Miért éri meg külföldieknek anyagilag támogatni a magyar pártokat? Nem lehetne tiltani ezt?
Nem nagyon értem ,hogy miért fontos Magyarország , csak egy kis Európa nagyon alacsony befolyással rendelkező ország.
Miért olyan fontos , hogy ki van hatalmon vagy ki nincs?
Egyáltalán , a vezető jelöltek miért adják el a lelküket?
Miért ne lehetne betiltani vagy törvényt hozni az ilyen pénzelés ellen?
És még valami (bár egy kicsit ez sem tartozik ide, de ha már korlátozás, akkor szóba hozom) szerintem a határon túli magyaroknak baromira nem jogos a szavazati jog.
Milyen alapon juttatnak olyan képviselőt mandátumhoz ők, akik majd a határon belüli dolgokról, nyugdíj, tb, közút, stb. dolgokról döntenek, és itt, a határon belül milyen jogon választunk képviselőt, akik a határon túli ügyekről döntenek.
Félreértés ne essék, fontosnak tartom a határon túli magyarok jogait, minél szélesebb téren, de így éppen csorbulnak a jogaik, csak fel vannak használva a Fidesz javára, és az lesz a vége, hogy ott is megosztottság lesz, mint itthon.
Nem mellesleg érdekes az a tény, hogy mindenhol az terjedt el, hogy a Fidesz milyen fontosnak tartja a határon túliakat, közben amit kaptak, azt mind az MSZP-SZDSZ-nek köszönhetik, a Fidesz nem adott többet (max pénzeket átcsoportosított a saját kinti udvarának.)
Te most arról az MSZP-SZDSZ-ről beszélsz, aki 2004-ben hatalmas "NEM" táblákkal kampányolt, hogy nem szabad nekik megadni az állampolgárságot? Vagy arról a Gyurcsányról, aki a határon túli magyarságról azt mondta, hogy 23 millió román le fogja rohanni az országot?
Az MSZP-SZDSZ ennek az országnak semmit nem adott, csak elvett. A Fidesz ugyanez. Megtehette volna, hogy 1998-2002-ben megadja az állampolgárságot nekik, nem tette meg. Aztán mikor veszített 2002-ben, 2 évvel rá kitalálta, hogy akkor népszavazást kell tartani róla. Egyik sem jobb a másiknál.
Akár tetszik, akár nem, a Jobbik miatt kaptak állampolgárságot a határon túli magyarok. Mindenki tudja, hogy a Fidesz csak felhasználja őket, egyszer talán ők is rájönnek. Ettől függetlenül ők is magyarok, a szavazati jog jár nekik. Más kérdés, hogy el kéne nekik magyarázni az elmúlt 22 évet, és mindjárt nem az MSZP-re vagy a Fideszre szavaznának.
A Jobbik is csak azért akarja olyan nagyon, mert szavazatot remélnek tőlük. "el kéne magyarázni az elmúlt 20 évet" ezt úgy érted, hogy szájukba kéne rágni, hogy szavazzanak a Jobbikra?! :)
Nem vagyok egyáltalán MSZP párti, de ami tény, az tény.
A határon túli magyaroknak kedvező dolgokat ők adták meg, a Fidesz, csak sebeket tépett, és összeugrasztott. Mikola szépen meg is fogalmazta, hogy miért kell az állampolgárság.
Ezzel szemben szerintem a kettős állampolgárság megadása - főleg az akkori információk birtokában fenntarthatatlan volt és számukra is hátrányos. (Lásd környező országok kettős állampolgárainak jogfosztási kísérleteit)
Felőlem lehetnek magyar állampolgárok, ha nem járna vele országgyűlési választási szavazati jog. Mint írtam, úgy vélem, így csak arról van szó, hogy innen ugrasztjuk őket össze-vissza szavaznak aki jobban kiabál, trappol, stb. és olyan dolgokra is hatással vannak, amikhez semmi közük és rálátásuk. Fordítva is igaz: mi is olyanokra szavazunk, akik olyan hatással van rájuk, amit ők helyben jobban el tudnak intézni, de így a központi (értsd: hazai párt) érdekek győzedelmeskednek.
Nem mondom, hogy ne szavazhassanak: szavazhassanak, de csakis olyan helyi - és/vagy egységesen határon túli magyarok ügyeivel kompetens képviselőre.
