalyognánk". Mert elismerném hogy a kicsit is becsülni kell. Csak hogy itt még kicsi sincs...

2013. ápr. 22. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!