Mi bajuk van sokaknak Horthyval? Miért antiszemitázzák le?
"És ha nem adta volna akkor nem lett volna semmi?"
MONDOM: egyébként is visszajöttek volna, mi a fr.ancért kellett "árulkodnia"? így csak egy áruló marad Kádár, semmi több, legalábbis az én szememben.
Neked, lehet hogy vicc. Azoknak biztos vicc, akik egyből lenulláznak egy olyan egyszerű tényt megállapító hozzászólást, mint hogy "Mert Horthy antiszemita volt". Kérdem én, iskolába jártak e ezek az emberek, történelem órát hallgattak e vagy papírgalacsinnal dobálóztak?
Szálasi ugyanis nem antiszemita volt, hanem asszemita. Lehet, hogy ezt a nyilasok 90%-a nem fogta fel, nem tett különbséget a kettő között, de Szálasinak más kijelentéseit sem értették.
Horthy a tipikus 19. századi kisnemesi antiszemitizmus képviselője volt. Aki ráfogta a saját osztályának sikertelenségét, az ország romlását a zsidókra. És nem tett különbséget a zsidó gyáros, a zsidó hitelező és a falusi nincstelen zsidó között.
"ma 13:32"
Te meg olvasni tanulj meg akkor. Fehérterror, zsidótörvények, vidéki zsidóság deportálása? Az rémlik? Horthy tucatnyi zsidót mentett meg, de őket is a pénzük és nem a vallásuk miatt. Mire a fél vidéket deportálták, akkor döbbent rá, hogy talán ezt mégse kéne és erőtlenül panaszkodott a németeknek. Az zavarta, hogy milyen lesz a megítélése. Horthy ki is mondta, őt nem érdekli azoknak a sorsa, csak a budapesti gyárosokat hagyják békén.
"Most ezt kár tagadni, ezt nem tudom hány forrás alátámasztja. "
Leállíttatta a halálmeneteket, mert az volt a felfogása, hogy a zsidók jó munkaerőt jelentenek és arra Magyarországon is szükség van. Létrehozta és élelmezte a budapesti gettót.
Karsai László történész kutatásait ajánlanám még a figyelmedbe. Az az igazság, hogy minden szempontból Horthy nagyobb háborús bűnös volt Szálasinál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!