Felőlem fikázhatod az MSZP-SZDSZ-t, nem izgat, de ha objektíven összehasonlítod a két párt cselekvését (nem kommunikációját) akkor látod, hogy a Fidesz semmivel sem adott többet, mint az MSZP a költségvetésből, az MSZP adott egy rakás kedvezményt, stb., míg a Fidesz semmi újat nem tett. Sőt.
A Jobbik meg csak arra lesz jó, hogy újraszítsa a határon túli magyarok és a többség közötti konfliktust.
Így pl. esélyük sincsen az pl. az erdélyieknek, hogy önálló, valóban saját érdekeiket képviselő pártot küldjenek a parlamentbe, vagy akárhova - hogy maguk döntsenek saját sorsukról. Viszont lesz néhány párt folyamatos immár határon túli acsarkodása is.
"A Jobbik is csak azért akarja olyan nagyon, mert szavazatot remélnek tőlük. "el kéne magyarázni az elmúlt 20 évet" ezt úgy érted, hogy szájukba kéne rágni, hogy szavazzanak a Jobbikra?! :)"
A Jobbik azért akarja a szavazati jogot, mert nemzeti párt, és fontos neki az elszakított magyarság ügye. Ha tetszik, ha nem, ez így van. Az elmúlt 22 évről meg elég, ha megkérdezel itthoni(!!) magyarokat. Az MSZP-SZDSZ és a Fidesz is csak elvett a magyaroktól és az országtól.
"Nem vagyok egyáltalán MSZP párti, de ami tény, az tény.
A határon túli magyaroknak kedvező dolgokat ők adták meg, a Fidesz, csak sebeket tépett, és összeugrasztott. Mikola szépen meg is fogalmazta, hogy miért kell az állampolgárság."
Magyarázd már el, hogy mit adott az MSZP-SZDSZ a határon túli magyaroknak? Semmit. Az MSZP-SZDSZ nagy ívben lesz@rta a határon túli magyarokat. Jössz itt tényekkel, de egyet sem mondtál. Én mondtam. 2004-es népszavazás, ahol ők kőkeményen a NEM-re buzdították az itthoni magyarságot.
"Ezzel szemben szerintem a kettős állampolgárság megadása - főleg az akkori információk birtokában fenntarthatatlan volt és számukra is hátrányos. (Lásd környező országok kettős állampolgárainak jogfosztási kísérleteit)
Felőlem lehetnek magyar állampolgárok, ha nem járna vele országgyűlési választási szavazati jog. Mint írtam, úgy vélem, így csak arról van szó, hogy innen ugrasztjuk őket össze-vissza szavaznak aki jobban kiabál, trappol, stb. és olyan dolgokra is hatással vannak, amikhez semmi közük és rálátásuk. Fordítva is igaz: mi is olyanokra szavazunk, akik olyan hatással van rájuk, amit ők helyben jobban el tudnak intézni, de így a központi (értsd: hazai párt) érdekek győzedelmeskednek.
Nem mondom, hogy ne szavazhassanak: szavazhassanak, de csakis olyan helyi - és/vagy egységesen határon túli magyarok ügyeivel kompetens képviselőre."
Most ha jól gondolom, te attól félsz, hogy nem szavaznának a ballibekre, mert megjegyezték maguknak azt a bizonyos népszavazást. Nem is csodálkozom rajta, hogy megjegezték. Az MSZP-SZDSZ kvázi elárulta ezzel a határon túli magyarságot. Nem tudom, milyen pozitív cselekedetről beszélsz te. Ezért írtam, hogy vázolni kéne nekik az elmúlt 22 évet, mert akkor nem hogy a ballibekre, de még a Fideszre sem szavaznának.
"Felőlem fikázhatod az MSZP-SZDSZ-t, nem izgat, de ha objektíven összehasonlítod a két párt cselekvését (nem kommunikációját) akkor látod, hogy a Fidesz semmivel sem adott többet, mint az MSZP a költségvetésből, az MSZP adott egy rakás kedvezményt, stb., míg a Fidesz semmi újat nem tett. Sőt."
