Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te elhiszed, hogy 1956 népfelk...

Te elhiszed, hogy 1956 népfelkelés, a szegény emberek forradalma volt?

Figyelt kérdés

Hogy a magyar népakarat megnyilvánulása lett volna? Annak ellenére,

- hogy a szervezés magasiskoláját produkálták: a demonstrálók elött terelt kiskorúaktól, a fegyverek országos terítésén át, a börtönlakók szabadon engedéséig,

- hogy miután - 1989-ben - megvalósultak '56 eszméi és céljai: azóta az emberek többsége egyre rosszabbul él. Az éjszakai pótlék pl 30% - ennyi a 80-as években a délutános volt. Szakszervezeti üdülő - mi az? A túlélésért megalázó procedurákat - közmunka, ingyenkonyha, alamizsna, stb. - kell elviselni: amelyek az "átkosban" ismeretlenek voltak. Vagy kénytelen emigrálni.

- hogy a meglincselt HT és sorkatonák, pártmunkások (még egy gépírónő is) a társadalom legszegényebb rétegeiből kerültek ki. A "gyűlölt" Mező Imre pl. egy hatgyermekes zsellér (föld nélküli agrárproletár) családból jött és Belgiumban, csak felnőtt fejjel volt módjában megtanulni írni-olvasni. Hogy egy gazdag ember sem volt köztük. Nem úgy a "népfelkelőknél" - Pallacivini őrgróf, Mindszenthy hercegprímás - így kapásból,

- hogy az USA-ból [link] és NY-Európából (Szabad Európa Rádió) hergelték, uszították a tömeget,

Azt ÉRTEM, hogy az 1989-ben, Nagy Imre csontjai körül tolakodó sznobok (akik a kilencvenes években mindent megszereztek MAGUKNAK), elégedetten ünneplik 1956-ot. Azt meg NEM ÉRTEM, hogy a tisztességes emberek mit ünnepelnek rajta?

2013. jan. 19. 01:12
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
Távolról sem. Ez ugyan úgy volt és van is ,mint 89-ben a rendszerváltás:fogjuk meg és vigyétek ! A becsapottak mellé álltak az eszmei szerzők meggazdagodtak.
2013. jan. 25. 13:39
 22/49 szuperpocok ***** válasza:

"Népünk dicsőséges felkelése lerázta a nép és az ország nyakáról a Rákosi-uralmat, kivívta a nép szabadságát és az ország függetlenségét, amely nélkül nincs, nem lehet szocializmus. Bátran elmondhatjuk: ennek a felkelésnek eszmei és szervezeti vezetői, előkészítői a ti soraitokból kerültek ki. A magyar kommunista írók, újságírók, egyetemisták, a Petőfi Kör fiataljai, munkások, parasztok ezrei, a hazug vádak alapján bebörtönzött régi harcosok az első sorokban küzdöttek a Rákosi-féle önkényuralom és kalandorpolitika ellen. Büszkék vagyunk arra, hogy a fegyveres felkelésben, annak vezetésében becsülettel helytálltatok, áthatva igazi hazaszeretettől, a szocializmus iránti hűségtől."

Kádár János,November 1

2013. febr. 4. 10:46
 23/49 anonim ***** válasza:
22/22 Ezt a beszédét nem ismerem, de nagyon jó megközelítés. Szívemből szólt.
2013. febr. 4. 11:24
 24/49 A kérdező kommentje:

Kedves Pocok!

November 1-jén Kádár már Moszkvában volt. A köztársaság téri lincselések (10.30) után megszakította a kapcsolatát Nagy Imre kormányával. http://www.youtube.com/watch?v=tZ_4-58peco Különben 1956-ban nem Rákosi - 1953-ban félreállították -, hanem a "moszkovita" Nagy Imre volt hatalmon...

Ami a megjegyzésed rám vonatkozó részét illeti az igaz. Más kérdés, hogy nem személyeskedés céljából indítottam a fórumot.

