Szerintetek a 18-22 éves korosztály mennyire van tisztába
a gazdasági alapokkal?
Figyelt kérdés
Pl., ha azt hallja a TV-ben, hogy a GDP csökken akkor arról eltudja dönteni, hogy pozitív vagy negatív változás.
Vagy, hogy a jegybanki kamatot csökkentették (ennek a jelentésével tisztában vannak-e). Ill., ha azt olvassa, hogy Matolcsy-t kinevezték a jegybank elnökének, akkor egyáltalán tudja-e ennek a posztnak a jelentőségét, feladatát.
Gyakorlatiasabb dolgokban is, pl. az adóbevallás kitöltése, ill. egy pénzügyi tevékenységekben mennyire "gyakorlatias" ezekben(vagyis inkább mennyire ismeri ezeket)?
Szerintetek illendő tudni ezeket a gazdasági "fogalmakat" ilyen korban?
Én közgázba jártam, én tisztában voltam ezekkel, már csak a tananyag miatt is, meg érdekelt is.
2013. márc. 4. 16:03
3/22 anonim válasza:
Szaros mindennapos testnevelés helyett jobb lett volna a mindennapos közgazdaság tant vezették volna be.
2013. márc. 4. 16:07
4/22 A kérdező kommentje:
Vagy a heti 6-8 magyar helyett 2 gazdasági órát bedobhattak volna.
2013. márc. 4. 16:11
5/22 anonim válasza:
Szerintem a mai 18-22 éves korosztály jobban tisztában van vele, mint az 50-55 közöttiek vagy a nyugdíjasok. (Mondjuk az adóbevallást kivéve talán.)
2013. márc. 4. 16:14
6/22 anonim válasza:
Az az általános, hogy gőzük sincs sem a gazdaságról sem semmi másról. De nem csak ennek a korosztálynak hanem az idősebbeknek sem, ezért tart ott ez az ország ahol, mert ha vittyórka azt mondja hogy itt most a mennyei kánaán van akkor hiába dönt negatív rekordot a gazdaság, meg dönt történelmi csúcsokat az éhezés akkor is elhiszik mert vittyórka azt mondta.
2013. márc. 4. 16:15
7/22 anonim válasza:
Szerintem a többséget semennyire sem érdekli. Az alapokat pedig általános iskolában kötelező tantárgyként oktatnám emészthető, játékos formában.
2013. márc. 4. 16:15
8/22 anonim válasza:
De itt a nép elbutítása folyik pont, hogy az ember ne rendelkezzen gazdasági ismeretekkel és, hogy ne tudja bírálni, és ne lássa a gazdasági adatokat, hogy a mindenkori Viktor kormányt se tudja bírálni, és csak etessék a saját átalakított számaikkal, ezért vezették be a minden napos testnevelést, hogy ne több közismereti tantárgy legyen, hanem csak ilyen ugra bugrálós szarság. Itt a nép elbutítása folyik emberek, szándékosan.
2013. márc. 4. 16:18
9/22 anonim válasza:
Én is tudom igen , mondjuk én egyetemre járok.
Véleményem szerint , állampolgársági ismeretek oktatására lenne szükség ,ahol megtanítják a fiataloknak a magyar állam felépítését ,adózási rendszerét.
Sajna Magyarországon nem cél ,a magas színvonal oktatás és okos tájékozott emberek kitaníttatása.
2013. márc. 4. 16:18
10/22 anonim válasza:
Abszolút senki nem tud ezekről a dolgokról semmit. Nem csak a 18-22-es korosztály. A többi sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!