Ha objektíven összehasonlítom a kettőt, akkor mind a kettő csak elvett ettől az országtól, és a magyar emberektől. Az MSZP egy csomó kedvezményt?! Hát nem a Bajnai Gordonka csökkentette le a családi pótlékot 23 helyett 20 éves korra? MSZP alatt volt miniszterelnök. Nem a Bajnai csökkentette 10%-kal a táppénzt? A GYES és a GYED 3 helyett csak 2 évig jár? Nem alatta szűnt meg a 13. havi nyugdíj? Nem ő csökkentette a tömegközlekedés támogatását? Te milyen "rakás kedvezményről" beszélsz? Magyarországon éltél eddig, vagy mi van?
"A Jobbik meg csak arra lesz jó, hogy újraszítsa a határon túli magyarok és a többség közötti konfliktust.
Így pl. esélyük sincsen az pl. az erdélyieknek, hogy önálló, valóban saját érdekeiket képviselő pártot küldjenek a parlamentbe, vagy akárhova - hogy maguk döntsenek saját sorsukról. Viszont lesz néhány párt folyamatos immár határon túli acsarkodása is."
Már bocsi, de amikor az erdélyi magyarság "szét lett szedve", az még bőven azelőtt volt, hogy a Jobbik egyáltalán bekerült volna a köztudatba. Ezt köszönd a Fidesznek, meg az MSZP-nek. És ez a "szétszedés" vezetett oda, hogy nem tudnak önálló, saját érdeküket képviselő pártot juttatni sehova.
Nem az a baj, hogy tudatlan vagy, hanem az, hogy azt hiszed, hogy igazad van, holott nincs.Semmi konkrétum, csak, csak beszélsz. Legközelebb nézz utána a dolgoknak, és azután magyarázz.
Nehéz mit kezdeni a "nemzeti párt fogalommal" önmagában roppant ködös fogalom. Azt jelenti tán, hogy a tagjaik szeretik a Magyar nemzetet? Nincs jogom megkérdőjelezni (és hiszem is, hogy nagyon sok tagjuknál ez így is van) Csakhogy ugyanez elmondható minden más pártól is. Sokakat megtéveszthetnek a "lila ködök és utópiák" (A Padlás - Enyém a pálya c. dal) Azt viszont, hogy a párt egésze valóban nemzeti érdekeket képviselne, és programjuk a nemzeti érdekekre pozitívan hatna, azt erősen megkérdőjelezem. A demagóg propaganda elégséges lehet térnyerésre, de nem elég ahhoz, hogy valódi fenntartható értékeket teremtsen. (Nem állítom, hogy minden dolguk rossz, csak azt, hogy a programjukból rengeteg. Ezzel tisztában is vannak, és ezért is nyúlnak újból és újból a Fideszhez hasonlóan a gyűlöletkampányhoz. (Zsidózás, cigányozás, ballibsizés stb.)
"A Jobbik azért akarja a szavazati jogot, mert nemzeti párt, és fontos neki az elszakított magyarság ügye."
Az, hogy fontos az elszakított magyarság ügye, azt teljesen rendben is van, ebben egyezik a véleményünk és értékrendünk, csakhogy ezért még nem kellene döntési jogot adni nekik pl. a határon belüli ügyeket illetően, mint ahogyan a határon belülieknek sem a határon kívülieknek. Éppen azzal lenne sokkal erősebb az ő érdekérvényesülésük, ha a saját ügyeikről maguk döntenének, és nem egy határon belüli nagy párt, amelyik könnyen lehet, csak politikai célok - de legalábbis sokkal kisebb rálátással, szakmaisággal, döntene felettük - nélkülük.
"Magyarázd már el, hogy mit adott az MSZP-SZDSZ a határon túli magyaroknak? Semmit. Az MSZP-SZDSZ nagy ívben lesz@rta a határon túli magyarokat. Jössz itt tényekkel, de egyet sem mondtál. Én mondtam. 2004-es népszavazás, ahol ők kőkeményen a NEM-re buzdították az itthoni magyarságot."
Elismerem, hogy még nem említettem tényeket, olvastam egy cikket erről, ami nagyszerűen és hitelesen felsorolja ezt, régóta keresem. Amint meglesz, idelinkelem.
