Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz-t az ország 2/3-a...

A Fidesz-t az ország 2/3-a választotta meg, most mégis sokan szidják. Ők kire fognak szavazni a Fidesz helyett? Kíváncsi vagyok.

Figyelt kérdés

2013. jan. 21. 16:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Akkor leírom újra, kérlek LASSAN olvasd, hátha te is megérted!!!

Tudom, hogy aki otthon maradt azt, az ezért tette mert "nem kérnek sem a fideszből, sem az MSZP-ből, se a többiből", de ennek ellenére és tudom, hogy az akaratuk ellenére mégiscsak a fideszt támogatták.

2.7 millió ember rászavazott és az otthon maradt kb. 4 millió így szintén támogatta. A kettő együtt már épp 67%, ami szerintem 2/3-nak felel meg. Mit nem lehet ezen érteni?

2013. jan. 21. 17:18
 12/20 anonim ***** válasza:
70%

"Én 2010-ben (első szavazásomkor) a Fideszre szavaztam, mert pozitív változásokat, fellendülést vártam tőle.

2014-ben viszont az MSZP-re fogok szavazni."

Ha 2010-ben azért szavaztál a Fideszre, mert változást akartál, akkor miért szavazol azokra, akik miatt változást akartál? Ez tartja felszínen a bukott, korrupt, hataloméhes politikusokat: a választók rövid memóriája.

2013. jan. 21. 17:21
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

"Én 2010-ben (első szavazásomkor) a Fideszre szavaztam, mert pozitív változásokat, fellendülést vártam tőle. "

aha azt ugye tudod hogy a szocik voltak addig kormányon? szerinted változott náluk valami? azért szavaztál mert fellendülést vártál, mert a szociknál ez nem sikerült. Akkor? érted az ellentmondást? ez a hintaszavazás a legrosszabb...

2013. jan. 21. 17:32
 14/20 anonim ***** válasza:
94%

Az a baj, h te nem értesz engem, még nagyobb baj, h saját magadat se. Azt írod, h tudod, h aki otthon maradt, az nem támogatta a fideszt. Majd a következő mondatban azt írod, h mivel otthon maradt, támogatta a fideszt. WTF, man? :D

Így tényleg nehéz lehet még saját magadat is követni, ha az egyik mondatoddal tagadod az előzőt.

A kérdésben a választani szó szerepel. Az választ, aki elmegy a szavazófülkébe, és ikszel. És azt választja, arra szavaz, azt támogatja, aki mellé teszi az x-et. Az a gond, h nem vagy tisztában az alapvető fogalmakkal.

Ahhoz a 2,7M + 4M-hoz hozzá lehetne csapni a maradékot is, aki elment szavazni, de másra voksolt nem? Hiszen ők is "támogatták" a fideszt azzal, h a jelenlétükkel meglett a minimum részvételi arány, így legitimálták a fidesz hatalomra kerülését.

Csakhogy ezt nem támogatásnak nevezzük, hanem társadalmi felelősségnek. Most komolyan, hány éves vagy, h nem ismered ezeket a kifejezéseket?

2013. jan. 21. 17:34
 15/20 anonim ***** válasza:
31%

"Ha 2010-ben azért szavaztál a Fideszre, mert változást akartál, akkor miért szavazol azokra, akik miatt változást akartál?"

Mert kiderült, hogy a változás, amit megszavaztam rossz irányba vitte az országot. Semmi bajom a nemzeti politikával, amit Orbán csinál, minden pártnak van egy ideológiája, az MSZP-nek a szeressük egymást, legyen nemzetköziesség, a Fidesznek meg ez a nacionalizmus, csak az a probléma, hogy emellé egy teljesen működésképtelen gazdaságpolitikát vezet be, aminek lényege a nyugattól való elzárkózás és a kétes gazdaságú országok felé nyitás.

Atatürk például nagyon jó politikájú ember volt, Orbánhoz hasonlóan nacionalista volt, de emellett nagyon nyitott volt a Nyugat felé és mostanra Törökország a legjobb Közel-Keleti ország.

Az MSZP-nek sok hibája volt ez igaz, de olyan gazdasági irányba vitte az országot, aminek eredménye a lassan, de biztosan Nyugatba integrálás volt.

A hallgatók röghöz kötésével is az a bajom, hogy ennek a rendeletnek a képében a nyugattól való elzárkózást és a kommunizmus szellemét látom. Amikor Orbán bevezette, első gondolatom az volt, hogy "épül a vasfüggöny."

2013. jan. 21. 17:36
 16/20 anonim ***** válasza:
61%

"Ez egy kivételesen jó dolog a kormánytól, sok más hibája mellet."

Gyanítom, te azok közé tartozol, akik szerint viszont az ún. képzési hozzájárulás nagyon rossz ötlet volt és a háromigenes vagy szociális népszavazáson a tandíj ellen szavaztál, a legfőbb érved meg az volt ellene, hogy a maszopszadesz az buzzikomcsi. A Fidesz kormánypozícióból persze képes volt szembenézni a csúnya régi önmagával és ahogyan az egy kormánypárthoz illik - karaktert és integritást mutató módon - a szöges ellentétét képviselni a négy évvel ezelőtti pozíciójának. Persze ma már a három héttel ezelőtti koncepcióját is felülbírálta és január közepén még senki nem tud konkrétumokat arról, hogy melyik szak és hol lesz fizetős. Az egészségügyben is persze az a megoldás, hogy az orvosokat röghöz kötöm, hiszen megemelni a pénzüket drága, a hálapénzből meg úgyis megélnek. Az utóbbi kérdésről érdekes módon 2008 óta nem is esett szó, azóta minden politikus a másik irányba fordítja a fejét, mi meg tovább dugdossuk a borítékot, hogy ne kelljen fél évet várni egy vizsgálatra. Voltál mostanában kórházban? Én igen, és nem kívánom senkinek!

2013. jan. 21. 17:58
 17/20 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező én otthon maradtam 2010-ben, de elég sértő hogy azt gondolod hogy fidesz szimpatizáns vagyok emiatt.
2013. jan. 21. 18:10
 18/20 anonim válasza:
7%
Egy egesz evig nem volt unalmas otthon?
2013. jan. 22. 05:22
 19/20 anonim ***** válasza:
55%

Senkire. Magyarországnak király kell, de őt meg nem megszavazni kell.

Egyébként undorító mind egy szálig, a közhiedelemmel ellentétben nincs "tiszta" párt, hiába hivatkoznak erre a jobbikosok és elempések.

2013. jan. 23. 18:09
 20/20 anonim ***** válasza:
74%

Tény, hogy valóban nem az összes szavazópolgár 2/3-a szavazott a Fideszre, mert nem volt túl magas a választási részvétel. Viszont aki nem ment el, az magára vessen. Aztán ilyenkor mindent kritizál, viszont mikor szavazni kéne, akkor meg csak panaszkodni tud, hogy ő nem fog senkire szavazni, mert mind rossz.

Hozzáteszem, hogy én se azért szavazok, mert az adott párttal teljesen egyetértek, sőt én nem vagyok demokráciapárti, de ez van, arra szavazok, amit a legkevésbé tartok rossznak. 2010-ben sem a Fideszre szavaztam, hanem a Jobbikra, és most jövőre is rájuk fogok.

2013. jan. 23. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!