Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz a HÖOK-al, hogy...

Egyetértesz a HÖOK-al, hogy 16 szakon 240-ről, majdnem maximumos pontra 460-470-re emelték a ponthatárt csak azért, hogy legyen ingyenes képzés is?

Figyelt kérdés
Mivel felemelték a ponthatárokat, így még azok se tudnak felvételt nyerni ezekre a szakokra, akiknek jeles az érettségijük, csak 1-2 tucatnyian jutnak majd be. HÖOK, decemberben az el elitesedés ellen is tüntetett, most meg az ő javaslatára januárban meg is történt.
2013. jan. 25. 13:38
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
46%
A lényeget azt kihagytam: semmi gond nincs azzal, hogy ezt csinálják a ponthatárokkal, de ne azonnal legyen ez érvényes a következő felvételin, hanem majd 3-4 év múlva, hogy azoknak, akiket érint, legyen elég idejük felkészülni a változásokra, tudjanak az alapján középiskolát választani/váltani, hogy milyen továbbtanulási lehetőségeik lesznek. Nem fair, hogy néhány hónappal a felvételi jelentkezés előtt variálnak. Tavaly is eljátszották ugyanezt, nagy kegyesen adtak pár nap haladékot a jelentkezési lap leadására, hát köszönjük. Ez olyan, mintha elindulnál vonattal Pestről Miskolcra, és már Nyékládházán járnál, amikor telefonálnak, hogy bocs, inkább Győrbe menj.
2013. jan. 25. 15:14
 22/31 anonim ***** válasza:
22%

# 20

Még mindig jobb olyan munkát végezni amit rühellsz mint munkanélküli csövesként éhen halni. Akinek van pénze az fizesse meg hogy oda bekerüljön, de aki csóró is, tanulni is lusta az menjen oda ahova felveszik és végezzen olyan szakmát amivel el tud helyezkedni mert őt anyuciék nem fogják eltartani egész életében.

2013. jan. 25. 15:15
 23/31 A kérdező kommentje:

ma 15:01

Teljesen egyet értek veled

ma 14:39

Úristen, hogy lehet így felfogni ezt?

És ha maga fizeti az oktatást akkor se menjen jogásznak???

2013. jan. 25. 15:16
 24/31 A kérdező kommentje:

ma 15:14

Nagyon egyetértek...

2013. jan. 25. 15:18
 25/31 bumbi02 ***** válasza:
18%
Szerintem nincs ezzel annyira nagy baj.. ennyire drasztikusan magasra nem tenném a lécet, de mondjuk 440-450.. Így tanulmányi eredmények alapján szűrnénk az egyetemistákat, nem pedig pénz alapján. A mostani felvételi rendszerben pedig azért 460 pontot az 500ból nem annyira nehéz megszerezni, ha meg van a 100 plusz pontod.
2013. jan. 25. 15:27
 26/31 anonim ***** válasza:
38%

Csak az állami részt emelték 460-470. pontra. Ami ez ellőtt nem is létezett a fizetősön ugyan úgy ezeken a szakokon 240 a ponthatár.

Aki nem érti a felvételit az minek ír ilyen kérdést ki?

2013. jan. 25. 16:49
 27/31 Csiripelő Palacsinta válasza:
0%
Ha ezt nem fogadták volna el, akkor még ez sem lenne. Viszont az pofátlanság, hogy ezeken a szakokon duplájára emelték. Én nem épp így gondoltam, mikor arról volt szó, hogy lesz ingyenes, csak magasabb pontszámmal.
2013. jan. 25. 18:01
 28/31 anonim ***** válasza:
57%

"[...] ha egy diák egész középiskolás korában arra készült, hogy ő jogész lesz, akkor [...]"

Akkor be fog jutni.

2013. jan. 25. 18:26
 29/31 anonim ***** válasza:
11%

"Az emelt szintű érettségit még mindig elfogadják nyelvvizsgaként, nem? Azt akárhány nyelvből le lehet tenni, ingyen. "

Nem. Pluszpontnak fogadják el, ha felvételi tárgyból teszed. Azt meg most hagyjuk hogy mekkora a szakadék a közép- és emeltszint között, amire a legtöbb helyen nem is tudják felkészíteni a diákokat. Rohadtul nem könnyű elérni 460-470 pontot, mondom ezt úgy, hogy ennél többet szereztem. És mérnöknek mentem, tehát kb. 130 pontom teljesen fölösleges.

2013. jan. 25. 22:24
 30/31 bumbi02 ***** válasza:
41%

Azt meg most hagyjuk hogy mekkora a szakadék a közép- és emeltszint között, amire a legtöbb helyen nem is tudják felkészíteni a diákokat.

Ha alap tantárgyból (matek,magyar,töri,nyelv) mész emeltezni, akkor egyedül fel lehet készülni. Ha meg valaki nem tud egyedül felkészülni, akkor kár az egyetemmel bajlódnia, jóval többet várnak ott el, mint egy emelt érettségi színvonala.

2013. jan. 25. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!