Kertész Ákos szövege miben más, mint amikor jobbosok dettó birkázzák a magyar társadalmat/népet?
Számtalanszor találkoztam már olyannal, hogy valaki habzó szájjal szidta Kertész szövegét, hogy mit képzel, hogy a magyar "genetikusan alattvaló", miközben ő maga előszeretettel hangoztatta, hogy a magyar mekkora egy birka nép.
Akkor most ez mégis hogy van?
Szóval azóta sem reagáltál a levélre. Pedig azóta már lett volna alkalad, voltál fent. Akkor legyen így.
Ui.: Csak hogy méginkább karikírozzam a kérdésedet: amikor Gyöngyösi elhíresült zsidókat listázós felszólalása volt, ott a kettős állampolgárságra való vonatkoztatást "tipikus utólagos jobbikos maszatolás"-nak bélyegezted (megjegyzem, én azóta sem minősítettem, mert az adott közvetítést nem láttam, annyira pedig nem érdekelt, hogy utánakeresek, biankó véleményt pedig nem adok), ám ugyanez Kertésznél, ahol _láthatóan nincs_ a legkisebb utalás, egy véletlen rag, elejtett toldalék sem arra nézve, hogy magyarként írná, amit, (sőt, kifejezetten maga emeli ki, hogy nem, több ponton is, láthattuk), ott egyetlen - mivel a szövegben te sem találtál semmi felhasználhatót - és "megdönthetetlen" érvként egy utólagos magyarázkodást hozol fel, bárminemű fenntartás nélkül, hiszen ott a saját almod kölykéről van szó.
Ez a részrehajlás. A példád pedig - bizonyítottuk itt többen, elemezve, kifejtve - alapvetően téves, csúsztatott felvetés, így eleve értelmét veszti, mégse engedsz belőle, hogy ezzel is odaszólhass azoknak, akiket gyűlölsz.
Nem véletlen, hogy a legnagyobb szájú "igazságharcosok" nem vállalják a nevüket, elkerülendő a hiteltelenné válást, míg nekem nincs szükségem lerejtésre. Te kérsz számon rajtam egyenes jellemvonást. Ugyanolyan nacionalista, részrehajló, elfogult, saját érdekeket szemelőtt tartó, önös érzelmek által vezérelt és azok alapján ítéletet mondó vagy, mint azok, akiket megvetsz. Ugyanannak a drótnak két véglete vagy. Valamikori kérdésed arra vonatkozóag, hogy bizonyos személyeket az üzletedből hogyan tudnál kitiltani (akárcsak a feketéket a '60-as években, vagy a hozzád hasonlóakat a '30-as években) véglegesen teljessé tetted a képet magadról. Szót sem érdemelsz. Viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!