Egyetértesz a HÖOK-al, hogy 16 szakon 240-ről, majdnem maximumos pontra 460-470-re emelték a ponthatárt csak azért, hogy legyen ingyenes képzés is?
Annyira gyengék már a középiskolák, hogy ami tíz évvel ezelőtt négyesnek számított az most ötös.
Joggal írom azt is, hogy a nyelvvizsgát tíz év nyelvtanulás után le kell tenniük, nem csak melegedő az iskola. Az én időmben oroszt tanultunk, majd középiskolában találkoztunk az angollal és négy év után az osztály fele lenyel vizsgázott középfokon.
Tehát ezt most 30 pontnak számítják, amit régen háromnak!!! A felsőfokú nyelvvizsga volt öt pont! + a felvételibe csak egy nyelvet lehetett beleszámolni, most kettőt!!!
Az ELTE-ÁJK ra jártam jogász képzésre.
Nekünk anno 127 pont volt az állami szint, ami a kitűnőt jelentette (120 pont) + a nyelvvizsga (3 pont) + egyéb többletpontok. A max akkortájt 132 pont volt.
127/132 = 96,2%
a mostani 480 pontos felvételinél 461 pontot jelent
2008 406 pont
2009 426 pont
2010 426 pont
2011 427 pont az állami finanszírozás alsó határa
Az emelt szintű érettségit még mindig elfogadják nyelvvizsgaként, nem? Azt akárhány nyelvből le lehet tenni, ingyen.
Egyébként én nem értek egyet az elitképzéssel, de azzal sem, hogy az utóbbi időben boldog-boldogtalant felvettek egyetemre. Mert nagyrészt emiatt zuhant a színvonal. 240 pontnál még egy tiszta négyes bizonyítvánnyal is többet kapsz, többletpontok nélkül! Tehát ha a többletpontokat is számoljuk, akkor egy 3.x átlagú tanuló is bekerülhet egyetemre.
Valahol 4-4.5 átlag körüli teljesítménynél húznám meg a határt. Ezt aki akarja, az teljesíti, aki nem akarja teljesíteni, az ne használja melegedőnek az egyetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!