Egyébként nem 2004-ben, hanem 2003-ban volt a népszavazás (dec. 5-én, ha jól emlékszem) hogy még gyorsan be lehessen zsilipelni őket a választófülkébe.
"Most ha jól gondolom, te attól félsz, hogy nem szavaznának a ballibekre, mert megjegyezték maguknak azt a bizonyos népszavazást. Nem is csodálkozom rajta, hogy megjegezték. Az MSZP-SZDSZ kvázi elárulta ezzel a határon túli magyarságot."
Nem érzem úgy, hogy elárulták volna. Úgy érzem, hogy - a Fidesz szándékosan, önös céllal feltett - egy sebző kérdést, amire nem lehet igennel vagy nemmel válaszolni (az értelmezhető kérdés, hogy "Egyetért-e azzal, hogy a határon túli magyaroktól vonjunk meg minden magyar anyagi erkölcsi és kulturális, [stb.] állami támogatást?" vagy hogy "Egyet ért e azzal, hogy minden magát magyarnak valló magyarul tudó határon túl élő személy kapjon szavazati jogot?", de nem ilyesmiről van szó.
Véleményem szerint nem az az MSZP "bűne" a témában kapcsolatban, hogy nem-re buzdította a szavazókat, hanem az, hogy nem érvelt világosan. A Fidesz, bűne meg ennél ezerszer súlyosabb, a sebek szaggatása miatt, és a gyűlöletkampánya miatt.
"Ha objektíven összehasonlítom a kettőt, akkor mind a kettő csak elvett ettől az országtól, és a magyar emberektől. Az MSZP egy csomó kedvezményt?! Hát nem a Bajnai Gordonka csökkentette le a családi pótlékot 23 helyett 20 éves korra? MSZP alatt volt miniszterelnök. Nem a Bajnai csökkentette 10%-kal a táppénzt? A GYES és a GYED 3 helyett csak 2 évig jár? Nem alatta szűnt meg a 13. havi nyugdíj? Nem ő csökkentette a tömegközlekedés támogatását? Te milyen "rakás kedvezményről" beszélsz? Magyarországon éltél eddig, vagy mi van?"
Nos, én kifejezetten csak a határon kívüli és belüli magyarok ügyét firtattam, nem kevertem bele a belpolitikát. Én kifejezetten olyan kedvezményre gondoltam, ami a határon túli magyarokat illette. Pl. utazási kedvezmény.
Ha már szóba hoztad, "lécci" áruld el, hogy kik csökkentették 25%-os áfát, 5%-kal!
Kik adták a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíjat!
(Persze jóval később vissza is lett állítva, de akkor is volt egy darabig.)
Egyáltalán olvasd el az MSZP 100 napos programját, és írd le, hogy mit nem valósítottak meg belőle!
(Más kérdés, hogy ez nagyon megterhelte az ország gazdaságát, és ebből a szempontból hátrányos volt.) Tudomásul kell venni, hogy egy gazdasági világválság kellős közepén, ami Magyarországot is érinti, súlyos megszorításokat kell hozni. Azzal azonban egyetértek veled, hogy az MSZP is rengeteg kedvezményt annak idején nem igazságosan adott, és megszorítások is nagyon gyakran igazságtalanok voltak. Mégis, sokkal többször voltak igazságosak mint most.
Baromira nem akarom őket védeni, mint írtam, tényleg sok igazságtalanság és hiba sőt becstelenség is szárad a lelkükön, de el kell ismerni, hogy nem minden fekete-fehér!
"...És ez a "szétszedés" vezetett oda, hogy nem tudnak önálló, saját érdeküket képviselő pártot juttatni sehova."
Ez nagy tévedés! A MAGYAR parlamenti küszöb eléréséhez 5%-ot kellett volna elérniük, ami előtte is és utána is teljesen lehetetlen volt. Megjegyzem, igazán a határon túli magyarok többségük nem is nagyon akart belefolyni a határon belüli csatározásba, de az indulat gyűlölet a józan észt képes elnyomni. Ők sokkal inkább azt akarják, hogy a saját ügyeikről ne mások döntsenek a fejük felett.
