Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Neked erről mi a véleményed?

Neked erről mi a véleményed?

Figyelt kérdés

[link]

Hangsúlyozom, hogy vélemény, tehát akkor is zöld jelet fogok nyomni, ha nem értek egyett az illetővel.

2013. jan. 19. 09:35
1 2 3 4 5
 41/44 Pro Patria ***** válasza:
72%

17:23-as: pontosan ez az, amiről beszéltem.

Ne akarj éhenhalni nettó 170 ezerrel + egyéb juttatásokkal. Az átlagos dolgozó feleennyiből jön ki.

De továbbra is mondom: ha odakint olyan jó, nem jelenthet gondot a képzés árának visszatérítése. Még így is jól járt az illető, nem?

"Én nem ezért tanultam annyit."

- A diploma, mint írtam, éppen azért, mert fűnek-fának osztogatták, már korántsem képvisel olyan minőségbeli színvonalat, mögötte lévő teljesítményt, ezáltal a társadalom körében megbecsültséget, mint akár csak tíz éve.

És ne legyenek illúzióid - mert az emberek gyakran esnek ebbe különböző okból -, nem a te életutad volt a legnehezebb. Semmivel sem érsz többet, mint egy szakmájában kiváló kétkezi dolgozó, aki maga területén ugyanannyi - ha nem több - tudást birtokol a fejében, mint te.

Az egyetem valaha azoknak helye volt, akik valamiben egyedülálló tehetséget mutattak, és ebben a tudásukat bővíteni, mélyíteni kívántàk. Elnézve az egyetemre menőket ma, azt látom, hogy, hozzád hasonlóan karrieristák. A diplomára mint pénzkereseti eszközre tekintenek. Nem szívből és lélekből választanak, nem azért mennek egyetemre, mert érdekli őket valami, és arról többet akarnak tudni.

Válogatnak a szakok között, melyik a könyebb, melyik a piacképesebb. Az ilyenből _sosem_ lesz a téma kiváló szakértője, mert nem önmaga érdeklődéséből teszi, amit tesz.

Az egész oktatási rendszer magológépekre épül, akik eminensen elsajátítják, amit épp elvárnak tőlük, majd lépnek tovább. Az egyetem már rég nem elitképző, inkább egy erősebb gimnázium...

2013. jan. 19. 23:59
 42/44 Pro Patria ***** válasza:
100%

*könnyebb.

Bocsànat, a mobil nem olyan alkalmas gépelni.

2013. jan. 20. 00:02
 43/44 anonim ***** válasza:

Na elmész te a...

Osztod itt az észt a kemény 17 életéveddel, és bölcsebbnek hiszed magad mindenkinél. Látszik, hogy te egyetemnek még a közelében sem jártál, főleg nem az ELTE vagy a BME közelében! Persze, hogy érthetné ezt meg egy kölyök, akinek még érettségije sincs, és az a terve, hogy katonának álljon vagy magyar szakra menjen.

Nem mindenkinek adják oda azt a papírt, főleg nem az ELTÉ-n, vagy épp a BME-n, de te állítod, hogy fűnek-fának odaadják. Rengeteg energiát kell beleölni. Kezdve a házifeladatoktól a zh-kon át a vizsgákig. Hogy van képed az egyetemek nehézségéről okoskodni, miközben láthatóan fogalmad sincs róla!

"Semmivel sem érsz többet, mint egy szakmájában kiváló kétkezi dolgozó, aki maga területén ugyanannyi - ha nem több - tudást birtokol a fejében, mint te. "

Itt látszik meg a tudatlanságod! Nem birtokol több tudást, sőt! A kétkezi munkás nem tanulja meg a technológia alapjait, nem lát a dolgok mögé. Nagyon jól tudnak csinálni betanított dolgokat, de amint önállósodni akarnak szétcsesznek mindent. Csak egy példa: a szakmáját "tudó" kőművesek gyakran adnak vizet a betonhoz, mondván hogy azt majd könnyebben lehet keverni. Csak épp fogalmuk sincs róla, hogy ilyenkor szétbarmolják az egész receptúrát. És ez általános probléma. Nem egy ilyet lehetne sorolni. Undorító, hogy egy ilyen kultúrpatkány mint te nyilatkozni mer olyan dolgokról, amit soha sem látott. Azt hiszed, te mindenkinél itt kultúráltabb vagy, de lefogadnám, hogy a mindennapokban használható tudásod nincs. Beszélsz itt a magas lóról (pl. amikor valaki ellent mond neked és közlöd hogy nem vagy hajlandó ezen vitatkozni), mintha te valami császár lennél. Miközben minden hozzászólásodból látszik, hogy egy elfogult kis hülye vagy. Szerinted a magyarok szentek és tökéletesek, meg folyamatosan véded a kormányt. Ezzel ártasz a legtöbbet. A fejlődés útja a hibáink beismerése, de te ettől elzárkózol!

Tudom, az előző hozzászólásod nem nekem, hanem biológus barátunknak szólt, de nálam is kiborította a bilit.

