Miért gondolják egyesek, hogy ma Magyarországon el tudnak helyezkedni a diplomások?
Azért a diplomával nem osztogatnak észt.
Én azért is vagyok kikészülve, hogy elővigyázatlanságból és naivságból erre a szakra kerültem... Értelme nincs itt szenvedni.
Ez más látásmódot nem ad.
Ennek semmi értelme.
Ebben semmi szép nincs.
Ráadásul még a suli is gáz, a tanárok állítólag a levelezősöknek ecsetelték, hogy mi nappalisok milyen nyomik vagyunk, hogy minket nem érdekel stb. Ez nem igaz... legalábbis nem így. A tanárok úgy adják le az anyagot, hogy ők unják a legjobban, süt róluk, hogy semmi kedvük velünk bajlódni. A szakmához ők értenek a legkevésbé, tisztelet talán 4 kivételnek az egész környezetmérnöki intézetből. Ezen felül lenéznek minket, más intézetes tanárokról lerí, hogy kb. hányingerük van tőlünk.
Kezdek úgy "félni" a hétfőtől, mint anno gimiben éreztem.
Otthon családi vita témáját képezi, hogy ezzel én milyen jól el fogok helyezkedni és milyen jó keresetem lesz, céges autóval stb. És ne hallgassak a baloldaliakra meg a lecsúszott emberkékre, akik azt mondják, hogy ezzel nem lesz munkám.
Nem tudom, mire jó ez a szakma.
Azt tudom, hogy máshol megbecsült.
Szerintem máshol a képzés is teljesen másképp néz ki. Tettem is fel erre irányuló kérdést a megfelelő kategóriában, de senki nem találta meg, aki tudná a választ.
A környezetmérnök, amolyan proliszak. Semmivel sem leszel több ha elvégzed, nem úgy mint pl a bölcsészet.
Itthon nincs pénz és ezért nem is kell.
Kérdező, ez a te életed. Ha nem tetszik, hagyd ott, keress mást. Nem a családodnak kellene eldönteni, hogy mivel foglalkozz. Ha jól értem, te sem tudod, hogy mihez kezdj a diplomáddal.
Miért nem pályázol meg egy külföldi ösztöndíjat? Akkor értelmes dolgokat tanulnál, és esélyed lenne kinn elhelyezkedni.
Látod, te is az OKJ-t szapulod. Mint a családom...
De mi az alapja ennek?
Csak kb 10 diplomával lehet elhelyezkedni.
Azon engem nem érdekelek és nem is bírnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!