"Nem az a baj, hogy tudatlan vagy, hanem az, hogy azt hiszed, hogy igazad van, holott nincs.Semmi konkrétum, csak, csak beszélsz. Legközelebb nézz utána a dolgoknak, és azután magyarázz."
oda-vissza :)
Egyedül a cikkel vagyok adós, ami felsorolja, hogy mit adott és tett az MSZP-SZDSZ a határon túli magyaroknak, magyarokért, és összehasonlítja azt a Fidesz tevékenységével. Semmi mással!
Viszont a belföldi megszorításokkal kapcsolatos megjegyzésedből kitűnik, hogy ki is a tudatlan valójában, és hogyan is működik a demagógiai gépezet! Akarom írni: ott tűnik ki a legfeltűnőbben. :)
Na igen, a híres "demagógia". Vicces, hogy akiknek van egy berögzült véleményük, és aki ennek ellentmond, az "demagóg". A Jobbik demagóg. Minden amit mond, demagóg. Demagóg, demagóg, demagóg, tudtok más is mondani ezen kívül? :D Megcáfolni nem tudjátok, csak a "demagóg" kifejezés.
A tudatlanságról csak annyit, hogy a népszavazás 2004. December 5.-én volt. Nem 2003-ban. Arról, hogy nincsenek szétszakítva például az erdélyi magyarok, hát Tőkés László abszolút fideszpárti, míg mondjuk Markó Béla az MSZP-vel szervezkedik.
Az a baj, hogy a magyarok csak megszorításokban tudnak gondolkodni. El sem tudják képzelni, hogy megszorítás nélkül is lehetne mit kezdeni a gazdasággal. És ami még szörnyűbb, csak a saját bőrükön tudják ezt elképzelni. Természetesen tisztelet a kivételnek!! Semmit nem használunk ki, nincsenek piacaink, az unió gyarmatosít, a mezőgazdaság a padlón, a bankokat ténylegesen be kéne vonni a közteherviselésbe, a keleti nyitása Orbánnak egy vicc. De a magyarok többsége a gazdaság "fellendülését" csak és kizárólag a saját bőrükön végrehajtott megszorításokból képesek elképzelni. És az a vicc, hogy ezek a megszorítások is arra voltak csak jók, hogy Orbán, Bajnai, Gyurcsány meg a többi haverja megkapja a milliárdjait. És ezek után, még mindig vannak olyanok, akik leszavaznának ezekre újra. Tudatlan birkák :)
Ja, és nekem ne gyere azzal, hogy az MSZP-SZDSZ kormány mennyivel volt "különb" (?) a Fidesz-kormánynál. MSZP-Fidesz egykutya. Egyik sem különb a másiknál, mind a kettő a magyar embereket nyomorította meg, és tette tönkre az országot. Nekem hiába sorolod, hogy melyik milyen volt, mert számomra mind a kettő sz@r. Én jobbikos vagyok, és elhatárolódom minden eddigi parlamenti és kormánypárttól.
Ti meg azon veszekedtek, hogy melyik volt a jobb melyiknél. A Bajnai-Orbán-Gyurcsány meg többi eddigi káros politikusok meg röhögnek, hogy velünk mindent meg lehet etetni.
"Na igen, a híres "demagógia". Vicces, hogy akiknek van egy berögzült véleményük, és aki ennek ellentmond, az "demagóg". A Jobbik demagóg. Minden amit mond, demagóg. Demagóg, demagóg, demagóg, tudtok más is mondani ezen kívül? :D Megcáfolni nem tudjátok, csak a "demagóg" kifejezés."
Hogy mi bizonyítja, hogy a Jobbik demagóg? [link]
Abban igazad van, hogy tévedtem a szavazás évszámát illetően, de ez részletkérdés, nem tudatlanság igazán. Nincs egy fajsúlyban azzal az állítással, hogy az MSZP mindig csak elvett, de soha nem adott semmit. Érdekes módon ezt most kerülted is, bennem pedig van annyi gerinc, hogy beismerjem, ha tévedek - ebben is különbözünk.
Nem is az csupán a szomorú, hogy a határon túli magyarok helyben különböző módon látnak dolgokat, hanem az, hogy be vannak kényszerítve a határon belüli skatulyákba (mert tisztában vannak azzal, hogy önálló pártként a magyar parlamentbe jutásukra semmi esélyük sincs, így meg bábok lesznek), valamint annak is nagy a veszélye, hogyha a szavazati részvételük döntően befolyásolja a választást, és a politikai helyzet rosszabbodni fog, okkal, és joggal fognak indulatot érezni a határon belüli pártok, hogy a "kibicek" elcs€sztek valamit, de a levét bezzeg nem nekik kell igazán meginni. Nem kívánom, hogy legyen egy ilyen jellegű ellentét!
