Miért csak a diplomásokat értik értelmiség alatt?
Szubjektív vagyok. Nincs diplomám. Egyrészt mert nem tehettem meg anyagilag, hogy legyen. Hitelre nem tanulok, nem vagyok hülye azért tanulni hogy aztán a magasabb fizetés elmenjen törlesztésre.
Másrészt, ha diploma nélkül is meg tudok állni a lábamon, sokan diplomával sem, akkor ki is az értelmiségi?
Kissé másként kellene ezt mérni...
Ha olyan jól megállsz a lábadon, akkor miért érdekel, hogy minek hívják a diplomásokat?
Úgyis te vagy a király.
Ha nekem érettségi van, két szellemi szakmám és két nyelvvizsgám akkor én még nem számítok értelmiséginek. Ez érdekes...
Kissé túl van ez a diplomásdi.
7: Miért nem válaszolsz?
Amúgy az elején már írtam, hogy a szellemi _munkát_ végzőket értik alatta. Aki nem dolgozott még soha semmit, arról el se lehet dönteni, hogy értelmiségi-e.
Nyilván iskolák elvégzése is szellemi munka.
Nem tudom, mit filózol itt össze-vissza, a problémád az, hogy nem akarnak fölvenni valahova. Ki, és mit mondott, miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!