Ami nekem szólt:

"Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy túl gyorsan, kifutási idő nélkül történt mindez. Ahogyan írtad: az irány jó, a kivitelezésben vannak botlások. De még mindig inkább így, mint ahogyan az eddigi ésszerűtlen, abnormális viszonyok voltak... "

Nem, ez nem így működik. Ők bszták el. 2010-ben be kellett volna jelenteniük. Nem tették meg. Ha a kivitelezés rossz, akkor bszhatod a tervet. Jelentsék be most előre 3 évre, és akkor azt mondom, hogy ok. A valóságban is a kivitelezési hibákért a kivitelező vagy a gyártó a felelős, anyagilag is. Ott a képviselők vagyona, valószínűleg több milliárd forint. Ha annyira finanszírozhatatlan az oktatás, akkor finanszírozzák abból, ha 3 évig cssztek dolgozni. Kezdhetik a megszorításokat magukon. Minden más szakmában felelősséggel tartozol a munkádért, itt az ideje, hogy ők is felelősséggel viselkedjenek!

2013. jan. 20. 14:57
 44/44 Pro Patria ***** válasza:
100%

Kezdetnek: sajnos nem tudom, hol és milyen ügyben volt szerencsénk egymáshoz. Ebben mondjuk előnyt jelentene, ha egy már eleve anonim oldalon nem lenne még a nick-név is rejtett.

1) Milyen 17 életévről beszélsz? Mi az, hogy nincs érettségim se? Mit tudsz te rólam egyáltalán.

2) Amikor az egyetemekről beszéltem, akkor nem pont az általad ellenérvként felhozott elitekre gondoltam.

3) Édesapám három évtizede villanyszerelő (jelenleg 200 körül keres -> csak hogy lásd, ennek is van értéke). Ismerem a munkamorálját, a dolgokhoz való hozzáállását.

Nem egyszer én is segítettem neki, amolyan kisinasként dolgozva mellette (bár igaz, bátyámmal ellentétben én nem léptem végül erre az útra.)

Ezt vedd nyugodtan válasznak erre a mondatodra: "egy ilyen kultúrpatkány mint te nyilatkozni mer olyan dolgokról, amit soha sem látott."

Amit írtál a "kontár szakikról", egy valóságtól elrugaszkodott fellengzős hülyeség. Nyilván van ilyen, én "a szakmáját kiválóan ismerő kétkezi dolgozókról" beszéltem. Az ilyen ma előbb talál jólfizető, biztos állást, mint a huszonhétezredik büfészakos diolomás. Előbbiből ugyanis - statisztikai tény - hiány van a munkaerőpiacon, míg a fejpénzek alapján kiosztogatott diplomásokból Dunát lehet rekeszteni, és mind vezetői beosztást vár el természetesen, hisz "nem azért tanultam annyit, hogy...".

Csakhogy ennyi vezetői beosztás nincs évente újonnan. Szóval vagy elfogadják azt a "csúfos" 170 nettót, vagy diplomás létükre a munkanélküliek táborát fogják erősíteni.

4) Nem gondolom, hogy a magyarok szentek és tökéletesek, a hibákat mindig elismertem, de ehhez hozzátartozik részemről "az érem másik oldala is", amit sokan nem, vagy nem kellő súllyal vesznek figyelembe. Ellenben igen: amikor csak lehetőség adódik rá, próbálok hozzájárulni a szocializmus éveiben a magyarokat bűnös nemzetnek, mindenkor minden háborút és forradalmat elbukó, kicsiny nemzet sematikus ábrázolásának felülírásához. Mindent, amit ebben a témában írok, forrásokkal, hivatkozásokkal látok el, történészi véleményekkel támasztom alá. A rendszerváltásnak a fejekben is le kell zajlania, ez a meggyőződésem.

Ugyanakkor azt sem gondolom, hogy a magyarok tanították volna meg az emberiséget írni, nem hiszek a 40 ezer éves magyar piramisokban, sem a magyar-sumér nyelvfolytonosságban, az észak-amerikai indiánok magyar eredetében, vagy abban, hogy a magyarok jogos jussa lenne a teljes Kárpát-medence és a Balkán, mert felsőbbrendűek lennénk náluk.

Az ilyenekkel ugyanúgy hosszas vitákat folytattam már. Véleményem szerint a két említett csoport ugyanannak a drótnak két végét képezik.

5) Amiket eddig a politikával kapcsolatban írtam, szintén mind alátámasztottam, ezt nem lehet vitatni (ha nem.így gondolod, várom a bemutatását, hol nem írtam valósat). Itt is annyi az össz bűnöm, hogy középen futó véleményemmel nem felelek meg sem az egyik, sem a másik oldalnak.

6) Egy esetben írtam eddig, hogy nem vagyok hajlandó vitázni, a fentebbi hallgatói szerződés, azt hiszem, elég részletesen kifejtettem, miért, és erről most sem görgetem tovább ezt a témát.

7) Nem tartom magamat mindenkinél kulturáltabbnak. Nálad azonban biztosan az vagyok.

Üdvözletem.

2013. jan. 20. 17:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!