Azután: a közvagyon széthordását Antallék ún. privatizációs tv-e legalizálta. A GT (1988, amire hivatkozol) Németh Miklós "műve". De Kádár már '87-ben visszavonult... Mindazonáltal az Öreg is követett el hibákat (emberből volt). Pl. belement a VGM-ezésbe. De az meggyőződésem, hogy ő a kisemberek oldalán állt - egész életében. http://www.youtube.com/watch?v=WY6pK92k1d0

Begugliztam Jacques de Larosière-t és a Magyar Hírlapot dobta ki. Ennyit a sztori hiteléről - különben Kína, vagy Cseho. 1945-46-tól IMF tagok - nem a tagság maga a probléma... Bár manapság kétségtelenül az az egyik célpontja a hisztériakampánynak.

Amit az MSZMP-ről írsz, azzal alapvetően egyet értek.

2013. febr. 9. 15:15
 25/49 szuperpocok ***** válasza:

Az az igazság tudod, hogy nemigazán értem azt, hogy általában mi a célja azoknak akik ellenforradalomnak nevezik 56-ot. Lehet itten teszetoszáskodni, de a Rákosi rémuralmának véget kellett vetni. Igaz, Rákosi akkor már ki volt szorítva a politikai színtérről, de a rendszere még megmaradt. Gondolom, hogy te a köztársaságtéri vérengzésekkel próbálod a magad igazát bizonyítani, de én be tudok számolni sok személyes tragédiáról amiket az ÁVH okozott a lakosságnak. És nem burzsóá tőkéstragédiák hanem egyszerű emberekkel történtek meg az esetek. Nem értem...ha nem lett volna '56 akkor Kádár soha az életbe nem léphetett volna színre, és akkor Magyarország belét tovább marcangolta volna az a sztálinista berendezkedésű diktatúra, amelytől minden, még az önmagukat kommunistának valló emberek is elhatárolódnak. Vagy szerinted ez így helyénvaló volt? Jó volt az állandó félelem? Te nyugodtan aludtál volna a csengőfrásszal teli éjszakákon? Mert akkor bocs, kár itten vitatkozni mert akkor bizonyára annak a rendszernek a haszonélvezője voltál....

[link]

[link]

Látod a képeket? Mit látsz rajtuk? Én átlag magyar embereket. De gondolom te burzsoáHorthystanyilasnácikat vélsz bennük felfedezni. Mondjuk, tök mind1....úgyis találsz majd valamit amibe beletudsz majd kapaszkodni, hogy életben tartsd magadban a nyomorúságos világképedet...

Ami pedig a Jacques de Larosiere-es sztorit illeti...

Gondolom téged már kiráz a hideg attól is ha rá kell kattintanod egy jobboldali beállítódású linkre.

Bogár László mesélte még nekem akivel személyesen volt alkalmam elbeszélgetni még nem olyan rég. Bogár még Londonban találkozott de Larosiere-el akivel kellemesem elbeszélgetett, és amikor magyarországi emlékeit sorolgatta az ex-IMF elnök, elmesélte a történetet.

De gondolom Bogár László neve nálad egyenlő a sátánéval...

2013. febr. 24. 18:59
 26/49 anonim ***** válasza:
Nem.Mert a szegények nem hezitálást akartak,hanem azonnali változást. Nézd csak meg ,hogy Mo. csak szociális szempontot nézve Európába hol állt. A mai helyzetet átélve most már tudom,hogy az a szegény emberek érzelmét mi motiválta !
2013. febr. 25. 10:35
 27/49 A kérdező kommentje:
Cengőfrász: [link] [link] [link]
2013. márc. 8. 10:31
 28/49 Pro Patria ***** válasza:
Milyen arányban vannak ezek az esetek a tízezernyi internáltal?
2013. márc. 8. 13:22
 29/49 Pro Patria ***** válasza:
Egyébként, van abban valami irónia, hogy nyilas oldalról linkelsz.
2013. márc. 8. 13:25
 30/49 anonim ***** válasza:

És azt Te elhiszed ,hogy a II.vh-ba volt olyan szegény ember akinek érdeke volt az Úri magyar társadalmat képviselni? Ha Te erre adsz megfelelő érvet akkor én is megpróbálok a Tiédre.

Üdv.

2013. márc. 14. 11:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!