Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a 18-22 éves...

Szerintetek a 18-22 éves korosztály mennyire van tisztába a gazdasági alapokkal?

Figyelt kérdés

Pl., ha azt hallja a TV-ben, hogy a GDP csökken akkor arról eltudja dönteni, hogy pozitív vagy negatív változás.

Vagy, hogy a jegybanki kamatot csökkentették (ennek a jelentésével tisztában vannak-e). Ill., ha azt olvassa, hogy Matolcsy-t kinevezték a jegybank elnökének, akkor egyáltalán tudja-e ennek a posztnak a jelentőségét, feladatát.

Gyakorlatiasabb dolgokban is, pl. az adóbevallás kitöltése, ill. egy pénzügyi tevékenységekben mennyire "gyakorlatias" ezekben(vagyis inkább mennyire ismeri ezeket)?

Szerintetek illendő tudni ezeket a gazdasági "fogalmakat" ilyen korban?

2013. márc. 4. 15:42
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Most ebbe nem mennék bele, hogy mi a felesleges és mi a szükséges... nekem volt társadalomismeret órám, azon tanultunk ilyeneket, gazdasági meg politikai dolgokat is. Az meg már más kérdés, hogy melyik fiatal mennyire szorgalmas önszántából és keres rá ilyenekre. Én az vagyok, rendszeresen nézem a híradót, olvasok, szóval tájékozottnak tartom magamat. Szerintem ennyi elvárható egy 19 éves jogilag felnőtt állampolgártól.
2013. márc. 4. 22:31
 22/22 anonim ***** válasza:
Semennyire mert ők még KICSIK. Majd ha nagyok lesznek.
2013. márc. 5. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!