Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják egyesek, hogy...

Miért gondolják egyesek, hogy ma Magyarországon el tudnak helyezkedni a diplomások?

Figyelt kérdés
Szerintük csak a baloldal sugallja, hogy a diplomások nem tudnak szakmájukban elhelyezkedni. Szerintük a baloldal sugallata miatt nyavalyognak az emberek. Ugyanezek értettek volna egyet a csak 10 ezer állami hellyel.
2013. márc. 2. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 A kérdező kommentje:

Azért a diplomával nem osztogatnak észt.

Én azért is vagyok kikészülve, hogy elővigyázatlanságból és naivságból erre a szakra kerültem... Értelme nincs itt szenvedni.

Ez más látásmódot nem ad.

Ennek semmi értelme.

Ebben semmi szép nincs.

Ráadásul még a suli is gáz, a tanárok állítólag a levelezősöknek ecsetelték, hogy mi nappalisok milyen nyomik vagyunk, hogy minket nem érdekel stb. Ez nem igaz... legalábbis nem így. A tanárok úgy adják le az anyagot, hogy ők unják a legjobban, süt róluk, hogy semmi kedvük velünk bajlódni. A szakmához ők értenek a legkevésbé, tisztelet talán 4 kivételnek az egész környezetmérnöki intézetből. Ezen felül lenéznek minket, más intézetes tanárokról lerí, hogy kb. hányingerük van tőlünk.

Kezdek úgy "félni" a hétfőtől, mint anno gimiben éreztem.

Otthon családi vita témáját képezi, hogy ezzel én milyen jól el fogok helyezkedni és milyen jó keresetem lesz, céges autóval stb. És ne hallgassak a baloldaliakra meg a lecsúszott emberkékre, akik azt mondják, hogy ezzel nem lesz munkám.

2013. márc. 3. 01:25
 52/90 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mire jó ez a szakma.

Azt tudom, hogy máshol megbecsült.

Szerintem máshol a képzés is teljesen másképp néz ki. Tettem is fel erre irányuló kérdést a megfelelő kategóriában, de senki nem találta meg, aki tudná a választ.

2013. márc. 3. 01:26
 53/90 anonim ***** válasza:
0%

A környezetmérnök, amolyan proliszak. Semmivel sem leszel több ha elvégzed, nem úgy mint pl a bölcsészet.

Itthon nincs pénz és ezért nem is kell.

2013. márc. 3. 01:29
 54/90 anonim ***** válasza:
66%
diploma után menj el nyugatra.
2013. márc. 3. 01:29
 55/90 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, ez a te életed. Ha nem tetszik, hagyd ott, keress mást. Nem a családodnak kellene eldönteni, hogy mivel foglalkozz. Ha jól értem, te sem tudod, hogy mihez kezdj a diplomáddal.

Miért nem pályázol meg egy külföldi ösztöndíjat? Akkor értelmes dolgokat tanulnál, és esélyed lenne kinn elhelyezkedni.

2013. márc. 3. 01:32
 56/90 A kérdező kommentje:
Nincs más választásom.
2013. márc. 3. 01:34
 57/90 anonim ***** válasza:
91%
Mi az, hogy nincs? Felnőtt, nagykorú vagy? Akkor van választásod. Nem kell az engedélyük, hogy otthagyd és keress magadnak mást.
2013. márc. 3. 01:37
 58/90 A kérdező kommentje:
ÉS költözzek is el itthonról, és semmiféle támogatást ne merjek kérni, amíg egy OKJ-t el nem végeztem, el nem helyezkedtem és nem keresek?
2013. márc. 3. 01:39
 59/90 anonim ***** válasza:
90%
OKJ-vel nem fogsz tudni elhelyezkedni mert semmit sem ér és ezt tudják is. Azonkívűl kb azok a piacok is telítettek, de eladó lehetsz
2013. márc. 3. 01:41
 60/90 A kérdező kommentje:

Látod, te is az OKJ-t szapulod. Mint a családom...

De mi az alapja ennek?

Csak kb 10 diplomával lehet elhelyezkedni.

Azon engem nem érdekelek és nem is bírnám.

2013. márc. 3. 01:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!