"Az a baj, hogy a magyarok csak megszorításokban tudnak gondolkodni."
Ez is óriási tévedés!
(Sajna már megint az MSZP-vel kezdem - s ezzel tán azt az illúziót keltem, hogy hú de szeretem őket, pedig csak azért teszem, mert ők voltak legutóbb kormányon, és nagyon érdekes példák vannak.)
Szóóóval mondhatom a piti dolgokat, hogy kivezették a forgalomból a gyorsan amortizálódó papír kétszázast, kivonták a forgalomból az 1 és 2 forintost, aminek előállítási és szállítási költsége rendkívül gazdaságtalan volt stb., de ezek tényleg csak aprópénzek.
Azért talán illenék emlékezni, hogy az MSZP elég sok reformot igyekezett bevezetni, de a Fidesz - akkor még nagy haverságban a Jobbikkal - kihasználva a meggyengült MSZP-SZDSZ-koalíciót annak semmilyen reformját nem fogadták el, pedig azért a sok rossz között voltak igencsak hasznosak és előremutatóak is. Ez is azt bizonyítja, hogy a Fidesznek és a Jobbiknak egyaránt fontosabb volt a pártérdek, mint a nemzet érdeke.
És igen, az MSZP-SZDSZ hibájának rovom fel, hogy nem volt bennük elég eltökéltség, hogy véghez vigyenek egy-két dolgot. Példaként említem a passzívházas kormányzati negyedet, ami rendkívül modern, gazdaságos, biztonságos és hatékony lett volna. A kezdeti nagyobb beruházások ellenére tehát gyorsan megtérült volna az egész. most bezzeg ott a Gödör 2, és rengeteg pénzt elpocsékoltak az előmunkálatokra, tervekre, stb. és annyi, de ami nagyobb baj, minden maradt a régiben, hatalmas rezsi gyenge hatékonyságú energia és munka, költséges modernizálás... Voltak azonban más intézkedések is, amik kis pluszteherrel valóban fenntarthatóvá tettek volna bizonyos krónikusan veszteséges ágazatokat, pl. egészségügy. Akkor megtorpedózták, (mondván, hogy igazságtalan dolog kétszer ugyanazért fizetni - bár ha úgy fognánk fel, hogy van a készenléti díj, meg a használati díj, kicsit másként festene), szóval most megúsztuk a 300 Ft-os vizitdíjat, cserébe sokkal több a TB járulék, hosszabb a várólista, túlterheltek az orvosok, sok helyen elavultak a berendezések...
Akkor tiltakozott a Fidesz a kórházak bezárása ellen, most ugyanazt teszi. (Csak azért mondom, mert kétszer ad, ki korán ad, és ha korábban az Fidesz felelősségteljesen konstruktív ellenzékiként viselkedett volna, akkor is kormányra került volna, csak sokkal jobb helyzetben lett volna az állam. És sok dolgot átgondoltabban vihettek volna együtt végbe, bár lehet, hogy akkor nem lett volna kétharmadjuk, ami tegyük hozzá, szintén az Magyarország javára lett volna.
Ha nem érdekel igazán a két párt összehasonlítása, akkor nem is keresem tovább a cikket. Én csak az mondom, hogy az MSZP-SZDSZ jobb volt néhány fokkal a Fidesz-KDNP-nél pl. azért, mert nem éltek vissza a kétharmadjukkal. A Fidesz visszaél, ellenben fontos dolgokat, amire igény van, és ez szükséges - nem véletlenül elmulasztják.
Az, hogy a Fidesz-KDNP vagy a Jobbik lenne a nagyobbik rossz egy következő választáson, nos még nehéz megmondani.
És akkor mondok egy-két érvet,
1. Unióból való kilépés (ez teljesen taccsra vágná az MO-t) Nem csak azért, mert rengeteg támogatástól esnénk el, és ki tudja mennyit kellene visszafizetni, hogy mennyire lennénk sebezhetőek gazdaságilag.
