Németország vesztesként fejezte be a II. világháborút, mégis hogy lett ilyen gazdag ország?
Mert megkapta a Marshall segélyt, mert van nyersanyaga és ráépülő ipara..
Mindez nekünk nincs, vagy nagyon korlátozottan..
Látod, szenünk pl. van, de drágán hoznánk felszínre, olcsóbb az import, úgyhogy gyakorlatilag szenünk sincs.
valaki fenteb...
kiemelheted a német mentalitást, de a magyar mentalitással sincs semmi baj, a magyar se munkakerülő nép, kidolgozza a belét, ha kell, csak hát így, hogy egyesek büntetlenül ölhetik/rabolhatják, így nehéz...
A német, pontosabban a nyugat-európai mentalitást én is bevenném az okok közé. Most volt szerencsém 1 hónapot élni és dolgozni Essenben, és elég sok mindent tanultam az ottani emberekről.
Természetesen ők sem szentek, viszont amit észrevettem, hogy míg ott az a gondolkodás, hogy "dolgozz, mint az állat, és megkapod a jó fizetésed", addig Kelet-Európában inkább az van, hogy "dolgozz a lehető legkevesebbet a lehető legtöbb pénzért". Pontosan ezért is mennek ki sokan abban a hitben, mert azt hiszik, hogy az ottaniak úgy élnek jobban, hogy kevesebbet, vagy legalábbis nem többet dolgoznak, mint itthon. Pedig de, többet dolgoznak, csak a magasabb fizetés motiválja őket.
Természetesen területi elhelyezkedése, és a fenn felsorolt többi indok is közrejátszott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!