Azonos neműek házasságát ellenzők mit gondoltok erről a cikkről?
Én egy Római Katolikus meleg vagyok, s szeretnék gyermeket későbbiek folyamán a jövendőbeli párommal. Ez lehetne béranya segítséggel. Keményen meg kellett küzdenem magammal. Íme az én életutam:
Olyan Óvodás korom óta voltak az első jelek, de 12 évesen már ezt tudtam hogy mi. 14-16 évesen jártam egy két évvel fiatalabb hittan társnőmmel, de semmit nem éreztem iránta, szóval ez nem is annak tekinthető meg ritkán találkoztunk.
Én 22 éves leszek, s közel 2 évig viaskodtam magamba hogy elfogadjam saját identitásomat 16-18 éves korom közt. 2 évbe telt újra hogy randizzak 18-20 éves korom közt.
21 voltam mikor eldöntöttem hogy beteszem a lábamat egy meleg buliba s segítek egy meleg szervezetnek.
Nos?
"A gyereknek kell egy nőnemű anya,és egy hímnemű apa."
Kell? KellENE! Ez nem is vita tárgya, szerintem.
De ha nincs?
"A homoszexualitás természetellenes ,gén analizissel is kimutatták."
Ugyan mutass mer erről egy kutatást, lehetőleg olyat, amit nem az egyház pénzelt...
Ez nem betegség, ugyan úgy jelen van az állatvilágban is mindenhol. Vagy ez egy nagyon ritka olyan betegség lenne, ami minden egyes élőlényt képes "megfertőzni"?
Baromság...
@13:24: Miért? Csak mert Te ezt mondtad?
Ez nem az erkölcsi normák felugrásáról szól...
De amúgy mi/ki szabta meg az erkölcsöket réges-régen? Az egyház és ki harcol tűzzel-vassal a melegek ellen?
Hol itt a fair play...
Én erkölcsös vagyok.
-Nincsenek alkalmi partnereim habár tartós se volt még.
-Nem török házasságot vagy párkapcsolatot
-Jó példát mutatok mindenkinek
-Védem a környezetem.
-Szeretem az embereket
-Nem ölök és nem csalok.
Ruhát hordok és te?
"Ez nem betegség, ugyan úgy jelen van az állatvilágban is mindenhol. Vagy ez egy nagyon ritka olyan betegség lenne, ami minden egyes élőlényt képes "megfertőzni"?"
Bocsi, nem én írtam az eredeti hozzászólást, amire reagáltál, de alapvetően rosszul gondolkozol a betegségekkel kapcsolatban. Nem csak az lehet betegség, amit valamilyen kórokozó (vírus vagy baktérium, esetleg más élősködő) okoz, ennélfogva egyáltalán nem is törvényszerű, hogy egy betegség fertőző legyen. Sőt, a betegségek nagy része egyáltalán nem fertőző, nem tudom, hallottál-e már az üvegcsontúságról, Down-kórról, sarlósejtes vérszegénységről, vérzékenységről, stb. lehetne napestig sorolni. De ezeket nem valami parazita okozza, hanem valamilyen genetikai defekt, de ettől még mind betegség, mert súlyosan befolyásolja a szervezet működését. És többnyire nem a jó irányba.
Ráadásul, természetesen bármilyen élőlény születhet genetikai rendellenességekkel, csak ezért nem kéne betegségnek hívni az ilyesmit, dehogynem!
Homoszexualitás pedig egyáltalán nem fordul elő minden élőlénynél, még akkor is, ha a növényeket, gombákat és baktériumokat nem vesszük figyelembe. De még az állatok között is rengeteg van, amely kétivarú, vagy éppen aszexuális úton szaporodik. De még a váltivarúak között is csak a fejlettebb fajok, néhány emlős esetén figyeltek meg hasonló viselkedést.
Továbblépve, ha eltekintünk a kórokozóktól és a genetikai, testi betegségektől, még mindig van egy csoport, a mentális betegségek, amibe, ha nem is emberséges vagy empatikus, de bele lehet látni a homoszexualitást. Egyszerűen azért, mert egy váltivarú faj a hím és a nőstény párosodása által szaporodik, az ettől eltérő viselkedés pedig nem természetes. Ezt felesleges ragozni, ez így van, akár elfogadja az ember az evolúciót, akár a teremtésben hisz, akár bármi másban, az emberi test, ahogyan minden más váltivarú test is így lett kitalálva/így alakult ki.
Bár van olyan vélemény is, miszerint a homoszexualitás nem véletlen alakult ki, ugyanis a természet eszköze arra, hogy egy adott faj egyedeinek túlságos elszaporodását, bár ez sem a legemberségesebb elmélet. De a természet nem is emberségesség alapján működik.
ha szerinted a normalis erkölcs ebben kimerül akkor én nem foglak meggyőzni az ellenkezöjéről...
de kiváncsi vagyok milyen életed lett volna ha pl 2 apa nevel fel aki egy pár... szerinted ez normális családkép, amit el kéne a társadalomnak fogadni és engedélyezni kéne? mi lenne itt évtizedek mulva?
a normális erkölcsöt nem én vagy te határozom meg.... amugy a bibliában is benne van:
Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.
" Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban" romai levélben
ezt nem én mondtam...
@13:54: Olvasd el újra amit írtam...
Az egyház szabta meg az erkölcsöket és ők azok is akik minden módszerrel üldözik a melegeket is.
Na és ha benne van a bibliában, akkor az máris mindenkire mindenhogy vonatkozik és csak az az igazság?
Ugyan kérlek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!