2. a Forint egy pillanat alatt az egekbe szökne, semmit nem tudnánk termelni, amit külföldön értékesítenénk, (Beugrik a vám? - oda-vissza működik ám!) Kis ország vagyunk, szépen meg lehet minket kerülni, lesüllyedünk Albánia szintjére!
3. Egy újabb Orbán-féle diktátornak már semmi kontrollja sem lesz még nemzetközi szinten sem.
4. Nem tudunk mindent megterelni egy ekkora kis piacra, a külföldi cucc nagyon drága lesz.
5. spirálisan növekvő munkanélküliség: a multik kimentik a vagyonukat (kiszámíthatatlan, kedvezőtlen törvényektől tartva) megnövekszik a munkanélküliség, -> csökken a fizetőképes kereslet, tönkremennek a vállalkozások, további munkanélküliség alakul ki.
6. Drasztikus minimál és egyéb béremelés -> szintén elbocsájtásokhoz vezetnek, cégek mennek tönkre. A multik elhúznák a csíkot, és a fent leírtak jönnének. Csak azzal lehetne mindent ellensúlyozni, némileg, hogyha a termékek, szolgáltatások árra is arányosan emelkedne, de akkor az egészből semmi pozitívat nem érzékelünk, csak a negatívumokat.
7. Atomenergia támogatás - MO nem tud sok százmilliárd forintot beruházni (pláne EU-s támogatás nélkül) Ha pedig sem EU - "rohadt gyarmatosítók", sem a külföldiek - "szemét multi kizsákmányolók", sem mások - "büdös zs|dók" pénze nem jók, akkor honnan lesz, talán majd a sámánok dobolják össze, vagy talán a HAMASZ-ra bízzuk a dolgot?, Az Atomerőmű csak a legvégén kezd el termelni, ha bármi közbejön (márpedig lehet néhány kormányváltás, kiderülhet, hogy nem annyi az annyi, hogy gazdságosabb a Gödör 3 óriási buktával, mint felépíteni, stb. Szóval váratlan eseménynél ami minél hosszabb a projekt annál valószínűbb, egy MWatt sem termelődik! Ráadásul az üzemeltetése is igen költséges. Ha ennek az építése helyett megújuló energiaberuházásokba, ill energiatakarékosságba fektetnénk, akkor az anyagilag és környezetileg is sokkal biztonságosabb lenne, sokkal gyorsabban megtérülne, és sokkal több munkahelyet teremtene. (sok kis szélerőmű, napelem, stb. másfelől thermo ablak, falszigetelés, stb. energiagazdaságos fogyasztók használatával nem csak pénzt takarítanánk meg, és a környezetet kímélnénk, hanem a MO más országoktól való energiafüggőségét is csökkentjük...
7.b: erről jut eszembe, hogy rengeteg energia külföldről jön - pl. a gyarmatosítóktól, szóval olyan szépen lesz vám, mint annak a rendje, ami nyilván két dolgot eredményezhet: vagy az állambácsi fizeti ki a vámot (ami azért igazságtalan, mert az én adómból fizetik a luxus medencék, stb-k melegítését, vagy pedig a fogyasztóknak nő meg a rezsije. ÉJJJJEN a Jobbik!
8. A cigány, zsidókérdéssel semmilyen valós válaszuk nincsen, csak hecckampány, kérdéseket vetnek fel, hogy őőőők mernek róla beszélni, hú de bátrak! de semmilyen igazoltan eredményes, igazságos, fenntartható programjuk nincs! (A gettósítás, és a megbélyegzés nem az, sőt!)
Vannak azért jó elgondolásai is a Jobbiknak, elismerem, csakhogy annak nagy része minden bizonnyal megvan az LMP-nél is. pl. a vízkészlet és egyéb kincsek Magyar állami tulajdonban tartása, Ügynökügy rendezése...
7b * energia -> energiahordozó
És ezek csak néhány érvek, ha nagyon sok időm és kedvem lenne, többet is szánhatnék rá, de mondhatok én akármennyit, úgyis Jobbikos maradsz, és egy megszállottra minek kaparjak több infót?!
Azért kiváncsi vagyok az ellenérveidre - ha vannak, de a igenvancigánybűnözés az elég olcsó játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!