Miért gondolják egyesek, hogy ma Magyarországon el tudnak helyezkedni a diplomások?
Tényleg nem osztanak észt a diplomával. :)
Az eredeti kérdésre válaszol valaki? :D
És aki nem rendelkezik jó kézügyességgel, gyenge a fizikuma és nem bírja a monotóniát? Ellenben a tanulásban maximalista, imád tanulni és sok dolog érdekli? Abban leli örömét, hogy minél többet tud, mert egyszerűen érdekli, leköti? Viszont abban se ügyes, háromszor annyit kell tanulnia ugyanazért az eredményért, mint másnak?
Az nem fog 450 pontot összegyűjteni, hogy a 10 ezer közé bekerüljön, "csak" 400-at, az meg nem elég az elithez. Hagyományos mérnöki szakra meg orvosira viszont nem mehet, mert ahhoz kellene a jobb agy.
Egy ilyen ember nem tud dolgozni suli mellett, mert valószínűleg év közben is tanul, főleg, ha még heti 2-4 zh-t is írnak. Hitellel kezdeni az életet meg kegyetlenség, főleg
úgy, hogy 1-5% az esély, hogy szakmában elhelyezkedjen.
Ha azt hiszitek, ilyen nincs... cáfolnám, ilyen van! Ezt magamról mintáztam, de ennyire tuti nem vagyok egyedül ezzel...
És itt jön a másik dolog a képbe.
Hogy nadehát kb. csak hagyományos mérnökivel és orvosival lehet SZAKMÁBAN elhelyezkedni, a többi diplomás 2 év alatt kap valami szakirányú képzést nem igénylő, monoton sz*r munkát.
Ezért valóban csökkenteni kellene a túlképzést, de nem egyik évről a másikra, nemis két év alatt, nem így stb-stb!!!
Aki azt gondolja, hogy a diplomások el tudnak helyezkedni szakmában, honnan szedi ezt a zöldséget? Hol hall ilyet? Szerintem ilyen a Fidesz se kommunikál.
"Én diploma nélkül is, sőt, egyetem meg főiskola nélkül is eltudtam, és egy pompásan jól kereső állásom van. Attól mert valaki diplomás, még nem okos ;)"
Nem voltál túlképzett, ami hátrány !
Biológus vagyok, remek állásom van, a minimálbér többszörösét keresem.
Normális diplomát kell szerezni, olyat, amire a piac is vevő, mellette legyen minimum 2 nyelvből nyelvvizsgád (és persze beszéld is a nyelveket...) és lesz munkád.
Nyugati emberek előtt elmondtam, mit tanulok, érdekes, ők megbecsülték.
Itthon lenézek sz.r senkiházinak minősülünk.
Mégis ki való egyetemre? Nem az, aki kutatni, fejleszteni akar, innovációt akar létrehozni? Nem az, aki a világ működésére kíváncsi, és azt felhasználva segítene az embereknek?
Nem az való OKJ-ra, aki ügyes valamilyen kétkezi munkában, aki nem akar tanulni, mert nem a lexikális tudás fontos számára, és akinek nem a karrier az álma, hanem másban látja az élet "értelmét"?
Mert szerintem igenis de.
Ismerek hozzád hasonlót, aki ugyanilyeneket mond. Ő 492 pontot szerzett, amúgy arrogáns, lenéz kb. mindenkit, aki h.lye, akár igyekszik az illető, akár nincs szabadideje, mert bizonyítani akar.
Nekem kb. nem volt a gimiben szabadidőm. Nem tehetek arról, hogy lassú a felfogásom, hogy nincs logikám, hogy az IQ-m alacsony.
Attól még kutatni szeretnék...
Te jó arrogáns vagy, ha neked csak a gépészmérnöki, vegyészmérnöki és az orvosi a normális szakok.
Mondd kedveském, mit tanulsz?
150 feletti IQ-d van, hogy így lenézed azt, aki küzd?
A biológus se számít normális diplomának itthon. Akkor már az enyém is, kikérem magamnak.
A biológia szak amúgy nehéz, oda az érdeklődés nem elég, akkor se, ha 24 órát tanulsz. Oda kiváló agy, logika, memória is kell, nomeg szerencsés csillagzat is.
F*szom fog szabadidőben tanulni.
Szabadidőben sport és haverok.
Ráadásul akárhogy érdeklődő vagyok, csak azt akarom megtanulni, amit felhasználok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!