A Fidesz-t az ország 2/3-a választotta meg, most mégis sokan szidják. Ők kire fognak szavazni a Fidesz helyett? Kíváncsi vagyok.
Akkor leírom újra, kérlek LASSAN olvasd, hátha te is megérted!!!
Tudom, hogy aki otthon maradt azt, az ezért tette mert "nem kérnek sem a fideszből, sem az MSZP-ből, se a többiből", de ennek ellenére és tudom, hogy az akaratuk ellenére mégiscsak a fideszt támogatták.
2.7 millió ember rászavazott és az otthon maradt kb. 4 millió így szintén támogatta. A kettő együtt már épp 67%, ami szerintem 2/3-nak felel meg. Mit nem lehet ezen érteni?
"Én 2010-ben (első szavazásomkor) a Fideszre szavaztam, mert pozitív változásokat, fellendülést vártam tőle.
2014-ben viszont az MSZP-re fogok szavazni."
Ha 2010-ben azért szavaztál a Fideszre, mert változást akartál, akkor miért szavazol azokra, akik miatt változást akartál? Ez tartja felszínen a bukott, korrupt, hataloméhes politikusokat: a választók rövid memóriája.
"Én 2010-ben (első szavazásomkor) a Fideszre szavaztam, mert pozitív változásokat, fellendülést vártam tőle. "
aha azt ugye tudod hogy a szocik voltak addig kormányon? szerinted változott náluk valami? azért szavaztál mert fellendülést vártál, mert a szociknál ez nem sikerült. Akkor? érted az ellentmondást? ez a hintaszavazás a legrosszabb...
Az a baj, h te nem értesz engem, még nagyobb baj, h saját magadat se. Azt írod, h tudod, h aki otthon maradt, az nem támogatta a fideszt. Majd a következő mondatban azt írod, h mivel otthon maradt, támogatta a fideszt. WTF, man? :D
Így tényleg nehéz lehet még saját magadat is követni, ha az egyik mondatoddal tagadod az előzőt.
A kérdésben a választani szó szerepel. Az választ, aki elmegy a szavazófülkébe, és ikszel. És azt választja, arra szavaz, azt támogatja, aki mellé teszi az x-et. Az a gond, h nem vagy tisztában az alapvető fogalmakkal.
Ahhoz a 2,7M + 4M-hoz hozzá lehetne csapni a maradékot is, aki elment szavazni, de másra voksolt nem? Hiszen ők is "támogatták" a fideszt azzal, h a jelenlétükkel meglett a minimum részvételi arány, így legitimálták a fidesz hatalomra kerülését.
Csakhogy ezt nem támogatásnak nevezzük, hanem társadalmi felelősségnek. Most komolyan, hány éves vagy, h nem ismered ezeket a kifejezéseket?
"Ha 2010-ben azért szavaztál a Fideszre, mert változást akartál, akkor miért szavazol azokra, akik miatt változást akartál?"
Mert kiderült, hogy a változás, amit megszavaztam rossz irányba vitte az országot. Semmi bajom a nemzeti politikával, amit Orbán csinál, minden pártnak van egy ideológiája, az MSZP-nek a szeressük egymást, legyen nemzetköziesség, a Fidesznek meg ez a nacionalizmus, csak az a probléma, hogy emellé egy teljesen működésképtelen gazdaságpolitikát vezet be, aminek lényege a nyugattól való elzárkózás és a kétes gazdaságú országok felé nyitás.
Atatürk például nagyon jó politikájú ember volt, Orbánhoz hasonlóan nacionalista volt, de emellett nagyon nyitott volt a Nyugat felé és mostanra Törökország a legjobb Közel-Keleti ország.
Az MSZP-nek sok hibája volt ez igaz, de olyan gazdasági irányba vitte az országot, aminek eredménye a lassan, de biztosan Nyugatba integrálás volt.
A hallgatók röghöz kötésével is az a bajom, hogy ennek a rendeletnek a képében a nyugattól való elzárkózást és a kommunizmus szellemét látom. Amikor Orbán bevezette, első gondolatom az volt, hogy "épül a vasfüggöny."
"Ez egy kivételesen jó dolog a kormánytól, sok más hibája mellet."
Gyanítom, te azok közé tartozol, akik szerint viszont az ún. képzési hozzájárulás nagyon rossz ötlet volt és a háromigenes vagy szociális népszavazáson a tandíj ellen szavaztál, a legfőbb érved meg az volt ellene, hogy a maszopszadesz az buzzikomcsi. A Fidesz kormánypozícióból persze képes volt szembenézni a csúnya régi önmagával és ahogyan az egy kormánypárthoz illik - karaktert és integritást mutató módon - a szöges ellentétét képviselni a négy évvel ezelőtti pozíciójának. Persze ma már a három héttel ezelőtti koncepcióját is felülbírálta és január közepén még senki nem tud konkrétumokat arról, hogy melyik szak és hol lesz fizetős. Az egészségügyben is persze az a megoldás, hogy az orvosokat röghöz kötöm, hiszen megemelni a pénzüket drága, a hálapénzből meg úgyis megélnek. Az utóbbi kérdésről érdekes módon 2008 óta nem is esett szó, azóta minden politikus a másik irányba fordítja a fejét, mi meg tovább dugdossuk a borítékot, hogy ne kelljen fél évet várni egy vizsgálatra. Voltál mostanában kórházban? Én igen, és nem kívánom senkinek!
Senkire. Magyarországnak király kell, de őt meg nem megszavazni kell.
Egyébként undorító mind egy szálig, a közhiedelemmel ellentétben nincs "tiszta" párt, hiába hivatkoznak erre a jobbikosok és elempések.
Tény, hogy valóban nem az összes szavazópolgár 2/3-a szavazott a Fideszre, mert nem volt túl magas a választási részvétel. Viszont aki nem ment el, az magára vessen. Aztán ilyenkor mindent kritizál, viszont mikor szavazni kéne, akkor meg csak panaszkodni tud, hogy ő nem fog senkire szavazni, mert mind rossz.
Hozzáteszem, hogy én se azért szavazok, mert az adott párttal teljesen egyetértek, sőt én nem vagyok demokráciapárti, de ez van, arra szavazok, amit a legkevésbé tartok rossznak. 2010-ben sem a Fideszre szavaztam, hanem a Jobbikra, és most jövőre is rájuk fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!