Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz a HÖOK-al, hogy...

Egyetértesz a HÖOK-al, hogy 16 szakon 240-ről, majdnem maximumos pontra 460-470-re emelték a ponthatárt csak azért, hogy legyen ingyenes képzés is?

Figyelt kérdés
Mivel felemelték a ponthatárokat, így még azok se tudnak felvételt nyerni ezekre a szakokra, akiknek jeles az érettségijük, csak 1-2 tucatnyian jutnak majd be. HÖOK, decemberben az el elitesedés ellen is tüntetett, most meg az ő javaslatára januárban meg is történt.
2013. jan. 25. 13:38
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
60%
Jó,mondjuk jogász szakon én se biztos, hogy bemennék, ha tudom hogy úgyis az az elvárás, hogy magoljam be a jogszabályokat. Ahhoz nem kell tanár. Ha érteni is kell az anyagot, akkor valóban fontos előadásra járni.
2013. jan. 25. 14:24
 12/31 A kérdező kommentje:

De miért menjen mérnöknek? ha őt nem érdekli az? azért mert te azt mondod? vagy mert más azt mondja? ha egy diák egész középiskolás korában arra készült, hogy ő jogész lesz, akkor miért menjen ő mérnöknek? ezt a felfogást sosem értem meg...az a szerencsétlen diák azért ne menjen jogásznak, mert az csak egy "hobbi" "limonádé" vagy "hamburger" nevezett szak? vagy azért ne menjen jogásznak, mert sokan nem járnak be előadásra?!

Azt mondjátok, hogy a diák ne menjen pl jogásznak, mert ott ugy is csak melegedni fog...és a HÖOK elnöke? aki már több éve ott "melegszik"?

2013. jan. 25. 14:24
 13/31 anonim ***** válasza:
70%

Tudod mit:

Dunát lehet rekeszteni a 40 ezer jogásszal és a 15 ezer ügyvéddel.

2013. jan. 25. 14:29
 14/31 A kérdező kommentje:
Szerintem mindenki saját maga joga eldönteni, hogy milyen szakra menjen, akár fizetősre akár nem...de akkor is mind2-nek, hagyni kellene a bejutási lehetőséget...és nem úgy felfogni, hogy ez van menjél mérnöknek... remélem akik hozzá szolnak a témához azok csak hallgatók és nem olyanok akik életükben nem jártak felsőoktatásban, de okoskodni tudó "felnőttnek" nevezett egyének...!!!
2013. jan. 25. 14:30
 15/31 A kérdező kommentje:
Igen, sokan vannak, de a diák döntése, hogy jogásznak megy ettől függetlenül, ÉS önköltségesre, nem???!! vagy itt már mindenkinek mindenre joga van, csak annak nincs választási lehetősége aki pl jogász vagy gazmenre megy??
2013. jan. 25. 14:33
 16/31 anonim ***** válasza:
79%
Ezt az elképzelést már tudom támogatni. Kérdező, én nem is olyan rég jártam egyetemre, tudom, hogy milyen hihetetlenül primitív színvonalú emberek voltak ott, ráadásul tömegesen. Az ilyeneket ki kell szűrni. Ha pedig államilag támogatott helyet szeretnél, akkor TANULSZ, hogy jobb legyél a többinél. Most már megvan a lehetőség, hogy bejuss. Ha nem sikerült, béna vagy.
2013. jan. 25. 14:34
 17/31 anonim ***** válasza:
37%
Mondjuk azért, mert egy mérnök/orvos képes értéket teremteni, addig egy jogász stb. erre képtelen, csak a civilizáció által mesterségesen létrehozott szabályok miatt van rájuk szükség. De gondolj bele a sokszor ismételt példába, van két sziget az egyiken humán szakosak, a másikon reálosok, vajon hol szeretnél élni?:D Kb ennyi, tehát mielőtt pampogsz nézd meg kiér többet a társadalomnak, ha már a társadalom fizeti az oktatását.
2013. jan. 25. 14:39
 18/31 anonim ***** válasza:
78%
a jogász ismerőseim nem tudnak elhelyezkedni, mind munkanélküliek!!! ...ugye a barátod nem szeretne munkanélküli lenni?
2013. jan. 25. 14:46
 19/31 anonim ***** válasza:
54%
Azért ilyen magas a ponthatár mert jogászokra nincs szükség. Hülyeség hogy mindenki legyen az ami az álma.
2013. jan. 25. 14:51
 20/31 anonim ***** válasza:
53%

Hülyeség hogy mindenki legyen az ami az álma.

Végezzen inkább az ember egész életében olyan munkát, amit rühell és nem is ért olyan jól hozzá?

Másrészt itt nem csak arról van szó, hogy kinek mi az álma. Arról van szó, hogy egy szegény család gyereke 4 évig ül a gimnáziumban arra készülve, hogy ő majd ezt vagy azt fog tanulni az egyetemen, és az utolsó tanévében derül ki, hogy nem tanulhatja azt, amire előtte évekig készült, mert a családnak nincs pénze a többszázezres tandíjakra. Nem csak az lehet tehetséges, akinek max pontszáma van. Lehet, hogy valaki okos, kiemelkedő tanuló, de van egy tantárgy, amiből gyengébb, és emiatt nem jut be egyetemre.

2013. jan. 25. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!