Miért ellenzik a rezsicsökkentést a baloldali pártok?
rezsicsökkentés miatt csak az államnak kell összeszorítani a fogát .... és állnia kell a német, francia állami tulajdonú közművek profit vesztesége miatt fellépő kritikákat ...
Ha a tescó képes 8-10% olcsóbban árulni a gázt a lakosságnak, mint a helyi szolgáltató, ugyanazon a vezetéken ugyan azokkal a szolgáltatási díjakkal és adókkal... akkor elgondolkodtató, hogy mennyi lehet a profitja ezeknek a multiknak ... ha a feltételezzük, hogy a tescó se ingyen adja tovább a gázt valamint a tesconak se adták ingyen a gázt ...
Nem csak a baloldaliak ellenzik!
Akinek van némi rálátása a következményekre, az ellene van!
Ne gondold, hogy az államnak olyan jól megy, hogy csak úgy minden következmény nélkül csökkentik a rezsidet!
Azt valahol vissza fogják hozni! Valószínűleg adóemeléssel!
Szóval semmivel nem marad majd több pénz a zsebedben, sőt, könnyen előfordulhat, hogy még kevesebb!
És ez most nem a FIDESZ ellen irányult, bármelyik kormány lenne hatalmon, csak úgy, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül egyik sem lenne képes rezsit csökkenteni, mert egyszerűen nincs rá keret!
miért gondolod, hogy ez olyan jelentős adóveszteség az államnak? miből gondolod, hogy a magyar családok nem költik el azt a pénzt, amit megtakarítanak a 10% megtakarítást ...
Valószínűleg még jobban is jár az állam, hiszem a fogyasztási oldalon csapódik le ez kis mennyiségű többlet ...
"Az adóemelésből finanszírozott rezsicsökkentést minden épeszű ember ellenzi.
Ezt nem is értem. Miért járna adóemeléssel?
Tán csak nem ezt hallottad az ATV n?
Politika.
Szerintem nagyon egymásra találtak a tönkölök és a tönkölt fejűek. Szerintem sokan szekta szinten balibek, lehet hogy a gyermekeiket is áldozatul adnák a pártjuknak, ha folyamatosan azt hallanák az ATV n hogy ez a jó út a számukra.
Nem vagyok ballib, és tv-t sem nézek!
De te remekül példázod, a "ha nem velünk vagy, akkor ellenünk" hozzáállást!
Az állam vásárolgatja felfelé a lakossági energiaszolgáltatókat, amik amúgy is veszteségesek tehát te fizeted azt a veszteséget. Ha csökkentik a rezsit még inkább veszteséges lesz ez egyenlő azzal hogy még többet fizetsz. Ez így működik. Szimpla népszerűség növelő intézkedés. Az meg a másik oldala a dolgoknak hogy már rendszer váltottunk egy pár éve és a nagy antikomcsik akarnak itt újra kommunizmust csinálni.
Amúgy ha azt akarták volna hogy az embereknek jobb legyen akkor csökkentik az áfát pár %-kal. Csak hát nem ez volt a céljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!